AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın AK Parti’ye yönelik eleştirilerini cevapladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın 27 Ağustos Cumartesi günü talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ve sataşma üzerine bir siyaset yaptıklarını söyleyerek söze başlayan, Hüseyin Boyalık, “Proje üzerine kurulu hiçbir siyasetleri yok. CHP’nin bizim bölgemizdeki siyasetleri, yapılan hizmetleri eleştirmek ve görmezden gelmek üzerine kurulu. Ucuz siyaset yapmaları halkımızın gözünde itibar görmemektedir. CHP proje üzerine siyaset yapmadığı sürece vatandaşın gözünde itibar görmesi ve iktidar olması imkânsızdır. Bu durumu Erdin Bircan’ın ve CHP’li yöneticilerin kabul etmesi gerekir. Fakat bunu kabul etmemekte ısrarcılar. Biz AK Parti ailesi olarak Edirne ve Keşan’da her zaman hizmeti öne çıkarma siyaseti yapmaktayız. Bizim hizmetlerimizden rahatsız olduklarını, yaptıkları açıklamalar ile net bir şekilde ortaya koymuşlardır.”

KÖYLÜMÜZÜN DERDİNİ DE DİNLİYORUZ

Boyalık, şöyle devam etti: “Erdin Bircan “Siyasi Ahlaksızlık” diye bir ifade kullanmış ve söylediklerine göre CHP’liler işleri yapıyorlarmış biz sahipleniyormuşuz. İşi yapanın işin yapılacağından haberi olur, işin başında durur ve ‘Bu işi ben yaptırıyorum’ der. Bizim yaptığımız gibi. İşi yaptırıyoruz, gidiyoruz işin başında duruyoruz. Köylümüzün derdini de dinliyoruz. Köprü yapılırken köprünün başındayız, yol yapılırken yolun başındayız, iş yapılırken işin başındayız. Bu işler lafa bakmaz icraata bakar. Onlara sorarım. Seydiköy’ün asfaltının yapılacağından haberleri bile yoktu. Seydiköy’e Doğal Arıtma yapılacağından haberleri bile yoktu. Biz hizmet yapıyoruz onlar ise bir kulp bulup eleştirmeye çalışmaktalar. Onların, Destek Kıtaları Kavşağı denen yere Şehit Ömer Halis Demir’in adını koymaya hiç fikirleri yeter miydi? Enez Kavşağı’nın adını Şehit Ahmet Can yapmaya fikirleri yeter miydi? Dörtyol Kavşağı’nın adını 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavşağı koymaya fikirleri yeter miydi?”

BU GİRİŞ TEHLİKELİ BİR GİRİŞ YOLUDUR

Devam eden çalışmalar hakkında konuşan Boyalık, “Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan esnafımızın sanayi giriş çıkışında sıkıntı olacağına yönelik söylemleri bulunmakta. Bu girişin düzenlenmesi için proje çalışmaları devam etmekte. Sanayi girişi şu an çeşmenin olduğu bölümden yapılmakta fakat bu giriş tehlikeli bir giriş yoludur. Sanayi Kavşağı Projesi’ndeki Keşan Küçük Sanayi Sitesine girişlerin, sanayi sitesinin sosyal tesislerinin bölümünden direkt olarak ana yol ile bağlantı kurması yönünde çalışmamız olmakta. İnşallah 19 Kasım Keşan’ın kurtuluşunu da yeni devlet hastanesinin açılış töreni ile taçlandırmak istiyoruz.” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Edirne’nin şu anda CHP’nin yönetiminde olduğunu söyleyen Hüseyin Boyalık, “Çalışmalarımıza bugünden yarın seçim varmış gibi devam ediyoruz. Biz Edirne’nin, Keşan’ın AK Parti yönetimine ihtiyacı olduğunun farkındayız ve vatandaşlarımızın fikirlerini değiştirmek için çalışmalarımızı yapmaktayız. Çalışmalarımız devam edecek. Onların rahatsız olması, bizi rahatsız etmemekte. Asıl ahlaksız olan, milletin oyunu alıp milletin derdi ile dertlenmeyen, milletin oyunu alıp yan gelip yatandır. Bu millet seçilenlere halka hizmet etmesi için oy verdi yan gelip yatması için değil. Biz yan gelip yatmıyoruz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Bu durumdan şikayetçi olan varsa çalışmaya başlasın. CHP’nin seçilmişleri ortada bizim seçilmişlerimiz de ortada.”

VATANDAŞ SANDIKTA YÖNÜNÜ GÖSTERECEKTİR

Keşan’a yeni projeler üretmek için çalıştıklarını kaydeden Boyalık, “Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden bahsediyoruz. Bir tane CHP’li yöneticiden Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir şey duydunuz mu? Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü geldi, Edirne Belediye Başkanı dışında bir tane CHP’li yönetici var mıydı? İlçe Başkanı olarak ben, İl Genel Meclisi üyem, Yerel Yönetimler Başkanım, Teşkilat Başkanım ile topyekun bakan beye tavrımızı koyduk ve Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin belli bir aşamaya gelmesini sağladık. Allah biliyor kimin çalıştığını, kullar da biliyor ve öğrenecek. Öğrendikten sonra da vatandaş sandıkta yönünü gösterecektir.”

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ İŞSİZLİKTİR

Keşan’daki işsizlik ile ilgili konuşan Boyalık, “Keşan’da Belediyenin işsizliği çözmek için zabıta personeli almak dışında başka bir çalışmasını gördünüz mü? Keşan’a hakim bir belediye ama Keşan’da işsizlik sorununu çözmek adına adımlar attığını gördünüz mü? Hayır. AK Parti olarak biz geçen yıl İş-Kur vasıtasıyla 550 kişiyi Keşan’da istihdam ettik. Ormanlıkta, fidanlıkta, okullarda müstahdem olarak resmi kurumlarda geçici işçi olarak bir şekilde iş imkânı sağladık. Keşan olarak en büyük sıkıntımız işsizliktir. Eskiden masraflarımız daha azdı. Asgari ücret ile ev geçinebilmekteydi. Günümüzde hayat standartlarının yükselmesiyle eve giren para yetmez oldu. Ev hanımlarının da ev ekonomisine katkı sağlaması için çalışması gerekmekte. En çok işsizlik kadınlarımızda görülmekte. Kadınlarımıza yönelik iş olanaklarını geliştirmemiz gerekmekte. Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile kadınlarımıza yönelik iş imkanları çoğalacaktır. Buraya gelecek olan işletmeler kurumsal şirketler olacaktır. Bu şirketlerin de eleman ihtiyacı yüksektir. Bizim derdimiz işsizlik. Keşan Belediye Başkanı’nın işsizlik ile ilgili bir adım attığını görmedim, duymadım, bilmiyorum. Belediyeye işçi almakla işsizliğin önüne geçilemez. Belediyeye işçi almak sadece seçime hazırlık olur.”

AHLAKSIZLIĞI YAPAN KENDİSİDİR

Boyalık, son olarak şunları söyledi: “Çalışan hak ettiğini alacaktır. Bizler çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah yaptığımız çalışmaları halkımıza iyi bir şekilde aktarırız. Biz çalışmalarımızı halkımıza iyi bir şekilde anlattığımız için CHP bizi eleştiriyor. Hükümet belli, işi yapan belli, yolun başında olan belli, kavşağın başında olan belli, gidip takip eden belli, halkla iç içe olan belli. Ahlaksızlığı yapan kendisidir.” dedi.