MURAT ARKAN

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli’nin eleştirilerini yanıtlarken, Keşan’da son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendirdi. Boyalık, belediyenin sadece ana caddeleri açtığını, ara yollarla ilgili herhangi bir uygulamaya gitmediğini belirterek, “Yılbaşından beri Keşan’ın yaşadığı bütün halkın da bildiği bir trafik sorunu hasıl oldu. Kapanan bazı caddelerden dolayı oldu bunlar. Gerek sosyal medyada gerekse basında eleştirdiğimiz bir durum bu. Bu kesinlikle Keşan halkının menfaatine yaptığımız bir eleştiridir. Tabi arkasında gelen yoğun kar yağışı, Allahtan gelen bölgemiz için, çiftçimiz için çok kıymetli olan, içme sularımız için, sulama göletlerimiz için, sulama göletlerimizin dolması için önemli olan bu kar yağışlı mevsimden dolayı mutluyuz. Diğer taraftan da Keşan Belediyesinin kar küreme konusunda, trafiği rahatlatma konusunda da ne kadar yetersiz olduğunu hep beraber gördük. Bu yaptığımız eleştirilerin hiçbiri haksız yere yapılan eleştiriler değildir. Kaldı ki Sayın Gümülcineli’nin dediği gibi bunların hiçbiri önemsiz konular değildir. Bu konular birikerek gelen, üst üste konarak gelen, çığ gibi büyüyen Keşan’ın yerel sorunlarıdır. Bunlar hakikaten kartopu gibi git gide büyümekte.  Bu kadar duyarsız bir belediye olduğu müddetçe bunlar büyümeye devam edecektir. Sayın Gümülcineli ne belediyeyi aklamaya çalışsın, ne de Keşan’da ki yerel CHP iktidarını aklamaya çalışsın. Ufak tefek sorunları bizler de kabul ediyoruz demekle bunları geçiştiremez. İcraat gerekir bu işlerin bitirilmesi için. İki gün önce ufak bir kar yağışından dolayı hala ana caddelerde buz yok, ara caddelerin tamamı buz içerisinde. Bunu görmezden hiç kimse gelemez. Ana cadde tamam da ara caddede iş yapan ticaret yapan ticarethaneler, başka bir belediyeye mi bağlı? Ara caddelerde oturanlar başka bir belediyeye mi bağlı? Sadece ana caddeyi açmakla yükümlü değil. Keşan Belediyesi sadece ana caddede bulunanlardan mı işyeri açma ruhsat parası alıyor veya tabela vergisi alıyor, işyeri vergisi alıyor, emlak vergisi alıyor, su vergisi alıyor, çevre temizlik vergisi alıyor. Sadece ana cadde de olanlara mı hizmet ediyor. Bütün mahalle ve ara sokaklar Keşan Belediyesinin yükümlülüğü altındadır. Keşan da bulunan toplam yol ağını düşünürsek 40-50 km.lik bir yolu var. Çok büyük bir yol yok. Adam gibi yol olarak sayarsak 40-50 km.lik bir yol var. Keşan’da.40-50 km.lik bir yolu temizleyemeyen bir belediye var.”

KEŞAN’IN YOLLARI DA ORTADADIR, ÇUKURLARI DA ORTADADIR

Yoğun yağan kar yağışıyla birlikte Karayollarının gece gündüz çalıştığı belirten Boyalık, “Benim Karayollarıma da dil uzatmasına da şaşırdım kaldım. İstanbul yolu 220 km. Araçlar bu yolda bir dakika olsun kar yağışında boşta kalmadı. Gerek tuzlama çalışmaları, gerek sıvı atarak, buzu engelleyici çalışmalar hiç durmadan yapıldı. Çanakkale ve Edirne yolu ona keza. Dil uzatmasın, hiç kapanmadı bu yollar. İpsala yolu hiç kapanmadı, ufak aksamalar olmuştur, tırlar zincir kullanmayarak yola çıkmış veya büyük araçlar yürüyemiyor. Onlardan dolayı yolun birkaç saatliğine kapandığı olmuştur. Ama bunlar sürücü hataları veya büyük araçların gidememesinden kaynaklıdır. Kar yağışı yoğun oldu bu yıl. Allah daha fazlasını versin inşallah. Biz sıkıntı çekmeye hazırız. Sıkıntıları çözmeye de hazırız. Karayollarımız gece gündüz yolları açmak için çalıştı. İl Özel İdaresi olarak köylerde en çok kar tutan yerlere kar küreme aracı getirdik. Hatta sosyal medyada paylaştım ben. Çok kar tutan yerleri kar küreme aracı ile açtık biz. Makine ve ekipman parkurumuz da var. Keşan da İl Özel İdaresine ait yaklaşık 300 km. yakın bir yolumuz var. Ana arterlerden köy yollarına kadar. Bunların hepsini bir dakika kapalı tutmamak için elimizden geleni yaptık. Sadece Altıntaş köyünde ve Çobançeşme köyünde sıkıntı ve zahmet çektik. Çünkü çok tepede kalıyorlar, karın en çok yoğun bir şekilde alan yerler. Orasını da kar küreme aracı ile hatta oraya dozer götürerek yolları açtık. Bunlar yapılmak istenseydi olurdu. Keşan’da da yapılmak istenseydi olurdu. Sayın Gümülcineli laf kalabalığı yapmasın, Keşan’ın yolları da ortadadır. Çukurları da ortadadır. Adalet Sarayımıza giden yolu gitsin bir görsün. Bir resmi kuruma giden yoldan bahsediyorum. Orada bulunan bir sürü işyeri var, orada oturan bir sürü vatandaş var. Hak değildir bu insanlara. Hastaneden dosdoğru gidildiğinde toprak yol vardır orada. Yeni Mahallede KYK yurduna giden yol var. Oradaki yolu görün. Normal bir araçla gidilecek bir yol değil. Bunun örnekleri çok. Benim yaptığım eleştirilerin haksız olduğunu kimse söylemesin. Onlarında yaptıkları bazı eleştirilerde haklı olduğu görülüyor. Hükümetimizin en başarılı olduğu konulardan birisidir Kara yolları. Kara yolları kadar düzgün çalışan bir kurum yoktur. Ufak tefek aksamalar olacaktır.” dedi.

AŞINMA ASFALTI ATILAN YOLLARDA HİÇBİR TANE OYULMA YOK

Aşınma asfaltı atılan yollarda herhangi bir sorun bulunmadığını ancak atılmayan bazı yollarda birtakım oyukların oluştuğunu vurgulayan Boyalık sözlerine şu şekilde devam etti: İpsala yolundan bahsetmiş bitmeyen bir yol zaten. Aşınma asfaltı atılmayan bir yolda önce altyapısı ve temelleri atılıyor, ondan sonra birinci kat asfalt atılıyor, üzerine aşınma asfaltı atılıyor. Aşınma asfaltı atılmayan bu tip yollarda bazen oyuklar oluşabiliyor.  Çünkü çok hızlı bir şekilde oldu kavşaklar. Kış şartlarından dolayı aşınma asfaltı atılamadı. Aşınma asfaltının atılma sıcaklığı ortalama 20-22 derece. Yaza kalacak. Üst yapıdaki en son kat asfaltın atılmamasından dolayı o yollarda buna benzer oyulmalar olmuştur. Yeni yapıldı bozuluyor gibi eleştirisi var, asla ve asla bu yapılanlar mümkün değildir. Aşınma asfaltı atılan yollarda hiçbir tane oyulma yok. Teknik bilgileri aldığım için bu kadar net bir şekilde konuşabiliyorum. Yaz aylarında da Karayollarımızın hiçbir eksiği kalmayacak. Yapılan kavşak lazım mıydı, evet lazımdı. Trafiğin rahatlaması için bu tip yapıların yapılması şart. Bu yapılar yapılırken birçok işletmeye de bazısına iyi geliyor, bazısına kötü geliyor. Bu işler yapılırken toplum menfaati göz önüne alınıyor. Trafik güvenliği göz önüne alınıyor. Yaptığımız yapılara da dil uzatmasınlar. Önce can güvenliği sonra da oradaki toplumun menfaati önemlidir. Oradaki işyerlerinin rahat çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapıldı. Geçici de olsa hemen ışıklandırma ile kavşak açıldı. İstimlak çalışmaları da devam ediyor.”

AK PARTİ KENDİNE HİZMETİ HEDEF SEÇMİŞ, FELSEFESİ HİZMET OLAN BİR PARTİDİR

Pancar üreticileri ile Ankara ziyaretinde Keşan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ciddi anlamda masaya yatırdıklarını ve görüştüklerine söyleyen Boyalık sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sanayi kavşağına da dil uzatmışlar. Sanayi kavşağının ihalesi oldu. Yaza kadar çalışmalar başlayacak. İnşallah Keşanımıza güzel bir eser daha kazandırdığımızı göreceğiz. Ülkemizin son zamanlarda zor bir süreçten geçtiği aşikardır. Ülkemiz büyük bir sınavdan geçiyor. Hiç kimsenin bunda bir şüphesi olmasın. Ülkemiz bu sınavı en güzel bir şekilde verecektir. Terör olayları ülkemizde bitecek ve refaha kavuşacak. Bazı yapılacak çalışmalarda gecikmeler olabiliyor. Keşan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde varımızla yoğumuzla çalışıyoruz. Geçen Pancar üreticileri ile Ankara ziyaretimiz olmuştu. Keşan Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin ciddi anlamda masaya yatırdık ve görüştük. Bunun olmaması için hiçbir sebep yok. Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmamız devam ediyor. Bu işin içinde Keşan Belediyesi de olacak. O da bir pay sahibi olacak. Valilik makamı en büyük pay sahibi. Ardından Keşan Belediyesi ve Keşan Ticaret ve Sanayi odası ve Keşan Ticaret Borsasının paydaşları olacak. Önümüzdeki günlerde davetimizle birlikte tekrar bir Ankara ziyaretimizi olacak. Keşan’ın menfaatine ve Keşan’ın çıkarlarına her şey imza atmaya, her şeyin peşinden koşmaya hazırız. Boş işlerle uğraşmıyoruz, projelerimiz var. Keşan’ın yaşlı rehabilitasyon merkezi için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Belediye ne kadar çaba sarf ediyor. Biz Hazırız. Temel olmadan hiçbir şey olmaz. Bu temelleri de atacak yerel yönetimlerdir. Yerel yönetimler pasif olduğu zaman biz ne kadar siyasiler istersek isteyelim bazen önümüze engeller çıkabiliyor. Yıl 2019’da zaten genel iktidar bellidir. AK Parti kendine hizmeti hedef seçmiş, felsefesi hizmet olan bir partidir. Yıl 2019’da yerel yönetimle beraber ve Adalet ve Kalkınma Partisi olmakla beraber Keşan’da bir çığır açacağız. Çalışmalarımız bu yönünde devam ediyor, Keşan yaşanabilir bir Keşan olacak. Keşan iyi şeylerle anılan kötü işlerle anılmayan bir Keşan olacak.”