HABER MERKEZİ

Boyalık ve parti yöneticileri esnafın yaşadıkları sorunları dinledi.

İNSANLARIN ORAYA GİRMESİ SAĞLANMALIDIR

Esnaf ziyaretinin ardından basın toplantısı yapan Boyalık, işyerlerinin yarısının boş durumda olduğunu dile getirerek, “Keşan pazaryeri, pazaryeri AVM, belediye binasının yan tarafındaki açık alan deniliyor. Ancak ben buraya bir pazaryeri, belediye binası ya da AVM diyemiyorum. O ucubeyi ve harabeyi gezdik. Orada iş ve ticaret yapmaya çalışan bütün esnafı gezdik. Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri Kompleksi’ndeki işyerlerinin yarısı boş durumda. En hareketli olacağı zamanda orayı gezdik ama işyerlerinin önünde gezen insan yok. Burasının acilen belediye eliyle tertip içerisine alınması lazım. Bu kadar çok işyeri yapmak yerine daha düzenli ve tertipli şekilde az işyeri yapıp, insanların oraya girmesi sağlanmalıdır. Esnafın iş yaptığı ve dışa bakan bölümde bulunan yürüyüş yolu 1 metre. İki insan yan yana zor yürüyor. Ayrıca, engelli yürüyüş yolu diye bir şey yok. Engellilerin hiçbir aktivitesi orada olamıyor.” dedi.

HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Esnafın mutsuz olduğunu belirten Boyalık, “Esnaf mutsuz durumda. Esnafın artık umudu kalmamış. Sohbetlerimizde, 1 yıllık kirayı peşin verdiklerini ama 1 yıl sonra buradan ayrılacaklarını dile getiriyorlar. Çünkü iş yapamıyorlar. Orası harabe bir alışveriş merkezine dönecek. Mevcut işyerlerinin yarısı boş ve faaliyet gösterenlerinde yarısı kaçarsa orada işyeri falan kalmaz. Böylece Keşan esnafı da mutsuz olur. Burada esnaf odalarına, sivil toplum kuruluşlarına, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere herkesi göreve davet ediyorum. Biz AK Parti ailesi olarak taşın altına elimizi koymaya hazırız. Burayı canlandırma adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Her şeyden önemlisi Keşan Belediyesi’nin düzgün bir yönetim oluşturması lazım. Ziyaretimizde ‘Buranın yöneticisi kim?’ diye sorduğumda, kiracılar dahi kim olduklarını bilmiyorlar. 296 tane işyeri olan bir yerde, iyi bir yönetim olması gerekiyor. Sadece bir başkanla işler olmaz. Bu işler profesyonel kişilerle olur. Orayı hareketlendirmek için yüzme havuzları, seyyar oyun parkları ya da üzerini mi kapatıp, pervaneler konularak, serinleme işlemi yapılabilir. İnsanlar sıcak olmasından ötürü orada gezmiyor. Kış mevsiminde de soğuk olması nedeniyle gezmeyecek. Buradaki kanayan yaranın biran önce sarılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜMÜ HEP BİRLİKTE BULMALIYIZ

Hüseyin Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Pazaryerindeki çay ocağı iş yapıyor, büfeci yarım yamalak iş yapıyor ancak, geriye kalan işyerlerinin hiçbiri iş yapmıyor. Durum böyle olunca da, ticaret oluşmuyor. Ticaretin olmadığı yerde mutluluğun olmaması mümkün değildir. Mutsuzluğun çözümünü hep birlikte bulmalıyız.”

YAPILAN BİR HATA VAR VE BUNDAN GERİ DÖNÜLMELİ

AK Parti olarak, Keşan’ın ortasına yapılan pazaryerinin yanlış olduğunu sürekli olarak, dile getirdiklerini hatırlatarak sözlerine devam eden Boyalık, şunları söyledi: “Bizim insanlarımız merdivenle çıkılan yeri sevmiyor. İnsanlarımız düz ayak yeri seviyor. Bizim insanlarımız kolay ulaşılabilen yeri seviyor. Burasının dışa bakan cephesinin kaldırım ve yürüyüş mesafesinde olması gerekiyordu. Eğer yürüyüş mesafesinde olsaydı, pazaryerine giriş çok fazla olurdu. O dönem ki, ilçe başkanımız Hakan Çevikel, garajın kodunun yüksek bırakıldığını dile getirmişti. Bu şekilde işyerlerinin iş yapması mümkün gözükmüyor. Yapılan bir hata var ve bundan geri dönülmeli. Oranın canlandırılması adına, gerekli çalışmanın yapılması gerekiyor.”

HEM ESNAF HEM DE HALK MUTSUZ

Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Hazırlanan projede, yürüyüş mesafesinde bulunduğunu ve kod farkının olmadığını görüyoruz. Ancak, yapılan yapıda böyle bir şeyin olmadığını görmekteyiz. Burada kimin ekmeğine yağ sürmek için kod farkını yükseltti bilemiyoruz. Eskiden kötü ve dağınık bir pazaryerimiz vardı ancak, alışveriş olmasından ötürü esnaf mutluydu. Ama şimdi bu pazaryeri insanlara itici gelmektedir. Buradan hem esnaf hem de halk mutsuzdur.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ