HABER MERKEZİ

 Boyalık, “Keşan Belediyesi, Keşan’ın geleceğini satıyor.” diyerek Keşan Belediyesine tepkisini dile getirdi. 

Keşan Belediyesinin kötü yönetildiğini de öne süren Hüseyin Boyalık, “Günden güne, sürekli arsa ve arazi satışıyla, sürekli belediyeye ait Keşan’ın geleceğine ait olan varlıkların satışıyla Keşan Belediyesi döndürülür hale geldi. Bir de hizmet alamaz hale geldi. Hacı yatmazlarla yol bölüyor, çöpler toplanmıyor, personelin de maaşları ödenmiyor. Hiç bir şeyini yapmıyorsun, sonra da  gelip Keşan’ın bir tane varlığını satıyorsun. Peki bu para nereye gidiyor?” şeklinde konuştu.

KEŞAN’IN HAKKI SATILIYOR

Keşan Belediyesinin kısa bir süre önce Keşan’ın gelişim bölgesi olan Yenimahalle’de 1.873 m2’lik bir arsa sattığını bildiren Boyalık, satılan bu arsanın parasının da ne şekilde değerlendirildiğini sordu.

Satılan arsanın çok değerli bir bölgede olduğunu aktaran Hüseyin Boyalık, “Keşan Belediyesi, maalesef Yeni konut alanında yani Yenimahalle’de 1457 ada 2 parselde bulunan 6 bin 436 m2 arsanın Keşan Belediyesine ait 1.873 m2’sinin satışını gerçekleştirmiş. Keşan Belediyesi, Cumhuriyet Halk Parti zihniyeti işte bu; sat ve parayı sav. Bir mal satarsan yerine daha güzel bir mülk koyarsın. Bu malı ihaleyle, ilan ederek satarsın. Onun yerine daha kıymetli bir şey koyarsın. Ama bunların bir şey yaptığı yok. Keşan’ın gelişim bölgesinde, Yeni Mahallede bulunan bir arazi, 1 milyon 124 bin TL’ye satıldı. Bu tip malların satılması doğru mu? Bugün 1800 m2 bir yeri o bölgede kat karşılığı verseniz, 40 daire çıkar. 40 dairenin %30’unu alsanız, 12 tane daire yapar. Bugün 12 daire ortalama 300 bin liradan 4-5 milyon TL yapar. Ama siz 1 milyon 124 bin liraya satıyorsunuz.  Burada Keşan’ın hakkı satılıyor, Keşan’ın geleceğe kalacak mirası satılıyor, Keşan halkına ait olan varlıklar hiç ediliyor. Artık buna hem Keşan halkının hem de bizlerin ‘Dur!’ demesi lazım. Ben burada CHP Belediyesini en sert dille eleştiriyorum. Allah-ü Teâlâ inşallah bunlara bu Keşan’a verdikleri zararların cezasını inşallah gösterir.” dedi.