AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık dün saat 10.30’da Ak Parti İlçe Binasındaki makamında Enez-Keşan karayolu çalışmalarının programa alınması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN, GURUR DUYMALIDIR

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Millet Vekili Erdin Bircan’ın Enez-Keşan karayolu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında, “Enez-Keşan karayolu yapımı programa alındı diyorlar, hani bütçe, hani tarih” sözlerini yorumlayan Hüseyin Boyalık şunları söyledi: “Son günlerde gazetelerde en çok gündemde olan konu, Keşan-Enez Karayolu’nun programa alınmış olmasıdır. Biliyorsunuz ki bu yolda çok fazla zahmet çeken bir halk vardır. Bu yolda çok fazla kazalar olmuş, insanlarımızın canı yanmıştır. Bu yolun programa alınmış olması ile herkes, hangi partiden olursa olsun, gurur duymalıdır. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Edirne’ye geldiğinde, miting sonrası Edirne’de yapılan köprünün açılışı vardı. Yunanistan ile aramızda olan bağlantı yolu nehir taştığında kapanıyordu. Geçit vermiyordu Karaağaç’a. Bu önemli hizmetin açılışında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu kürsüye çıktığında, o zamanlar Ulaştırma Bakanımız olan Binali Yıldırım’a bir teşekkür etti. ‘Bakanlığınız döneminde attığınız temelin, bugün Başbakan iken açılışını yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun’ dedi. Orada Sayın Başbakanıma mikrofondan, ‘Sayın başbakanım, bir kanayan yaramız var, Enez-Karayolu’nun artık programa alınması lazım’ dedi. ‘Koskoca bir bakan, Başbakandan Edirne için bir tane hizmet istedi. Başka hiçbir şey istemedi. Şimdi çıkmış sözde milletvekili, programa alındı mı alınmadı mı bunu tartışıyor.

NEYİNİ ELEŞTİRİYORSUN?

Ben sosyal medyada programa alındı diye paylaşıyorum, orda muhalefet ediyor ve halktan birine hoş olmayan bir kelime yazıyor. Bir hizmete bu kadar muhalefet edilmez, arkasında durulur. Kimin yaptığı çok önemli değil. Bu hizmet Keşan-Enez için büyük bir şeydir. Bunun eleştirilecek bir şeyi yoktur. Neyini eleştiriyorsun? Bütçesi belli değil imiş. Hamzadere programa alındığında bütçesi belli miydi? Değildi. Programa alınan her işin bütçesi çıkar. Önemli olan programa alınmasıdır. Bugün programa alındığını Sayın Bircan çok iyi biliyor. Bir hizmet programa alındıktan sonra bütçesi çıkar. Biz yolun duble yol olmasını çok istedik, bastırdık, fakat standartları yükseltilmiş, gidiş geliş şeklinde bir yol olacak. Gönül isterdi ki duble yol yapalım. Hükümetimiz zamanında Edirne’den Çanakkale’ye duble yol yapıldı. İpsala’dan İstanbul’a duble yol yapıldı. Bu yolların yapımı kolay mı oldu? Hükümetimiz güçlü, devletimiz güçlü. Kasamızda para var. Hamzadere’nin bütçesinin onda biri bile değil, bu bütçe işi o kadar da zor bir iş değil. Erdin Bircan ne yapmış peki? Hiçbir şeyden haberleri yok. Kuru gürültüyle siyaset yapıyorlar. Yarın öbür gün o yolu biz yaptık diye sahip çıkabilirler, beklerim. Bizler burada iktidar partisinin neferi olarak, üzerimizde düşeni yapıyoruz, buranın sıkıntılarını çözüyoruz, boş yere Erdin Bircan beyefendi, Ak Parti’yi kötülemesin. Biz kimseyi kötülemiyoruz. Biz burada işimizi yapıyoruz.”

Basın açıklamasının sonlarına doğru Boyalık, Çobançeşme Köyünde özel bir maden şirketinin yollara verdiği zararı dile getirerek, “Çobançeşme Köyünde bir özel maden şirketinin yollara verdiği zarar var. Bu sorun bana köylüler tarafından iletildi. Gereken incelemeler yapılıyor.  Bu problem çözülecek. Köylümüz de, vatandaşımız da, çiftçimiz de tarlalarına rahat rahat gidip gelebilecek.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.