AYŞİN SEÇİL GEZER

2014 yılında getirildiği Edirne İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa eden Hüseyin Boyalık’ın yerine eski Mercan Köyü Muhtarı Sebahattin Şengün geldi. İstifa ile ilgili konuşan Boyalık, şunları söyledi: “30 Mart 2014 tarihinde seçilmiş olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Genel Meclis Üyeliği görevini gerçekten hizmet anlamında ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçilmiş bir üyesi olarak yaklaşık 4 yıldan beri yapmış bulunmaktayım. Hem İl Genel Meclis Üyeliği, hem İlçe Başkanlığı, hem Köylere Hizmet götürme birliği ağır bir görev. Biz bütün ağır görevlere talip olduk, bütün görevlerin altından kalktık, ben İl Genel Meclis Üyeliğinde görevimi aksatmadan yapmaya çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, parti meclisimizin aldığı bir karar var; herkes bir görevden hâsıl olacak. Biliyorsunuz ki; İlçe Başkanlığı önemli bir görev, Keşan’ın yerel yönetimine talip olmuşuz, Keşan’da hizmet etmeye talip olmuşuz, Keşan’ı AK Belediyecilik ile tanıştırmaya talip olmuşuz o yüzden bugün İl Genel Meclis Üyeliğimizden feragat ettik. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşım Adnan Vural ile birlikte, bütün köylerimizi karış karış gezdik, köylerimizin tamamında hizmet etme, bir çivi çakma yolunda olduk. İzimizin olmadığı köyümüz yok. Bütün köylerimize gitmeye şu anda yüzümüz var. Bugünden itibaren görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. İlçe Seçim Kurulu’na ve Valilik makamına istifa dilekçemi verdim. Bu görevi yedeğim olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, İl Genel Meclis Üyeliğinden birisinin istifa etmesi, ayrılması halinde yedeğim olan, daha önce de muhtarlık yapmış, köylerin derdini sıkıntılarını bilen, köy yaşamını bilen, kırsal kesimin sorunlarını bilen eski Mercan Köyü Muhtarımız Sebahattin Şengün’e devrediyoruz. Sebahattin Şengün bugünden itibaren görevine başladı. Allah ona hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin. Kısa bir süre var, seçime gidiyoruz. Ben inanıyorum ki çok çalışacak ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hizmetlerini Edirne’de takip edecek. Ama önce Keşan diyoruz. Keşan bizim doğup, büyüdüğümüz yerdir. Keşan’a hizmet etmek ayrıcalıktır. Biz Adnan Vural ile birlikte 4 yıldan beri et ile kemik gibi olduk, birbirimizden ayrılmaz iki parça olduk. Bir elin nesi var, iki elin sesi var dedik. Bu saatten sonra da Adnan Vural ile Sebahattin Şengün el ele verecekler, kol kola verecekler, köyleri karış karış gezecekler, Keşan’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar olması için, köylerden, kırsal kesimden yeterli oyu olması için Kırsal kesimin sorunlarını çözmek için çalışacaklar. Ben görevinde Sebahattin Şengün’e başarılar diliyorum. Allah utandırmasın. Yine aynı şekilde Adnan Vural’a da teşekkür ediyorum. Beraber çalışsınlar, hayırlı hizmetlere imzalar atsınlar.”

İSTİFA ETMEMİN SEBEBİ BİR YERE ADAY OLMAK İSTEMEM DEĞİL

“Seçimlere kısa süre kalmışken böyle bir istifa geldi, Belediye Başkanlığı ya da Milletvekilliği adaylığı söz konusu mu?” şeklindeki soruyu da cevaplayan Hüseyin Boyalık, “İstifa etmemin sebebi bir yere aday olmak istemem veya bir yere aday olacağım pozisyonunda değil. Biz parti tüzüğümüzün gereğini yerine getirdik. Bu senenin bütçesini yaparak yerine getirmem istendi, bütçe bitti, çalışmalar bitti o yüzden biz bugünü bekledik. Diğer taraftan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde görev istenmez, verilir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde layık olduğu yere insanlar getiriliyor. İl Genel Meclis Üyeliği istediğimiz var mıydı? Allahü Teala kısmet etti, Adalet ve Kalkınma Partisi’de bize bu görevi verdi. İlçe Başkanlığı gibi bir talebimiz hiç olmamıştı, bu görevi verdi. Partim bana ne görev verirse, ben layığıyla yaparım. Siyaset yapmak arzumuzdur, isteğimizdir. Zaten onun için bu şekilde çalışmaktayız. İnsanlar bir adım ilerisini düşünmediği müddetçe başarılı olmaları mümkün değil. Hep aynı yerde kalmaya çalışan insanlar bir gün olur başarısız olurlar. Gönlümüze partimizin verdiği her türlü görev yatar. Partimiz ne görev verirse yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

BİR GÜN İKTİDAR OLURSA, İŞLERİN NASIL YAPILDIĞINI KENDİSİ DE ÖĞRENİR

MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’nin eleştirilerine de değinen Boyalık, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Muhalefet etmek çok kolaydır. Muhalefette olanın konuşması çok kolaydır ama iktidar da olanın yapması güçtür. Bizler, bize verilen görevi layığıyla yapıyoruz. Biz Keşan’ın genelde olacak işlerini takip ediyoruz, iktidar ile olacak işlerini takip ediyoruz. Ama bazı işlerin aşılması çok kolay değil. Biz iktidarız, muhalefet değiliz. Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri nasıl konuşuyorsa her gün, Erkan Gege de konuşmuştur. Haklıdır konuşmalarında, eleştiri yapmakta haklıdır. Ben baktım yıkıcı bir eleştirisi de yok, yapıcı eleştirileri var. Daha iyi olmalı diyor, bir gün iktidar olursa, bir iktidar partisinin ilçe başkanı olursa, işlerin nasıl yapıldığını kendisi de öğrenir.”