AYŞİN SEÇİL GEZER

Boyalık“Yaklaşık 3 günlük Ankara ziyaretimiz oldu. Benim Ankara’da bulunmamın bir tek temel amacı var o da Keşan’a daha fazla yatırım yaptırmak, Keşan’ın sıkıntılarını minimalize etmek, Keşan’da yapılacak işlerin daha hızlı olmasını sağlamak, iktidarın nimetlerinden Keşan’ı daha fazla faydalandırmaktır.

Tabii bunun dışında AK Parti İlçe Teşkilatı olarak nasıl daha iyi olabiliriz, nasıl daha fazla aktif olabiliriz diye teşkilatımızla görüşmelerimiz oldu. Teşkilat Başkanımız Mustafa Ataç’la bir görüşmemiz oldu.” dedi.

ANKARA’NIN KEŞAN’A BAKIŞI ÇOK FARKLI; BİR İLÇE OLARAK DEĞİL, İL OLARAK GÖRÜYOR

Keşan ile ilgili görüşmeler yaptığını söyleyen Boyalık, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Rafet Sezen’le bir görüşmemiz oldu. Keşan’ı ticaretinden tutun sanayisine, çiftçiliğine, hayvancılığına kadar her şeyiyle tam olarak masaya yatırdık. Sayın Milletvekilimizin hayvancılık konusunda, özellikle aile hayvancılığının arttırılması konusunda ciddi çalışmaları var ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Kendisinin çalışmalarından dolayı, çiftçilik konusundaki deneyiminden dolayı da bu konuda faydalı olacağına inanıyorum. Sayın Rafet Sezen’in Keşan OSB ile ilgili de bizim ağabeyliğimizi, önceliğimizi de yaptığı kesindir. Bakanımızla görüşmelerini sağlıyor, bizim bakan yardımcımızla görüşmelerimizi de sağlıyor. Bu konuda olumlu sonuçları biz kendilerinden bekliyoruz ve sonuna kadar destekçisi olduğunu da biliyoruz.

İl başkanımız da ona keza bir gün boyunca beni yalnız bırakmadı. Bakanlıklarımızı gezdik, bakanlarımızla ve milletvekillerimizle görüştük. Ankara’nın Keşan’a bakışı çok farklı; bir ilçe olarak değil, il olarak görüyor. Çünkü Keşan 80 bin nüfusu geçmiş bir yer. Bir ilçe değil, merkez vasfında. Enez, İpsala, Uzunköprü’nün bir kısmı, Malkara’nın bir kısmı, Gelibolu’nun bir kısmı, bir kısım köyler alışverişini, ticaretini tamamen Keşan’dan yapıyor. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’la görüşmemizde Keşan’ın bütün uzman doktor eksiğini söyledik, ihtiyaçları tek tek anlattım. Özellikle ‘yeni hastanenin açılışına ben geleceğim.En kısa zamanda da açılışı yapacağız Başkanım sen gönlünü ferah tut. Ne doktor eksiğiniz kalacak, ne de hastanenizin bir bölge hastanesi olması konusunda sıkıntınız olacak. Keşan Devlet Hastanesi, bölge hastanesi niteliğini taşıyan bir hastanedir.’ dedi. Bakanımızın kendi ağzıyla söylediği şeyleri söylüyorum. Burada bizim sağlık anlamında herhangi bir sıkıntımız olmayacak.”

YOL HARİTAMIZI ÇİZEN VALİ BEYDİR

Uzun süredir projeler arasında yer alan sahil bağlantı yoluyla ilgili olumlu sonuç aldıklarını kaydeden sözlerini şöyle sonlandırdı: Hüseyin Boyalık, Adilhan’dan gelip, Sazlıdere ve Gökçetepe’ye geçip Mecidiye’ye ulaşan yol, oradan sonra zaten asfaltımız var. Bu yolların asfaltlanması konusunda çok ciddi bir ilerleme kaydettik. Hatta Bakan yardımcımız hemen talimatını verdi orasının yollarını yapalım diye, bugün de aradılar. Valilikle özel bir protokol yapıp oranın yapılması sağlanacak. Vali Bey’in zaten Keşan’a bir hassasiyeti var, burada büyük bir emeği vardır. Özellikle OSB konusunda bize doğru yolu gösteren, bize yol haritamızı çizen Vali beydir. Çünkü daha öncesinde bizim hatalarımız vardı orada, bir yol haritamız yoktu. Sayın Valimizin de önderliğinde OSB konusunda bir yol haritamız oldu. Hep ot parasında takılmıştı, hâlbuki konumuz ot parası değil arazinin mera olmasıydı. Akabinde de yine Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun Edirne’ye ve Keşan’a ilgisi hakikaten çok büyük. Bu ilgi ve alaka neticesinde bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Ankara’da bu görüşmeleri sağladığımız herkesin Keşan’a çok selamları var. Mehmet Müezzinoğlu’nun desteğini her zaman görüyoruz. Kendisi de orada sağ olsun ‘Keşan için ne gerekiyorsa elimi taşın altına sokacağım’ dedi. Orada beni Gençlik ve Spor BakanımızOsman Aşkın Bak ile görüştürdü. Keşan’da yapılan Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışı olmadı. Bakanımıza hem açılışı yapın hem de Keşan’a bir eser daha kazandırın. Keşan önemli bir merkezdedik. İnşallah Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışını ve açılışıyla birlikte Keşan için yeni sözler, Gençlik ve Spor Müdürlüğü adına Keşan’da yapılabilecek ne varsa, ilave ihtiyacımız ne varsa inşallah Gençlik ve Spor Bakanımızdan da bunları Keşan’a getirerek alacağız. Ben burada hep söylüyorum, biz Ankara’yı unutmamalıyız. Ankara ayağı çok önemli. Orada bütün sıkıntıların ve sorunların çözümü var. Ama biz sadece Keşan’da durursak hiçbir projemiz ve artımız olamaz. Keşan’a hizmet için Ankara’yı ziyaret etmek lazım, orayı hiç boş bırakmamak lazım. Biz bu noktada bu ziyaretleri daha da sıklaştıracağız, daha da ileri götüreceğiz.

1/25000’lik planlar için de Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcımızla görüştük, önümüzdeki hafta içerisinde de il başkanımızla birlikte yine 1/25000’lik planlar ve Çevre Bakanıyla olan görüşmemiz için yine Ankara’ya gideceğiz. Yine Tarım Bakanımızla olan görüşmemiz de önümüzdeki hafta içi.

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü yine Ankara’dayız, bu programlarımız olacak. 1/25000’lik planları ve Tarım İhtisas OSB’yi o zaman görüşeceğiz. Biz Keşan için çalışıyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz.”