AYŞİN SEÇİL GEZER

Boyalık şunları söyledi: “Yayla Limanının hatalı yapılmasının Yayla Limanına verdiği tahribat ortadadır. Hepimiz bu kanayan yaranın bitmesini istiyoruz. Milletvekili Erdin Bircan’ın da bu konuyu gündeme getirmesinden mutluyuz. Konuyu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretinde de gündeme getirdik. Orada yaşayan halkımızın ve gelen misafirlerimizin düzgün bir sahil, düzgün bir yer görmesi lazım. Yayla Balıkçı Barınağı yapılırken, o günkü belediye aynı belediye. Bu işin fizibilitesi yapılırken nereye bakıyordu? Hatalı yapılmış. Erdin Bircan’ın söylediği yanlış bir şey var. Dalgakıranlar zaten tahribatı önlemek için yapılıyor. Ayrıca dalgakıranlar daha yapılmamış. Dalgakıranların yapılması için mücadele veriyoruz.  Toplumu yanlış bilgilendirmek doğru bir şey değil. Bilgi kirliliği ortaya çıkartır. Yayla Balıkçı Barınağında maalesef dalgakıran yok. Gelen dalgalar sahile hızlı vurduğu için evleri ve sahili tahrip ediyor. Bunlar mühendislik işidir ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla oraya dalgakıran koymakla olmaz. Nasıl ki zamanında bu liman yanlış yapıldığı için doğaya zarar veriyorsa, yanlış bir dalgakıran yapılırsa da yine doğaya zarar verir. Dalgakıranların düzgün yapılması için Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı bu konuda çalışmalarını yapıyor. Eminim ki yakın zamanda burasıyla ilgili bir proje yapılacak ve Yayla’nın kanayan yarası olan bu sorun bitecek.”

MAL VE CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN İNSANLARIMIZ RAHAT EDECEK

Yapımı devam eden Sanayi Kavşağı’na değinen Hüseyin Boyalık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün projesiyle hayata geçiyor. Karayolları Bölge Müdürümüz İbrahim Halil Bey ile geçen hafta bir görüşme sağladık. Bazen verilen gün tutmayabiliyor. Sanayi Kavşağında biraz gecikmemiz var. Tabyaların yerleştirmesi bitti, Önümüzdeki günlerde yan perdelerinin de bittiğini göreceksiniz zaten. Ardından iniş ve çıkış rampalarının da yapılmasıyla üstten trafiği vermeye başlayacağız. Bu kavşağın olmasıyla birlikte mal ve can güvenliği açısından insanlarımız rahat edecek. Ulaşımda konfor, ulaşımda rahatlık, ulaşımda can ve mal güvenliği AK Parti’nin yürüttüğü en büyük misyondur. Bu arada Çobançeşme Köyü baraj yolunu da asfalt programına aldık. Artık Çobançeşme’ye gidecek kestirme bir yol olacak. Bunun müjdesini de vermiş olalım.”

ESNAF MUTLU DEĞİL

Sık sık gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri hakkında da konuşan Boyalık, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Her zaman söylediğim gibi Keşan’da esnafımız olmadan, iş adamımız olmadan mutluluk olması mümkün değil. Esnafımızın kazancının yerinde olması lazım, işlerinin iyi olması lazım. Keşan çarşısının çok düzgün bir şekilde olması lazım. Keşan’daki ve dışarıdan gelen insanlarımızın rahat bir şekilde alışveriş yapmalı. Esnafımızın en büyük sıkıntısı kaldırımlarımızın olmaması, yaya yollarımızın olmaması. Özellikle engelli yaya yollarının olmamasından esnafımız çok rahatsız. Esnafımız mutsuz. Alışverişleri genelde kadınlar yapıyor. Kadınlarımız sokağa çıktığında sokak ortasında sandalyeler ve masalar bulunmamalı. Yolda rahatlıkla yürümeliler. Keşan’da ticaretin artması, esnafımızın daha rahat alışveriş yapması için mutlaka yürüyüş yollarının temiz ve nezih olması gerekiyor. İnsanların oturup dinlenebileceği dinlenme bankları olmalı. Çarşımızın sosyal bir eksikliği var. Bunları sağlayacak olan Keşan Belediyesi’dir. Keşan Belediyesi insanlarımıza sosyal olarak dolaşabileceği bir yer düzenlemesi yapmalı. Pazaryerindeki hiçbir esnaf mutlu değil. Oradaki esnafımız bir yağmur yağdığında malı ıslanmasın diye ecel terleri döküyor. İnsana değer vermeliyiz. İnsana değer vermeyen bir belediye işte bu halde.”