AYGÜL KONAR

Boyalık, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde söz verip de yapmadığı, yapmakta imtina ettiği eksik işleri de Keşan halkıyla paylaşmak istediklerini söyledi. Boyalık, konuşmasına şu cümlelerle devam etti: “AK Parti ailesi olarak bizler Keşan’ın daha dinamik daha üretici, üretken daha da ileriye giden durumda olmasını arzuladığımız için AK Parti İlçe Teşkilatı olarak çeşitli proje çalışmalarımız, Keşan eksikliklerini içeren tanıtım videolarımızla sosyal medyada, sizlerin ve bütün Keşan halkının karşısına çıkmaya devam ediyoruz.  Ama bir diğer taraftan da Keşan Belediyesi’nin şu ana kadar geçen 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde söz verip de yapmadığı, yapmakta imtina ettiği eksik işleri de Keşan halkıyla paylaşmak istiyoruz. Öncelikle bugün ki bir arada olmamızın sebebi Paşayiğit ve İzzetiye Mahalleleri.” 

Çok fazla genç nüfusu olan, üretime katkıda bulunmak isteyen Paşayiğit’te bugün hayvancılığın en çok bulunduğu mahallelerden bir tanesi olmasına rağmen büyük sıkıntıları olduğuna değinen Boyalık: “Çocukların gelişimi ve sosyal yaşantısı açısından birçok eksiğimiz var. Çocuk parkımız yok. Paşayiğit’te gençlerimizin, kadınlarımızın spor yapacağı hiçbir şey yok. Paşayiğit’te yan yol, arka yol yok. Arka mahalle yollarının hepsi hala toprak yol. Keşan belediyesinin Paşayiğit mahallesine önem vermesi lazımdı.” dedi.

PAŞAYİĞİT KÖYÜ ARAR OLDU

Yaptığı açıklamada özellikle Paşayiğit ve İzzetiye mahallelerinin sorunlarını ele alan Boyalık: “5 yıl önce Paşayiğit’e gittiklerinde dünyalar kadar söz verdiler. Biz size şunları yapacağız, bunları yapacağız diye.  Paşayiğit ve İzzetiye’yi mahalle olarak Keşan’a ekledik ama Paşayiğit köyü arar oldu. Bir muhtarlık idare etse Keşan İl Özel İdaresi tarafından istekleri yapılsa Paşayiğit daha mutlu olacaktır. Bu kadar atılmışlık bu kadar itilmişlik olamaz. Paşayiğit mahallesinde mutsuz insanlar var, umutsuz insanlar var.  Yol yok, kaldırımlar yok. Paşayiğit mahallesinin çocuk parkı yok. Mahalle anayol nedeniyle ikiye bölünmüş durumda. Üst geçidi bile karayolları yaptı. Bu yollar yapılırken Keşan belediyesi alt geçitler yapmalıydı. İnsanların veya hayvanların geçmesi için Keşan belediyemiz uyudu. Yan yolları yapamadı, arka yolları yapamadı. Bu mahalle arasındaki bölünmüş olan iki bağlantıyı yapamadı. Keşan belediyesi Paşayiğit’i oy deposu olarak kullandı ama Paşayiğit’in hizmet deposu lazımdı yapamadı. Öte taraftan İzzetiye mahallemizin ulaşım sıkıntısı var, yol sıkıntısı var. Bugün İzzetiye mahallesine hala minibüsçülerimizin sıkıntısı var. Orada yaşayan halkımızın meydan problemi, su problemi var, yol problemi var. Hey Keşan Belediyesi madem buralara hizmet etmeyecektin ne diye mahalle olarak kendine bağladın. Sadece seçim kazanmak için yeni mahalleler üretilmez. Bu insanlara hizmet lazım, insan gibi yaşamayı, daha rahat bir hayat yaşamayı hak ediyorlar. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak İzzetiye Mahallesi ve Paşayiğit mahallesine önem veriyoruz ve bu önemden dolayı da gerekli desteği ve yatırımı almadığını da görüyoruz. Paşayiğit halkından ve İzzetiye halkından Belediye hakkındaki görüşlerini bizlere bildirmesini, her zaman bizlerle birlikte olmalarını talep ediyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak hem İzzetiye’nin hem de Paşayiğit’in her daim yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

Keşan Belediyesinin trafik sorununa çözüm olacağı ile ilgili vaadine yer veren Boyalık: Belediyenin 2014 yerel seçimlerinde köklü ve kesin çözüm bulacağız dediği bir sözü var. 4 tane çizgi çizerek, yol kenarlarını otopark haline getirerek trafik sorununa çözüm bulamaz. Yolları kapattılar, açtılar, onu yaptılar bunu yaptılar yani deneme yanılma yöntemiyle bu işler olmaz. Bu işler mühendislik işleri, Çevre bilimcileri tarafından Keşan’ın incelenmesi lazım. Trafik konusunda uzman kişiler tarafından gözden geçirilmesi lazım. Ben yaptım oldu mantığıyla bu işler olmaz. Zaten bir aya yakın zaman da gördük. Yaya çizgisi çizmeye çalışıyorlar, günün ortasında yapıyorlar bu işi, bütün trafiği kapatıyorlar. Bu işin pazar günü var, erken saatte çıkarsın, çizgileri çizersin veya akşam sabah erkenden saat 05.00’te, 06.00’da trafiğin olmadığı saatte gidersin bu çizgileri çizersin kimseye ulaşımda engel olmazsın. Bunun dışında Keşan’ın trafik sorunu yer altı otoparkları olmadan olamaz. Her yerde yer altı otoparkı olacak. Apartmanlardan işgaliye parası alıyor. Araç işgaliye parası alıyor. Bunlarla otopark yapması lazım. Her apartmanda her bina yapılırken mutlaka ve mutlaka otopark şartı çıkıyor. 10 dairelik bir yapı yapılıyorsa 5 tane otoparkın olmak zorunda. Bakıyorsun otopark olarak gösterdiği yapılan yere içinde bir tane araba giremez. Veyahutta otoparkı yapmıyor. Diyor ki otopark yapmadım ücretini belediyeye ödeyeyim. Apartman parasını belediye alıyorsa bu parayı otopark yapmak için kullanmalıdır. Eğer bir bina otopark yapılmaya müsait değilse bodrum katı o aldığı parayla belediye otopark yapmalıdır. 

BİZDE TEDAVİ DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK DE YOK

“Belediyede otopark yok. Belediye otoparkı diye sadece eski belediyenin ve yeni belediyenin altındaki yerler yeterli değil. İnsanlar eski belediye binasının oraya arabasını bırakıp da çocuk parkına gitmek için o kadar yürüyeceğime arabayı bir yere çekerim diye düşünüyor. Arabasını kaldırım kenarlarına, minibüs durağı önüne, ya boş bulduğu bir yere ya da yol ortasında durup 4’lüleri yakıp bırakıyor. Dolayısıyla trafik engelleniyor. Bu zihniyetle Keşan belediyesinin bu durumuyla otopark sorununa da çözüm bulması mümkün değil. Bu umursamazlıkla Paşayiğit mahallesinin sorunlarına da çözüm bulması mümkün değil. Yine bu umursamazlıkla İzzetiye mahallesinin ulaşım sorunlarına da yol sorunlarına da İzzetiye mahallesinin su sorunlarına da çözüm bulması mümkün değil. Sorunlar bir şeyler yaparak azalır, sorunlar tedavi edilerek azalır, bizde tedavi de yok, köklü bir değişiklikte yok. AK Parti, AK Belediye ile bu işler çok kolaylaşır. Bizler bunu hep söylüyoruz. İktidar ile kavga eden değil iktidardan istediğini koparan bir belediye istiyoruz. Bu da sadece ve sadece AK Belediye ile olur. Ben 2019 seçimlerinde, yerel seçimlerinde de Adaletle Kalkınma Partisinin Keşan’da iktidar olacağına ve iktidardan istediğini koparacağına Keşan için hizmet kervanı oluşturacağına inanıyorum. Durmak yok, biz yola devam ediyoruz. Her şey Keşan için diyoruz.” şeklinde konuştu.