HABER MERKEZİ

Keşan’da belediyenin düzgün çalışmadığını ve sistemin düzgün işlemediğini söyleyen Boyalık,“CHP’li milletvekillerinin, Keşan’a hizmet etmek yerine saçma sapan eleştirilerle uğraştıklarını görüyoruz. Keşan’da yaşayan CHP’li siyasiler, Atatürk üzerinden duygu sömürüsü yapmayı bıraksınlar. Sürekli AK Parti’yi kötüleyen bir propaganda ve siyaseti gütmeyi bırakıp, Keşan’a baksınlar. Keşan artık, yaşanmaz hale geldi. Keşan, kentleşmek ve sosyalleşmek yerine, köyleşiyor. Keşan’ı bu durumdan kurtarmak lazım. Keşan’ın bu kötü gidişatıyla ilgili olarak, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan soru önergesi mi verecek yoksa başka bir şey mi yapacak, gelsin Keşan’ın da, haline baksın.” dedi.

KEŞAN’IN EN BÜYÜK SORUNU YOL VE KALDIRIMDIR

Boyalık, belediyenin iş yapmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Hep yan yollara sapıyorlar. Çünkü iş yapmadıkları için polemik yaratarak, yapamadıkları işleri kapatmak istiyorlar. İş yapmayanlar, laf cambazlığı yaparlar. Keşan’ın en büyük sorunu yol ve kaldırımdır. Keşan’da külden yol yaptık, doğalgaz çalışması oldu yollarımız kesildi ve yapıldı ama üzerine yamaları yapılmadı. Doğalgaz firması yapmıyor olabilir ya da üstün körü de, çalışıyor olabilir ama doğalgaz Keşan’a lazım. Bu çalışmaların daha hızlı ilerlemesi gerekiyor. Keşan Belediyesi de, bu firmanın önünü açmalıdır. Çalışacağı güzergahı iyi kontrol etmeli ve hızlı şekilde çalışma yapmalıdır. Bazı yerlerde aynı güzergah iki defa kazılıyor. Daha tertipli ve disiplinli bir çalışmayı sadece firma yapamayabilir. Bundan ötürü de, belediyenin firmaya ön ayak olması lazım.”

VERGİ, HİZMET OLARAK GERİ DÖNMÜYOR

Keşan Belediyesi’nin gerekli tedbirleri alması gerektiğini dile getiren Boyalık, şunları kaydetti: “Kimse suçu firmaya ya da başkalarına atmasın. Vatandaş yolda çamur içinde yürüyor ve her yanı batıyor. Bununla da, kalmayıp yolların bozuk olması nedeniyle, aracının altını vuruyor ya da aracı zarar görüyor. Vatandaş, yolların bozukluğu nedeniyle araçlarına hemen her gün masraf yapıyor. Vatandaş, hizmet için belediyeye vergisini veriyor ancak, karşılığı her nedense, hizmet olarak geri dönmüyor. Kurtuluş Caddesi’ndeki yolla ilgili rezillik tüm gün devam etti. Ertesi gün de asfalt kırığı atarak, iyileştirme yoluna gidildi. Keşan Belediyesi yaşanan bu durumdan inşallah gereken dersi almıştır. Keşan Belediyesi’nin artık, vatandaşı tozdan kurtarması lazım. Bu toz insanın akciğerlerine yapışacak ve bu hastalığın habercisidir. Keşan’ın biran önce yoluyla ve kaldırımıyla bir tertip içerisine girmesi gerekiyor.”

KEŞAN’IN VE TRAKYA’NIN EN KÖTÜ PROJESİ

Geçtiğimiz Cumartesi günü, yağmur dolayısıyla esnafın Keşan Pazaryeri Kompleksi’nde mağdur olduğunu söyleyen Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı:  “Keşan’ın ortasına pazaryeri diye yapılmış bir ucube bulunmaktadır. Sürekli farklı isimler dile getirildi ve Trakya’nın en büyük pazaryeri kompleksi olduğu ifade edildi. Ama burası Keşan’ın ve Trakya’nın en kötü projesidir. Kapalı pazaryeri deniyor ancak, üzeri açık ve tüm yağmur suları esnafın üzerine yağıyor. Pazaryerinin içi göl olmuş durumda. Her yağmurda, kompleksin içine su akıyor. Otoparkın içinde dahi su akıyor. Bu durum iş bilmezliğin bir göstergesidir. Bu iş sadece belediye başkanın yapacağı bir iş değildir. Belediye başkanına ‘tu-kaka’ demiyorum. Ama bu bir sistemdir ve bu orkestranın başında da, belediye başkanı vardır. Belediye başkanı ne işaret verirse, ekibi de onu yapar. Belediye başkanı ya işaret vermiyor ya da ekibinde iş yok. Belediyenin bir gözden geçirilmesi gerekiyor.”