AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Kadın Kolları Başkanı Esra Aksal ve bazı yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla engelli derneklerine ziyarette bulundu. Ziyaretlerde, 3 Aralık Engelliler Günü kutlanarak engellilerin sorunları dinlendi. Cumhuriyet meydanından gerçekleştirilen çelenk sunumun hazır bulunan AK Parti heyeti daha sonra Atatürk Parkında Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Yönetimine ziyarette bulundu. Heyet daha sonra Keşan Ortopedik Engelliler Derneği ziyaret etti.

BÜYÜKKAYHAN: “KEŞAN’DA BİR VAKIF KURULMASI GEREKİYOR”

AK Parti İlçe Başkanlığının derneklerini ziyaret etmesi dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiğini ifade eden Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, şunları söyledi: “Ben tüm partilerin engellilere el uzatmasını istiyorum. Keşan’da bir vakfın kurulması gerekiyor. Uzun zamandır girimlerimiz oldu fakat sonuç alamadık. Şu anda ise Ticaret Borsası Başkanı ile çalışmalara başladık. Kalıcı bir vakıf olması için Ticaret Borsası destek veriyor. Başkanlığa seçildiğim günden beri vakıf konusunda çalışmalarım olmasına rağmen bir sonuca varamadım. Bu yüzden üzüntülüyüm. Keşan’da bir vakıf kurulma projesi hazır. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu’nda bu konuda olumlu bir yaklaşımda bulundu. Genel Kurula taşınma kararı alındı ve onay verilirse 0-3, 4-7 yaş grubu çocuk bakımı ile küçük yaştaki çocuklar ve şiddete maruz kalan kadınları da bu vakıf bünyesinde korumak istiyoruz. Yaşlılar içinde yapılacak olan huzur evlerinin de sadece dört duvar değil güzelce vakit geçirebilecekleri bir yer olması gerekir. Vakıf bünyesinde 5 gruba ayrılmış olan engelliler için uygun bölümler oluşturulabilir. Yeter ki Keşanlılar olarak el ele verip birlikte hareket edelim.”

BOYALIK: “ENGELSİZ YOLU YOK Kİ ENGELLİSİ OLSUN!”

Ziyarette açıklamada bulunan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, “3 Aralık Engelliler Gününüz kutlu olsun ve engelsiz günlerimiz fazla olsun. Öncelikle AK Parti Hükümetimiz olarak daha sonra Keşan yerel yönetimi olarak ihtiyaç sahibi ve muhtaç vatandaşlarımız ile iç içe olmaya özen gösteriyoruz. 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bugün bu ziyareti gerçekleştirdik ama yapılacak olan projeler ile bu ziyaretlerin artması taraftarıyız. Engelli Dernekleri olarak siyasete girmeniz gerekiyor. Çünkü sıkıntılarını daha iyi bir şekilde ifade etsinler ve siyasetende güçlü olsunlar. Dernek büronun önüne bakıyoruz engelsiz yolu var mı? Engelsiz yolu yok ki engellisi olsun! Keşan’da yaşamak engelliler açısında güç bir yer. Bu durumu düzeltmesi gerek yerel yönetimdir. Huzurevi için Belediyenin bir an önce imar planı çıkarması gerekiyor. Hem ortopedik engellilerin hem de huzur evi olarak kullanılabilecek bir engelsiz yaşam merkezi yapmayı planlıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde Keşan Belediyesi için mücadele ederken sunduğumuz projeler vardı. Engelsiz yürüyüş yolları, engelliler için uygun kaldırım ve rampalar vardı. Engelli dernekleri olarak siyasetin içerisinde yer almanız gerekiyor. Aynı görüş etrafında toplanarak aynı dili konuşmalısınız. Keşan’ın yaşanılabilir bir şehir olması için birlikte çalışmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. AK Parti heyeti daha sonra Keşan Engellileri Koruma Derneği ziyaret etti.

BOYALIK: “KEŞAN KALDIRIMLAR YÜRÜNECEK HALDE DEĞİL”

Ziyarette konuşan Hüseyin Boyalık, “3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla engelli derneklerimizi ziyarette bulunuyoruz. Önce sabah çelenk programınıza katıldık şimdide derneklerinizi ziyarette bulunarak sorunlarınızı dinlemek ve AK Parti Keşan Teşkilatı olarak sizlere vermiş olduğumuz değeri belirtmek üzere buradayız. AK Parti iktidarı döneminde engelli vatandaşlarımıza desteklerini esirgememiştir. Yapılanlar yeterli olmayabilir daha fazlası olması için çalışıyoruz. Aylık verilen 400 lira hükümetimizin engelli vatandaşlarımız için vermiş olduğu bir destektir. Herkesin ihtiyaçları farklıdır ama biz AK Parti hükümeti olarak her zaman ihtiyaç sahibi kişilere desteğimize devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımız değerlidir. Ama pozitif ayrıcalık yapılacaksa önce engellilerimiz, çocuklarımız ve kadınlarımız diyoruz. Bugün Keşan kaldırımlar yürünecek halde değil. AK Parti olarak Keşan’a el atmamız gerekiyor. Böylece Keşan’ın yaşam standartlarını yukarıya çekerek yaşanılabilir bir şehir haline getirmemiz gerekiyor. Bizim amacımız Keşan’a hizmettir. Kendi menfaatimize bir beklentimiz yok. El ele vererek birlikte hareket edip daha yaşanılabilir bir Keşan oluşturmalıyız.” dedi.

AYDEMİR: “ARAMIZDA GÖRÜŞ FARKI YOK SADECE İLETİŞİMSİZLİK VAR”

Keşan Engellileri Koruma Derneği Basın Sözcüsü Sedat Aydemir de derneğe yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi: “Ülke genelinde engellilerin durumu vahim. Hükümetin Keşan temsilcileri olarak sizden engelliler olarak üst kademelere iletmenizi istediğimiz engelli yasası ihtiyacı var. Ülke genelinde ve yerel anlamda da engellilerin istihdam sorunu vardır. Yerel yöneticilerimizden Keşan’da engellilere istihdam bakımından yapılan haksızlıkların önüne geçmesini talep ediyorum. Hepimiz Keşan’ın bir parçası olduğumuza göre birlikte hareket edersek bu sorunları çözebiliriz. Aramızda görüş farkı yok sadece iletişimsizlik var. Keşan’ın daha yaşanılabilir hale gelmesinde sadece yerel yönetimin yaptırım gücü yok, merkezi yönetiminde gücü ile herkes daha duyarlı davranış sergileyebilir. Resmi kurumların engelliler için uygun hale getirilmesi gerekiyor. Tuvalet eksiğimiz çok. Rampalarımız yok. Düzenlemeye buradan bir başlangıç yapılabilir.”

BOYALIK: “KEŞAN’DA ENGELSİZ VATANDAŞLARA BİLE HİZMET VEREBİLEN YOL VE KALDIRIMLAR YOK”

Aydemir’in taleplerine karşılık olarak Boyalık, “Hükümetimizin verdiği destek bazılarına yetebilir bazılarına yeterli gelmeyebilir. Keşan’daki kamu binalarına baktığımızda engelliler için rampa eksiği yok. Keşan Belediyesi yeni taşındığı binasına biz dile getirdikten sonra rampa yaptırdı. Keşan’ın kaldırımları engelliler için uygun değil. Bu sorunlar yerel yönetimin sorunlarıdır. Tüm vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yürüyebilmesi için yolların yapımının tamamı yerel yönetimin işidir. Biz yerel yönetimde muhalefet olarak eksik ve yanlışlıkları eleştireceğiz. Siz Keşan’ın yollarından memnun musunuz? Havasında memnun musunuz? Pazaryerinden rahat bir şekilde alışveriş edebilecek misiniz? Siz şikayetlerinizi parti gütmeden açık bir şekilde ifade etmeniz gerekiyor. Keşan kaldırımları berbat vaziyete. Keşan’da engelsiz vatandaşlara bile hizmet verebilen yol ve kaldırımlar yok. Bizden isteyin hükümetimiz olarak her zaman destek vermeye hazırız. Daha iyisi olması için çalışıyoruz.” diye konuştu.