HABER MERKEZİ

Gaytancıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü Eğitim İş Keşan Şubesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, AK Parti hükümetini eğitim sistemi üzerinden eleştirmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, “Milletin vekili ideolojik değil, bilimsel konuşmalı ey Gaytancıoğlu!” diyerek Gaytancıoğlu’nun AK Parti hükümeti hakkında yaptığı eleştirileri de sert bir dille eleştirdi.

İNSANLARI KANDIRMAYA YÖNELİK BEYANLARDA BULUNUYOR

Gaytancıoğlu’nun açıklamasında söylediği “Cumhuriyetin temel değerlerini yıkmaya adamış bir iktidar var” sözünü hükümete iftira atmak olarak nitelendiren Boyalık, Gaytancıoğlu; hem hükümetimize iftira atmakta, hem de Cumhuriyetin temel değerlerini  ve milletin kutsal değerlerini 15 yıldır yücelten, her alanda ülkeyi dünyada zirveye taşıyan hükümetimizi ideolojik zihniyeti kendisi gibilerle insanları kandırmaya yönelik beyanlarda bulunarak ortaya koymaktadır. Gaytancıoğlu’nun durumu; Eğitimde ciddi bir dinselleşme ve imam hatipleşme var diyerek yine iftira atmakta, bilimsel konuşmamakta ve yıllardır insanların inanç ve eğitim özgürlüğünü kısıtlayan geçmiş iktidarların yaptığı zulme son veren hükümetimizin ortaya koyduğu din ve vicdan hürriyetini anlayamamış, tüm milleti kendileri gibi tek düşünen, herkesin kendileri gibi olmasını isteyen ve en önemlisi sahip oldukları azınlığın baskıcı, zulümkar, milleti ve milletin kutsal değerlerini yok sayan zihniyetlerinin yok olmasını hazmedemeyen ve milletin, demokrasinin, özgürlüğün, din ve vicdan hürriyetinin kazanmasını kabullenemeyen bir karakterin yansımasıdır.” dedi.

TEK AMAÇLARI KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN

İNANÇLI İNSANLAR CAHİL KALSIN VE OKUMASINLAR İDİ

28 Şubat Sürecinin en büyük hasarlarından bir tanesinin 8 yıllık kesintisiz eğitim olduğunu dile getiren Boyalık, “28 Şubat Süreci’nin, hasarı en büyük olan icraatlarından birisi, sekiz yıllık kesintisiz eğitim idi. Çünkü bu sisteme geçilirken, eğitim pedagojisinin değil; politik ideolojinin kıstasları esas alınmıştı. Kısa vadede mesleki eğitimi bitiren bu sistemin, uzun vadede artçı sarsıntıları inançlı insanların eğitim hakkının elden alınması ve cahil bir kesim oluşmasının istenmesiydi. Tek amaçları kendileri gibi düşünmeyen inançlı insanlar cahil kalsın ve okumasınlar idi. O zaman Cumhuriyet Halk Partisi ve Eğitim İş bu baskıları onaylayan ve insanların eğitim hakkının elinden alındığında insan haklarını hiçe sayanlardı. Şimdi herkes okumakta ve alternatifler sunulmaktadır. Bilmeden konuşan Gaytancıoğlu; seçmeli derslerde Arapça ve Osmanlıca’dan bahsetmektedir. Ama yüzlerce seçmeli dersten sadece cımbızla iki ders seçmekte ve yapılan bütün güzellikleri klasik CHP muhalefet zihniyeti ile eleştirmektedir. Zaten onlardan bu beklenmekte ve yıllardır meyve veren ağacı, iktidarımızı haksızca eleştirdikleri için millet tarafından itibar görmemekte ve iktidar yapılmamaktadır.” şeklinde konuştu.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI

KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eğitim Öğretim müfredatının herkes danışılarak hazırlandığını dile getiren Hüseyin Boyalık, “Gaytancıoğlu; Müfredat hazırlanırken bilgi alınan eğitimciler kim? diye sorarak bir vekile yakışmayacak ifadede bulunmaktadır. Müfredat hazırlanırken öğrenciler, veliler, eğitim uzmanları ve tüm millete müfredat taslak çalışmaları açılmış, alınan görüşler doğrultusunda; Öğretim programlarını geliştirme çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı. Bu şekilde programların geliştirilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle birlikte öğretmenler, veliler, okul yöneticileri ve ülke genelindeki uzmanlar girdi sağladı. Hazırlanan programlar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenip değerlendirilerek askı süreci için hazırlandı. Askı süreci sonrasında da paydaşlardan alınan geri bildirimler istikametinde yine Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca değerlendirilerek öğretim programlarına son hâli verilip onaylandı. Sonra öğretmenler Hizmet içi eğitim seminerlerine alınarak yetiştirildi ve tüm öğretmenlere bu yenilikler seminerlerle aktarıldı. Bu çalışmalarda tüm öğretmenler görev aldı. Hiçbir sendika ayrımı yapılmadan tamamen liyakat esasına göre.” dedi.

PROJELER ÜRETEN, İNSANLARIN FAYDASI İÇİN FAALİYETLERDE

BULUNAN MİLLETİN VEKİLİ OLMAYI DENEYİN

Okan Gaytancıoğlu’nun sadece eleştiri yaptığını ve bunun çok garipsenecek bir durum olduğunu dile getiren Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaytancıoğlu; her zamanki gibi sadece eleştirmiş. Gerçekten çok acı bir durum. Ey Gaytancıoğlu; AK Parti iktidarından önce millet ders kitaplarını para ile almakta idi. Bizim iktidarımız döneminde ücretsiz ders kitapları ile milletimiz tanıştı. Teşekkür etmeniz gerekirken hala eleştirmektesiniz. Gerçekten çok yazık. Ders kitaplarından Atatürk’ün silinmek istendiğini belirterek gerçek yüzünüzü ortaya koymuşsunuz. Sizler Atatürk’ü kullanmaktan ve onun üzerinden siyaset yapmaktan başka bu ülkeye ne yaptınız Allah aşkına. Atatürk AK Parti dönemindeki icraatlarla uygarlık seviyesine | | | | ülkemizin yükselmesiyle gerçek anlamda inkılâpları ve düşünceleri uygulandı. Hiçbir ders kitabından Atatürkçülük konuları çıkarılmadı ama yapılan bu kadar mükemmel yenileme çalışmalarını görmezden gelmek, yıllardır yanlış ve eskimiş bilgilerin doğru ve güncel bilgilerle yenilenmesi çağdaş eğitimin gereğidir. Bizler AK Parti iktidarı olarak Atakürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesine milletle beraber ulaşacağız, azınlıklarla değil. Artık sadece eleştiren, laf üreten, ideolojik düşünerek azınlıkların vekili olmayı bırakın, projeler üreten, insanların faydası için faaliyetlerde bulunan milletin vekili olmayı deneyin. Şunu da unutmayalım ki; Eğitim gibi, dinamik ve çok yönlü bir sistemin problemleri, insan unsuruyla paralel olarak, her zaman var olacaktır. Önemli olan, bu konuyu, ideolojinin dar kalıplarıyla değil; pedagoji ve evrensel standartların verileriyle ele alabilmektir. İşte iktidarımız bunu yapmaktadır. Her şey millet ve vatandaşlarımız için.” diye konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ