AYŞİN SEÇİL GEZER

Boyalık, şunları söyledi: “CHP Keşan İlçe Kongresi’ne hayırlı olsun demek için gittik. Siyasi partiler, ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Siyasi partiler hizmet için birbirleriyle yarışırlar. Kongrelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Ama yeni seçilen yönetim kurulunda, Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül’ün de yer aldığını gördük. Daha önce de Kent Konseyi’nin CHP’nin arka bahçesi olduğunu dile getiriyorduk ancak arka bahçesi değil; ön bahçesi haline geldi. Kent Konseyi’nin çalışması ve üretmesi lazım, belediyenin yanlış işlerini eleştirmesi gerekiyor. Belediyeyle danışıklı dövüş yapmaması lazım. Ayrıca Halk Ekmek Müdürü de il delegesi oluyor. Buradan hizmet çıkmaz. Keşan’ın düzgün şekilde yönetilmesi gerekiyor. İyi yönetilmesi için de bu tip insanların konuşur pozisyonda olması gerekiyor. Soruyorum; bir insan hem hırsız hem polis olabilir mi? Elbette ki olamaz. Ama bunlar hem hırsız hem polis pozisyonunda. Ayrıca Kent Konseyi Başkanı’nın yaptığı etik bir davranış değildir. Kent Konseyi Başkanı’nın yerine ben olsaydım istifa ederdim. Bundan ötürü de kendisini istifa etmelidir.”

YAPICI ELEŞTİRİLER KEŞAN’A KATKI SAĞLAR

Kent Konseyi’nin Keşan’a hizmet etmek için var olduğunun dile getirildiğini ancak herhangi bir hizmetinin olmadığını ifade eden Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet ettiği yok ama konuşan kimsede yok. Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar ama icraata gelince sıfır. İnsanların samimi olması lazım. Keşan’da yollar yapıldı ama mazgallar yerinden çıkıyor, mazgalın etrafına dökülen betonlar dağılıyor ya da yollar bozuluyor. Keşan’ın sorunlarını konuşan Kent Konseyi ya da sivil toplum kuruluşları nerede? Cennet Parkı’nın yanındaki derenin ıslahını Keşan Belediyesi yapmadığı için iktidar olarak biz yaptık. Hastane yolunu yaptık. Hatta daha ileriye gittik ve yolu Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na kadar yaptık. Yapıcı eleştiriler Keşan’a katkı sağlar. Kent Konseyi’nin de bu yönde çalışması gerekiyor.”

KEŞAN VE EDİRNE’DE GÖREVDEN ALIMLAR OLABİLİR

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın, Bugün, İstanbul Ataşehir Belediye Başkanımız görevden alındı. Ataşehir’in başına gelen Keşan ve Edirne’nin de başına gelebilir. Sesimizi çıkarmamız lazım.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Boyalık, şunları söyledi: “Benzer durum olursa, Keşan ve Edirne’de görevden alımlar olabilir. Hizmet olmazsa, kayırma olursa, birbirini kollama olursa, abuk sabuk ilişkiler olursa, yarın öbür gün müfettişler gelir incelemelerde bulunur. Müfettişler sadece CHP’li belediyelere değil; bütün belediyelere gelir. Eğer suç unsuru bir durum varsa görevden de alınır, her şey olur. Sayın Pekcanlı bir kongrede bunu konuşuyorsa, hissettiği bir şeyler olmalı ki konuşuyor.”

YATIRIMIN GELMESİ TARAFTARIYIZ

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın “OSB konusunda hep birlikte Ankara’ya gidelim.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz daha önce hep birlikte Ankara’ya gittik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’yla görüşmek için Edirne Valisi, Keşan Kaymakamı, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası Başkanı, İl Başkanımız ve ben hep birlikte gittik. Ancak sayın bakanımızın randevusunda yaklaşık 1,5 saatlik bir gecikme yaşandı. Biz sayın bakanı görüşmek için bekledik ama Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, işi olması nedeniyle bekleyemedi. Bakanla yapılan toplantıya katılmadan ayrıldı. Biz 1 gün beklememiz gerekiyorsa, beklerdik. Mesele konuşmak değil, icraat yapmaktır. Soruyorum; Sayın Özcan, neden beklemediniz? Belki Sayın Özcan o gün konuşsaydı, OSB sorunu çözülecekti. Birlikte gidilmesi gereken bir yer varsa, beraber gideriz. OSB’yle ilgili çalışmamız devam ediyor ve bölgemize hizmet gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanımızın Sofya ziyaretinde OSB konusunu da dile getirdik. Hizmetten kaçan bir durumumuz yok. Yatırımın gelmesi taraftarıyız. Ama sadece laf olsun diye konuşmayı sevmiyorum. Ama belediye başkanımız sadece laf olsun diye konuşmuş.”