AYŞİN SEÇİL GEZER

Boyalık, açıklamasında; Adalet Yürüyüşü, Keşan Belediyesi’ndeki işçilerin maaşlarını alamaması eleştirirken, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın Keşan-Enez yoluyla ilgili açıklamalarına cevap verdi.

15 Temmuz’un geldiğini hatırlatan Boyalık, CHP’nin birliktelik sağlamadığını eleştirdi. Boyalık, “Keşan halkına hayırlı haftalar diliyoruz. Gündemde birçok konu var. Ama en önemlisi ülkemizde yapılan hain bir darbe girişimi vardı 15 Temmuz. 15 Temmuz’un anma programları yapılacak, ayın 11’inden başlayarak çeşitli etkinlikler ile ayın 15’inde de devlet kontrolünde bir anma programı var. Bu anma programına halkın her kemsi katılacaktır. Ama CHP’nin yine bir yan çizmesi var. CHP ne diyor? Ben bütün örgütlerimle program yaparım gibi Kılıçdaroğlu’nun bir söylemi var. Bütün örgütlerimle diyor, sanıyorum bütün örgütlerin içerisinde FETÖ ve PKK da var. HDP de var. Çünkü adalet yürüyüşünde de beraberler. Yan yana, omuz omuza.  Bunlar şimdiden PKK, HDP, CHP bir ortaklığı imzalamışlar. Onların derdi millet değil, onların derdi hizmet değil. Onların derdi devleti bir şekilde ele geçirip bu terör örgütlerine CHP ile ortak etmek. Bizim diyecek bir şeyimiz yok, biz çalışmaya devam edeceğiz. Biz önümüze, işimize, gücümüze bakıyoruz. Her gün Erdin Bircan çıkıyor, yok adalet yürüyüşüdür odur budur. Adalet istiyor ise önce kendisine baksın. Önce adaleti milletvekili seçildiği Edirne’den Keşan’dan başlasın. Bir baksın bakalım, Keşan Belediyesi’nde adalet var mı yok mu? Çalışan personeller kimin yakını, hangi meclis üyesinin, hangi CHP’li yöneticinin yakını? Adalet ufaktan başlar. Önce Keşan’a adaleti getirsinler. Keşan halkı bu adaletten memnun kalsın, ondan sonra adalet lafını ağızlarına alsınlar. Adalet mi Keşan Belediye Başkanı’nın bir yakını veya yardımcısının yakını diye bir personelin maaşına yüzde yüz zam yapmak. İnsanlar bugün iktidarın seçerken hakikaten hizmete oy veriyorlar. Adalete oy veriyorlar. Onun için AK Parti tekrar iktidarda.” şeklinde konuştu.

YAPILACAK İŞLERİN TAKİPÇİSİYİZ

Erdin Bircan’ın Enez yolu eleştirisine de değinen Boyalık, “Enez yolu için biz dedik ki Enez yolu programa alındı; Erdin Bircan eleştirdi, yok böyle bir program seçim yatırımı yapıyorlar dedi. Ardından ödeneği aktarıldı, 98 milyon civarında olması lazım, bu ödenek yetersiz dedi. Bugün hala eleştiriyor. Bu yoğun sezonda orada yol yapılması mümkün mü? Yolun yapımı için bir sezonu vardır. Orada inşaata başladığında trafiği felç edecekseniz, inşaata başlayamazsınız. Trafiğin en az olduğu bir zamanda bu yolun inşaatına hemen başlanacak. Biz yapılacak işlerin takipçisiyiz. Ben iyi yapılanları hiç görmediklerini görüyorum. CHP iyi yapılan hiçbir şeyi görmüyor, sürekli kötünün peşinde.” dedi.

İNSANLARIN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Erikli yolu ve kavşaklarda da gelişme kaydettiklerini söyleyen Boyalık, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Erikli yoluna geçen yıl başladık, yarıya kadar bitirdik. Bu yıl da tamamını bitiriyoruz.  Kötü mü oldu insanların gidiş gelişleri. Yol bir miktar genişledi, zemini düzeldi. Kamyon trafiğini dengeledik. Erikli yolunda trafik rahatladı. Evet, tedbir almak gerekiyor, biz tedbirlerimizi alıyoruz. Aynı şeyler kavşaklar içinde geçerli, bakın sanayi kavşağında inşaat olmasına rağmen hiçbir tıkanıklık yaşanmadı. 3 ay 3 buçuk ay sonra, Sanayi Kavşağı’da abide gibi dikilecek. Gelelim Migros Kavşağı’na herkes eleştirdi, hatalı yapıldı, trafik güvenliği yok falan. Arkadaşlar kaza oluyor mu? Kaza yok. Bakın Allah göstermesin, insanların can güvenliği her şeyden önemli. Hükümet bu kadar hizmetler ile haşır neşir iken, bakın muhalefetin ne ile haşır neşir olduğuna.”

BİZİM PARALARIMIZI ÇÖPE ATIYORLAR

Mehmet Özcan’ın “Altın kaplasam niye pırlanta yapmadın der” sözüne de değinen Boyalık, “Keşan’ın yolları rezalet durumda ama gelip CHP Milletvekili Keşan ile ilgileneceğine gidiyor abuk sabuk işler ile ilgileniyor. Çıkıyor Belediye Başkanım diyor ki; altın yapsam yine beğenmezler. Ne altını? Bir parmak asfalt atmak, göz boyamak altından yol yapmak anlamına gelmiyor ki. Bunun temeli olmadan, zemini olmadan hiçbir yol yapılmaz. Oraya yüklü bir araç gitsin bir kez dönsün eminim ki asfalt falan kalmayacak. Bizim paralarımızı çöpe atıyorlar. Bizim paralarımızı düzgün kullansınlar. Basında bir haber çıktı mı hemen göz boyamaya başlıyorlar. Bu insanların söylemesi ile olmaz, bunları göreceksiniz. İnsanların sosyal yaşamına katkıda bulunacak en büyük kurum belediyedir. Keşan’da bir misafirini alıp gezdiremeyecek pozisyona geldik. Dışarıdan gelen Keşan’ı çok hoş görüyor çevre yoluyla ama içeriye girdiği anda yollarıyla, kaldırımıyla rezil oluyor. Belediye ile halk koordineli çalışmalı. Binaların dış cepheleri düzgün olmalı. En önemlisi Keşan’ın otopark sorununa çözüm bulmalı. Apartman yapacak kişilerden otopark parasını alıyorlar, otopark yok. Bodrumlar daire oluyor. Aldıkları para ile otopark alanı açmıyorlar. Her apartmanın altında otopark olma zorunluluğu var. Parayı halktan alıyorlar, tamam sen otopark yapmak istemiyor isen biz yapacağız. Ama otopark nerede? Keşan trafiğinin keşmekeş hali Keşan Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Keşan Belediyesi’nin vebalidir.”

İŞÇİLER KENDİ HAKKINI ARAMALIDIR

Keşan Belediyesi’nde işçilerin haklarını aramaları gerektiğini dile getiren Boyalık şunları söyledi: “Keşan Belediyesi satarak, savarak şu 2- 3 yılını geçirdi. Sürekli bir mülk sattı, arsa sattı, tarla sattı. Satmaya devam edecek gibi görünüyor. Yine bir şeyler satıp işçilerin maaşlarını ödemeyi düşünüyorlar ise biz artık bunun karşısındayız. Bizim çocuklarımızın, geleceğimizin Keşan Belediyesi’nin varlığına ihtiyacı var. Keşan Belediyesi güçlü olmalı. Belediye bir patron gibidir. Patron güçlü olmazsa eğer hiçbir iş olmaz. İşçilerin maaşını da iktisat yaparak çözecekler. Erikli’de halk ekmeğe vermişsin hiçbir geliri yok. Para yatırmışsın bu şirketin üzerine hiçbir gelir yok. Bunların hepsi incelenir, hiç merak etmeyin. Keşan Belediyesi’ndeki çalışan işçiler de maaşını emin olun ki alacaktır. Gecikmesinin de hesabını işçiler ve sendikalar sormalıdır. İşçiler kendi hakkını aramalıdır ama maalesef iş kaygısıyla bizim insanlarımız hem sesini çıkaramıyor hem de oylarını gidiyorlar Cumhuriyet Halk Partisi’ne veriyorlar.”

BUNLARIN İŞİ SİYASET DEĞİLDİR

Keşan’da sivil toplum kuruluşlarının daha aktif olması gerektiğini savunan Boyalık, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Keşan bir alışveriş merkezi, ticaret merkezi öyle değerlendirmek lazım. Ben sivil toplum kuruluşlarının çok fazla topa girmediğini görüyorum. Derneklerin, esnaf odalarının, ticaret odasının, ticaret borsasının herkesin artık Keşan ile ilgili, Keşan esnafı ile ilgili oyuna girmeliler. Sadece bir fiş kesmek değildir bu kuruluşların amacı. Özellikle son günlerde Erikli konusu gündeme gelmeye başladı. Bize bu konuda çok fazla sıkıntılar geliyor. Burada iş yapan insanlar mutlaka bir esnaf odasına kayıtlı. Bu esnaf odalarının, bu insanların haklarını araması gerekiyor. Ben daha fazla Keşan’ın ticaret hacminin genişlemesi için, onların ticaretin içerisinde ve ticaret yapanların yanında olmasını temenni ediyorum. Bunların işi siyaset değildir. Oda, borsaların ve esnaf odalarının işi ticaret ile uğraşan insanların haklarını korumaktır. Ben daha fazla sahada olmalarını ve bu esnaf, halk, ticaret birlikteliğinin sağlanmasını bekliyorum.”