Geçtiğimiz günlerde Keşan’ı ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yaptığını söyleyerek söze başlayan Hüseyin Boyalık, “Görüşme esnasında tabi sadece buğday fiyatlarını görüşmedik. Açıklanacak 91 kuruş fiyatı biz zaten biliyorduk. Bugünkü piyasa için İyi bir fiyat. Baz alınması gereken bir fiyat değil bunun üzerine çeşitli desteklerde mevcut. Böyle bir fiyat politikası geçen dönem çeltik için olmamıştı. Bu yıl onu da konuştuk. Önümüzdeki dönem içerisinde yaklaşık 1 ay sonra genel müdürümüzle çeşitli görüşmelerimiz tekrar olacak. Sade buğday için değil çeltik üreticisi içinde buna benzer bir durumun gerçekleşmesi noktasında Keşan Ak Parti ilçe teşkilatı olarak pay sahibi olacağız inşallah. Keşan bölgesinde şuan yetişen buğdaylar kalitesi açısından 1 sınıf buğday, kötü buğday yok ve süne tahribatı çok az. İnşallah çiftçimizin yüzü bu sene gülecek. Başbakanımızın bir açıklaması var. ‘Ofise mallarını teslim edenlerin bayrama kadar parasını ödeyeceğiz’ şeklinde bu daha da güzel bir müjde. Düşünün, bugün malı teslim ettiniz.  3 gün sonra parasını alıyorsunuz. Bu da devletin halkına verdiği, sosyal devletçilik, sosyal politika budur. Önümüzde gelen bir bayram ve bu bayramı devletimizin başındaki başbakanımız düşünüyor. Üreticisinin, çiftçisinin rahat etmesi için parasını erkenden ödüyor.” dedi.

ÇİFTÇİYE VERİLEN DEĞERİ DE BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Basın mensuplarının “Protein oranına göre de %1 ila %7 arasında prim verilecek” demesi üzerine Boyalık, “Böyle bir destek ve prim de var. Destekler ve primler ülkemizde günden güne yaygınlaşmaya başladı. 2001 yılının öncesi destekleri düşünün bir de bugünü düşünün çiftçiye verilen değeri de buradan görebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

VEKİLİMİN MECLİSTE OLMASI GEREKİYOR                                                                                  

Geçtiğimiz günlerde Rafet Sezen ile ilgili gazetelerde çıkan haberle ilgili konuşan Boyalık, “Keşan’a gelmiyor, gitmiyor şeklinde 4 gazetede de aynı anda çıkan bir haber var. Öncelikle bu haberde ki beyanatın pek doğruluğu yok. Niye doğruluğu yok aşamasına gelirsek. Rafet Sezen şu anda yasa çıkaran kanun çıkaran bir hükümetin milletvekili ve kanun ve yasa çıkarmakla yükümlü mecliste çalışmalara katılmak durumunda. Bir CHP’li milletvekili ile Adalet ve Kalkınma Partisinin milletvekilini birbirine karıştırmamalısınız. Onlar muhalefet bozgunculuk yapmak için mecliste. İktidarda iş yapmak için mecliste. O yüzden sayın vekilimin mecliste olması gerekiyor. Keşan’a gelip, gidememesinin sebebi odur.” dedi.

İLÇE TEŞKİLATIYLA BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA OLACAK

Boyalık, şu şekilde devam etti: “Geçen akşam iftar yemeğinde Rafet Sezen ile birlikte olduğunu belirten Boyalık, “Uzun süreden sonra bir arada saatlerce oturduk, konuştuk. İftarımızı hep beraber yaptık. Bütün parti teşkilatıyla mahalle başkanları, teşkilat başkanları, köy temsilcileri, kadın kolları yönetim kurulu, gençlik kolları yönetim kurulu, ana kademe hep beraber oturup iftar yaptık. Uzun uzunda görüştük. Netice itibariyle bizimle ilişkisi hiçbir zaman kesilmiş değil. Burada her şeye bütün olanlara vakıf durumda. Her gün kendisiyle görüşüyoruz. Ama Rafet Sezeni bu şekilde de yerden yere vurmak doğru değil. Az öncede söylediğim gibi iktidar partisinin milletvekili ve üzerindeki yük muhalefet partisine göre daha fazla en azından Keşan’a gelip de saçma sapan açıklamalar yapıp da insanların rahatını huzurunu sükûnetini bozmuyor. Fahrettin Savcu’nun da gazetede çıkan bir açıklaması var. Diyor ki  ‘Milletvekili yoksa ilçe teşkilatı ne güne duruyor’ doğru diyor. Milletvekilimiz şuan Ankara’da çalışıyor ama ilçe teşkilatına da sınırsız güç veriyor. Her zaman yanımızda ve arkamızda bu konuda da bir sıkıntımız yok. Geçen akşam kendisinin söylediğini belirtiyim, Meclisin tatile girmesiyle birlikte de Rafet bey Keşan’da olacak. Bayramın 2. Günü Keşan’da bayramlaşma programına gelecek. İlçe teşkilatıyla bayramlaşma programında olacak.”