BÜLENT SAYLAM 

Boyalık, Özcan’ın 1996 yılından beri bu çöpleri oraya döküldüğünün itiraf etmesinin bir suç olduğunu söyledi.

BUNUN KUŞ TUTMAKLA ALAKASI YOK

Özcan’ın açıklamasında “O alan 1996 yılından beri kullanıyor, kuş tutmuş gibi sevinmelerine gerek yok” sözlerini sorduğumuz Boyalık, şunları söyledi: “Öncelikle biz kuş tutmadık. Toplumun menfaatini, sağlığını ilgilendiren, daha güzel bir şekilde piknik yapabileceği alanın, ağaçların yetişeceği, hava alacağı, bu kadar hava kirliliği ve çevre kirliliğinin olduğu bir memlekette Keşan’da hava kirliliği ciddi bir durumda. Keşan’ın rezil olduğu bir zamanda biz bu belediyenin yaptığı yanlışı, hatayı dile getirdik. Bunun kuş tutmakla alakası yok. Hele hele 1996 yılından beri bu işi yaptığını söylüyor olması, 1996 yılından beri bu çöpleri oraya döktüğünü kendisinin itiraf etmesi bir suçtur. O çevreyi katletmek adına, ağaçları yok etmek adına yaptığı kendi kendisine bir suç duyurusudur. Gerek çevre il müdürlüğü gerek orman müdürlüğü bu konuda gerekeni yapacaktır. Keşan Belediyesi 1996 yılında beri orasını çöplük haline getirmişse bir suç işlemiştir.”

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Keşan Kent Konseyini ve çevrecileri göreve davet eden Boyalık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ben burada Keşan adına toplumun duyarlı olması noktasında bir sağduyuya davet ediyorum ve bu konuda Keşan Belediyesinin çöpleri toplamasından dolayı ilçe yönetim kurulu başkan yardımcım Beyhan Nanta Keşan Belediyesine teşekkür etmişti. Şunu da söyleyeyim gerçekten özrü kabahatinden büyük bunlar teşekkürü hak etmiyorlar. Bundan sonra Keşan Belediyesi kesinlikle hakareti kabul ediyor.” 

ERİKLİ KÖYÜNÜ YAKARSINIZ

Özcan’ın açıklamasında “Bu alanın çevre ve şehircilik il müdürlüğünün bildiğini” dile getirdiğini aktardığımız Boyalık, açıklamasını şunları kaydetti: “Doğrudur çevre ve il müdürlüğü onlara çöpleri aktarma istasyonu yapmak amacıyla 4 dönümlük bir yer tahsis etmiş. Ama onlar bu aktarma istasyonunu yapmayıp. Çevreyi katletmeyen bir şekilde kapalı olarak torbaların çöplerin uçamayacağı tesis yapmaları lazımdı. Allah korusun orada çöplük yüzünden yakın çıksa Erikli Köyünü yakarsınız. Etrafında tarım arazileri var. Çöp dökülen yerin kontrol altında olması lazım. Orman içinde çöplük mü olur?”

BİRİLERİNE RANT SAĞLAMAK ADINA YAPILAN İŞLER BENCE

Çöplük dökülen alanı bir firmaya verildiğini iddia eden Boyalık, “Sen kime sordun da orasını, nasıl orasını firmaya verdin? Oraya firma dozerini getirdi. Orada çöpleri topluyor, paketliyor. O topladığı çöpleri satıyor. Ne şekilde yaptılar bu işleri? Bunlar su götürür işler değil Keşan’ın menfaatine olan işler değil. Keşan toplumuna faydalı olan işler değil. Birilerine rant sağlamak adına yapılan işler bence. Keşan Belediyesinin kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Ayrıca Keşan Belediyesi bünyesinde çalışan birim müdürlerinin mutlaka bu işlere vakıf olması lazım. Keşan’ın her şeyine vakıf olması lazım. Keşan’ı seven insanlardan birim amirlerinin oluşturulması lazım. Saldım çayırda mevlam kayıra şeklinde belediye yönetilmez.” dedi.

KEŞAN’IN YÖNETİMİNE BELEDİYESİNE TALİBİZ 

AK Belediyeciliğin en güzel örneğini İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını söyleyen Boyalık, İstanbul’un havası ve yollarının kötüyken yaşanabilir kent haline getirdiğinin altını çizdi. Keşan’da belediye yönetimine talip olduklarını hatırlatan Boyalık, şunları söyledi: “Keşan gibi bakir bir yerde biz çöpleri toplayamıyorsak, çevreye duyarlı değilsek yolumuz kaldırımımız iyi değilse belediyenin iş yapamaz hale geldiğini göstermektedir. Bu sebeple de her güzel şeyi Keşan için yapıyoruz. Keşan için mücadele ediyoruz. Keşan’ın yönetimine belediyesine talibiz. Ve bu belediye yönetimini almak için de Keşan halkından duyarlılık bekliyoruz.”

KÖTÜ ÖRNEK, ÖRNEK DEĞİLDİR

Başkan Özcan’ın “Enez Belediyesinin de çöp döktüğü alanlar olduğu” sözlerini hatırlattığımız Boyalık açıklamasını şöyle sonlandırdı: “kötü örnek, örnek değildir. Ben enez Belediyesinin yaptığını bilemem. Enez Belediye başkanı ben değilim. Kötüyü göstererek örnek göstereceğini gitsin İstanbul’un sokaklarını gezsin, temizliğini görsün. İyi örnekler, örnektir. İyiyi örnek almak lazım. Eğer kötüyü örnek alırsak kötünün de kötüsü oluruz”