HABER MERKEZİ

İl Genel Meclisi’nde, Kasım ayı toplantılarının ardından bütçe görüşmelerine başlandığını vurgulayan Boyalık, şunları söyledi: “Geçen yıl 40 milyon lira olan bütçemiz, bu yıl 80 milyon liradır. Gayet iyi bir bütçeye sahibiz. Bu bütçenin yüzde 60’ı idari, yüzde 40’ı ise cari harcamalara ayrılmış durumdadır. Yollara 15 milyon liralık bir pay ayrıldı. Keşan’da bundan gerekli payını alacaktır. Gökçetepe yolunu, Yeşilköy ve Karlıköy arasındaki yolumuzu ıslah edeceğiz. Çobançeşme baraj yolunu, Keşan mezbaha-Boztepe arasındaki yolu, Mercanköy yolunu, Kızkapan Köyü yolunu, Erikli-Suluca köyü arasındaki yolu yapmayı planlıyoruz. Keşan’ın alt yapısı olmayan son köyümüz Sazlıdere’dir. Sazlıdere’nin alt yapısının yapılması için çalışıyoruz.  Biz mevcut bütçeden Keşan’ın aslan payını almasını sağlayacağız. Keşan’ın köylerine İl Özel İdaresi olarak, gerekli hizmetleri getireceğiz. Belki İl Genel Meclisi olarak, yaptığımız son hizmetler olabilir. Çünkü bütünşehir olma gibi bir durum var. Böyle bir durum olursa, Keşan köyleri mahalle statüsünde olacaktır. Biz, ‘Durmak yok, hizmet etmeye devam.’ diyoruz. İl Genel Meclisi’nde Keşan için bütün olumlu kararları ve hizmetleri getirmek için çalışıyoruz.”

3’ÜNCÜ ARACI BİRLİĞİMİZE KAZANDIRDIK

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne 3’üncü çöp toplama aracını kazandırdıklarını belirten Hüseyin Boyalık, “Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çöp toplama olayı yokken, bizim dönemimizde toplamaya başladık. Çöp toplama işlemi için 1’inci aracı aldık, ardından 2’nci, şimdi ise, 3’üncü aracı birliğimize kazandırdık. Biz, Türkiye ve Keşan milliyetçisiyiz. Keşan’a gelecek her hizmet, bizim milliyetçiliğimizi gösterir. Keşan’a hizmetin gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen yıl sahillerimizde çöp toplama anlamında sıkıntı yaşıyorduk. Ama 3’üncü aracın gelmesiyle birlikte sadece 1 aracımızı sahillerde görevlendireceğiz. Önümüzdeki yıl sahillerimizde çöp diye bir sorun kalmayacak. Biz sahillerimize hizmet etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

KEŞAN’IN DAHA İYİ OLMASI İÇİN BELEDİYEMİZE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ

Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Karayolları, yeni Devlet Hastanesi’nden Ferhat Ağa Köprüsü’ne kadar asfaltlama çalışması yapmıştı. Yeni Devlet Hastanemizden karayolları şantiyesi ve Ali Kale İlköğretim Okulu’na kadar olan yol, karayolları ekiplerimiz tarafından asfaltlanıyor. Ekiplerimizin çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre içersinde uzun süredir bozuk olan bu yolumuz, şehiriçi yollarımızdan daha iyi hale gelecektir. Bu konuda emeği olan, bize destek veren karayolları bölge müdürlüğümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizim derdimiz daha iyi bir Keşan, daha yaşanılabilir bir Keşan’dır. Buralar Keşan Belediyesi’nin sorumluluk alanı olsa da, biz hizmet için çalışıyoruz. Keşan yoluyla, kaldırımıyla düzgün hale gelmelidir. AK Parti olarak, Keşan’ın daha iyi olması için belediyemize yardımcı olmaya hazırız.”