BÜLENT SAYLAM

“TRAFİK, EN BÜYÜK SORUN”

Keşan’ın en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu belirten Boyalık, “Trafik sorunu kendini göstermeye başladı. Cumartesi günü Keşan’ın bir ucundan diğer ucuna gitmek sorun olmaya başladı. Keşan’da otopark sıkıntısı kendisini hissettirmeye başladı. Keşan Belediyesi’nin altında otopark var, eski belediye binasının altında otopark var ve özel bazı otoparklarda bulunuyor. Ama bunlar yetersiz kalıyor. Otoparkın olmadığı bir belediyecilik anlayışıyla, Keşan’ın ne kaldırımı ne sokağı ne de trafiği düzgün olmaz. Bizim halkımıza bunlar vaatlerimizdir. Keşan Belediyesi’ni almamız durumunda, en büyük sorunların başında yer alan trafik çilesi ve kaldırım sıkıntısı sona erecektir.” dedi.

“HER SOKAĞI ALIŞVERİŞ MERKEZİ NİTELİĞİNDE OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Hastane Caddesi’nde kuru temizlemecilik yapan Erkan Asilkan’ın “Caddede doğal gaz çalışmaları tamamlandı. Ama kaldırımların durumu kötü.” şeklindeki açıklamalarına da, değinen Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söylemlerinde son derece haklıdır. Esnafın işlerinin iyi olması ve daha iyi bir satış yapabilmesi için Keşan merkezdeki her sokağın alışveriş merkezi niteliğinde olması için çalışacağız. Alışveriş merkezinde olduğu gibi temiz, yürüyüş yollarının olduğu, engelli yürüyüş yollarının olabileceği cadde ve sokaklarımız olacak. Hanımların bebek arabalarıyla dolaşabileceği şekilde sokaklarımız ve caddelerimiz olacak.”

“HASTANE CADDESİ’NE OTOPARK…”

Keşan’daki otopark projelerine Hastane Caddesi’nden başlanması gerektiğine vurgu yapan Boyalık, “Hastane Caddesi’nde iki tane okulumuz bulunuyor. Bu iki okulumuzun da, Keşan’ın daha rahat bir bölgesine çıkması gerekiyor. Bir kampüs şekline getirilmesi bizim önceliğimizdir. Okullar, trafikten ve gürültüden uzak yerlerde olmalı. Keşan Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesiyle birlikte şehir dışına taşınacak okullarımızın arazilerinin altına katlı otopark yapıp; üzerine de, park ve kitap evleri kurmayı hedefliyoruz. En azından o bölgede yaşayan insanların bir parkı ve rahat nefes alacakları alanları olmuş olacak. Ayrıca, otoparklar insanlara hizmet etmek için yapılacak. Otoparka aracını akşam park eden ve aracını sabah alıp işine giden kişilerden otopark parası alınmayacaktır. Akşam saatlerine bakıldığında tüm otoparklar boştur. Bizim amacımız, huzurlu ve rahat bir yaşam yaşatmaktır Keşan halkına.” şeklinde konuştu.

“MİLLET PARKLARI ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz, Hastane Caddesi’ndeki okulları yıkıp, beton yığını haline gelmesinden ziyade, halkın rahatça ve huzurlu şekilde dolaşabileceği alanlar yapacağız. Oraların millet parkları şeklinde değerlendirilmesini istiyoruz.”