HABER MERKEZİ

 AK Parti’nin kuruluşundan 15 ay sonra yapılan ilk genel seçimde tek başına iktidar olduğunu dile getiren Hüseyin Boyalık, 3 Kasım 2002 tarihinin Türkiye için bir milat olduğunu dile getirdi. Boyalık, açıklamasında şunları söyledi: 3 Kasım 2002, milletimizin sandıkta sessiz devrimle, milletine sevdalı AK Parti'yi iktidara taşıdığı gündür. Memleketimiz ve milletimizin makus talihi için milattır, tarihi bir başlangıçtır. 3 Kasım İstikrarsız, ekonomik çöküntüde olan ve gerek eğitim gerek sağlık gerekse ulaşım gibi alanlarda yeterince hizmet alamayan aziz milletimizin miladıdır. Milletin partisi AK Parti, 15 yıldır gururla onurla ve Tek Başına iktidarına devam ediyor. 3 Kasım 2002’de kuruluşunun 15. ayında tek başına iktidar olan AK Parti, 15 yıldır girdiği her seçimde oyunu yükselterek, 2023 hedeflerine emin ve hızlı bir adımla yürüyor.” dedi.

AK PARTİ KURULDUĞUNDA TÜRKİYE’DE BİR ENKAZ BULUNUYORDU

15 yılda Türkiye’de birçok devrimin yapıldığını dile getiren Boyalık; “3 Kasım 2002’den bu yana AK Parti iktidarı ile Türkiye’de artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Eğitimden, ulaşıma, barınmaya, sosyalleşmeye kadar birçok alanda devrimler, 15 yıllık AK Parti iktidarında olmuştur. 14 Ağustos 2001 yılında AK Parti kurulduğunda Türkiye’de bir enkaz bulunuyordu. Ekonomik krizden henüz çıkamamış olan ülkemiz 6 sıfırlı parasıyla, IMF’den her yıl aldığı borçlarla adeta Osmanlı’nın son dönemlerindeki muameleyi görüyordu. Başbakanımız ve AK Parti o gün tek başına iktidarı teslim eden milletin güvenini boşa çıkarmadı ve yaptığı hizmetlerle milletin partisi olduğunu ortaya koydu. Girdiği bütün seçimlerin tek galibi olan Ak Parti yalnızca ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda rahatlatmamış aynı zamanda dünyanın da örnek ülkesi olmasını sağladı. Adını gururla andığımız bir Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, göğsümüzü kabartan bir Türkiye Cumhuriyeti var.” dedi.

AK PARTİ ANLAYIŞININ YER ALDIĞI DAHA NİCE AK YILLARA

Boyalık sözlerini şöyle tamamladı: AK Parti, ülke yönetimine geçtiği günden bugüne birçok önemli projeye imza atmış ve ülkemizin kalkınmasında önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ülke tarihimizde daha önce olduğu gibi birçok engel önüne getirilmiş, AK Parti hükümeti yok edilmek istense de vatandaşımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu ile gerek iç gerekse dış güçler eylemlerinde muvaffak olamamıştır. Bu konuda en büyük engel, 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi ile ülkemizin karşısına getirilmiş ve tüm kötü niyetli güçler birleşerek ülkemizi karanlığa çekmeye çalışsa da başaramamış ve başaramayacaklarını anlamışlardır. AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale Zaferi’ne, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin gurur vesilesi tüm dönemlerinin genini oluşturan ruhtur.Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımıza hizmeti her şeyin üstünde gören AK Parti anlayışının yer aldığı daha nice AK yıllara. AK sevdamızın iktidara gelişinin 15. Yılı kutlu olsun.”