AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Boyalık, geçen Pazar günü yapım çalışmaları devam eden Keşan-Enez karayolunda incelemelerde bulunduğunu ve yetkililerden bilgi aldığını belirterek, “Yolun Keşan-Kılıçköy arsındaki kısmının birinci kat asfalt çalışmaları önümüzdeki Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacak. İkinci kat asfalt çalışmalarına başlanacak ve mümkün olan en kısa süre içinde bitirilmesine çalışılacak.” dedi.

KÖR NOKTA DA KALMAMIŞ

Keşan-Enez karayolunun çok önemli bir ulaşım ağı olduğunu ve burada çalışmaları yürüten firmanın günde çift vardiya yaptığını da kaydeden Boyalık, şunları söyledi: “Keşan-Enez yolu ve köprülü kavşak çalışmaları bittiğinde ilçemizin en önemli ulaşım sorunları çözümlenmiş olacak. Enez yolu 18 metre genişliğinde duble yol standartlarında yapılan çok güzel bir yol. Ayrıca, yolun KIlıçköy’e kadar kısmındaki kör noktalar da yapılan çalışmalarla düzeltilmiş. Yolun Siğilli yakınlarında bulunan ve daha önce de bir çalışma yapılan tepe bu sefer iyice aşağıya düşürülmüş. Sürücüler için yolun bu kısmında hiç sorun kalmamış. Yolun gerekli görülen bölgelerine dolgular yapılmış. Şu an için tamamlanan kısımda herhangi bir kör nokta kalmamış”

BÖLGEMİZ İNSANI HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Keşan’ın köylerine en iyi hizmeti getirmek ve mevcut eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını da kaydeden Boyalık, önümüzdeki Kasım ayı içinde Edirne İl Genel Meclisi olarak yapacakları toplantılarda 2015 yılının yatırım programını hazırlayacaklarını da belirterek, “Bölgemiz insanı her zaman her şeyin en iyisine layık. Bizde bunu yerine getirmek için çabalıyoruz. Aynı zamanda sayın Valimiz’in göreve başlamasıyla ilimizde uygulamaya konan kendi geliştirdiği bir proje var. diye konuştu.

KEMİK’İN ÖNERİSİ BİZE ULAŞMADI

 Boyalık, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in köy yolları için ayrılacak 10 milyon lira ile yol yapılması yerine bir parke taşı tesisi kurulması yönündeki açıklaması doğrultusunda kendilerine henüz bir yazılı talep gelmediğini, gelmesi halinde bunu il genel meclisi olarak görüşebileceklerini de söyledi.

TORBA YASA’DAN YARARLANMALI

Sözlerinin sonunda geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaşan Torba Kanun’dan bahseden ve bu kanunun bir çok vatandaşa borcunu ödeme imkanı sağladığını belirten Boyalık, “ 1 Ekim’de uygulamaya girecek olan bu yasa vatandaşlarımızın devlet ile barışık hale gelmeleri yani devlete olan borçlarını taksitler halinde ödemeleri için bir fırsat. Su borcu, elektrik borcu, vergi borcu ve trafik borçları, esnaf kefalet borçları için büyük bir fırsat. Temerrüt faizleri ile 10 bin liraya yükselen bir borç 700 liraya temizlenebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu yasanın sağladığı imkanlardan yararlanmalarında kendileri için büyük yarar var.” dedi.

SU BİRLİĞİNE BORCU OLANIN FAİZİ SİLENECEK, BORCU TAKSİTLENDİRLECEK

Son olarak Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi ve Edirne İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Yetim’in geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak su birliğine 500 bin liradan fazla borcu olan vatandaşları icraya vereceklerini bildirdiğini de hatırlatan Boyalık, şunları söyledi: Vatandaşlarımız bu torba yasanın sağladığı imkandan yararlanarak borçlarının faizinden kurtulacak ve geri kalanı da taksitler halinde ödeyebilecek.”