ENEZ MEKTUBU 

2019 oldukça gergin geçecek. Hem yerel hem Milletvekili hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri istense de istenmese de 2019 da tansiyonu anormal ölçüde yükseltecek, zirve yapacak. İzliyoruz, karşılıklı atışmalar, demogojik yanıtlamalar, karalamalar, çarpıtmalar, abartmalar, olmayacak hayal kurmalar daha şimdiden başladı.

Örneğin, Milletvekili Erdin Bircan’ın “KILIÇDAROĞLU’nu Cumhurbaşkanı yapacağız” çıkışına yanıt veren Keşan AKP İlçe başkanı Hüseyin Boyalık “Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına ihtimal vermediğini” vurgulayarak bunu “CHP’nin güçsüzlüğüne” bağlamaya çalışıyor ve CHP’nin HDP ile, Kürtlerle, hatta FETÖ artıklarıyla ittfak yapmak zorunda olduğunu o nedenle bir ÇATI ADAY arayışı içinde olacağını söylüyor ve halkımıza “Kürt faktörü ile” sopa gösteriyor. Halbuki henüz CHP’nin herhangi bir aday ve ittifak arayışı ortada yok. Ama MHP-AKP ortaklığı daha şimdiden kendi gücü ile aday gösterip gösterememe konusunda ilk çarpıcı örnek olarak şimdiden ortaya çıkmadı mı?  İttifak yedek güç arayışı ise MHP-AKP ittifakı neyin nesi? Gerçi AKP’nin kerhen yanaştığı bu ittifak ya da Bahçeli’yi kurtarma operasyonu yanlış hesaptır ve böylece Meral Akşener’in ekmeğine biraz daha bal sürülmüştür. AKP için yararından çok zararı görülecektir.

***

Kılıçdaroğlu bir parti Başkanı olarak aday olmayacaksa bu seçimin ve seçilecek olanın bir partiye değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kesimlerini kucaklayan bir Başkan seçilmesi olduğunu bilmesindendir.. Kaldı ki kendisi aday olmasa bile bu partide bu işe yakışacak ve bu konuda deneyimli,  başarılı pek çok değerli insanın varlığını da görmek gerekir. Örneğin Eskişehir BB Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Aydın BB Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Milletvekili Selin Sayek Böke, Eski genel başkanımız Murat Karayalçın, MV Fikri SAĞLAR ilk aklıma geliverenler.. Hem tahsilleri, hem uzmanlıkları, hem deneyimleri, hem de geçmişteki başarıları ile bu işi rahatlıkla sürdürebilecek ve o makamda hiç yadırganmayacak  insanlar..

***

İyi de, AKP de Allah geçinden versin ya da “Aday değilim” desin Tayyip Erdoğan’ın yerine bu parti oylarını bir arada tutabilecek ve aday gösterilebilecek, seçimde başa güreşebilecek kim var?  5 yıl önce olsaydı bu sorunun cevabı kolaydı. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Ali Babacan gibi bazı isimler gerçekten RTE kadar değilse bile yine de bir alternatif olarak görülebilecek ciddi isimlerdi. Çünkü o zamanlar AKP bir parti idi ve henüz yeterince yandaş basın ve yalaka bir çevre AKP’yi ele geçirmemişti. Bugün artık AKP diye bir parti yok ve Tayip Erdoğan’dan sonra Bahçeli’nin desteğine rağmen ilk seçimde kaybolup gidecek bir cemaat var. Mesela şöyle sorayım:  Tayyip ERDOĞAN “Yokum” dese yerine konabilecek bir isim biliyor musunuz?  Örneğin Başbakan YILDIRIM, ya da İçişleri bakanı Soylu ya da Melih Gökçek mi, ya da Bilal Erdoğan mı bu ağırlığı taşıyabilir? Yüksek sesle söyler misiniz? Biz de duyalım.

***

Gelelim Kürt Sopası’na. Şuradan açıkça söylemek gerekirse bu ülke FETÖ geleneğinden ve FETÖ darbe girişiminden daha büyük bir hıyaneti yaşamamıştır. FETÖ bu hıyaneti kendi başına değil AKP iktidarının teşviki, desteği, hoşgörüsü, ya da en hafif deyimi ile aymazlığı sayesinde örgütlemiştir. Bunu görüp de, görmezlikten gelenlerin, içine sindirenlerin ve hala anlamayanların PKK hıyanetinden ne farkları var? Artık PKK’nın kendi halkına ihanet eden bir terör örgütü olarak tüm Kürtleri temsil etmediğini AKP iddia etmiyor mu? AKP Kürt oylarını istemiyor mu? Güneydoğu’da AKP’nin zaman zaman % 60 lara varan oyları kürtlerden değil mi? İlk turda hiç bir parti barajı geçemezse gidip kürtlerden oy istemeyecek misiniz? Bu ülkede FETÖ’ye, PKK’ya, ayakkabı kutularına, mafyaya, din bezirganlarına, MAN adası rezaletlerine bulaşmamış, Demokrasiye, kardeşliğe inanmış ne kadar Kürt varsa ve CHP onların oyuna talip ise bu oyu isteyen için de, o oyu veren için de gerçek vatanseverliktir.

***

CHP’nin, Milletvekili Erdin Bircan’ın önerdiği Türkiye İttifakı, Demokrasi, Adalet , kardeşlik ittifakı olacaksa bunu içinde Kürtler de, onların yasal partileri de, STK’ları da, gerçek dindarlar da, -ayrı kutuplarda olsak da-  gerçek milliyetçiler  de olmalıdır olacaktır.. Çünkü Türkiye mozaiği tam olarak temsil edilecekse, Türkiye’ye BAŞKAN seçilecekse  TÜRKİYE  budur.