AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi.

Boyalık, dün yaptığı açıklamada Keşan’da verilen hizmetten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bölgedeki yatırımlarımız, bölgede hükümetimizin çalışmaları her şeye rağmen devam ediyor. Piyasa bozukmuş, savaş varmış, savaş ekonomisi uygulanacakmış bir sürü dedikoduların dışında biz AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak Keşan’da iş yapmaya ve hizmet vermeye de devam ediyoruz. Ben bunları söylerken gurur duyuyorum, mutlu oluyorum.” dedi.

Devlet Su İşleri çalışanlarına teşekkürlerini ileten Boyalık, “DSİ’nin bütün çalışanlarına bölge müdürümüze şube müdürümüz Çınar Turgay Bey’e teşekkürlerimi belirtiyorum. Çünkü son derece genç arkadaşımız olan ve aynı zamanda bizim hemşehrimiz, İpsalalı’dır kendisi, son derece başarılı çalışmalara imza atıyor. Keşan’da 50 menfezin yapımı tamamlandı ve köylümüzün hizmetine sunuldu. İzzetiye’de yapılan dere ıslah çalışmamız devam ediyor. Siğilli’deki dere ıslahımız bitti. Sadece korkulukları takılacak ve şu anda akan suları bu dereler topluyor korkuluklar da kısa sürede bitecek.”  ifadelerine yer verdi.

HAMZADERE KEŞAN’A ULAŞTI

Hamzadere Barajı ile ilgili bilgi veren Hüseyin Boyalık,  “Bizim medar-ı iftiharımız olan Hamzadere sulamasının bir kolu Keşan’a ulaştı. Keşan merkeze ummalı bir çalışma ile müteahhitler devam ediyor. Hamzadere sulamasına Siğilli’ye kadar beton kanallar tamamlandı. Şimdi Keşan’dan Boztepe yoluna kadar beton kanalların yapımı da hızla devam ediyor. Yine Hamzadere Projesi kapsamında Karahisar’ın üst tarafın borulu sulaması bayır sulaması dediğimiz sulamalarda çalışmalar devam ediyor. Onlar da önümüzdeki sezon çiftçimizin, üreticimizin hizmetinde olacak bu bölgedeki sulamalarda. Akçeşme Köyünde dere ıslahı çalışmaları başladı. Kış şartlarından dolayı 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitmesi planlanıyor. dedi.

BERBAT GÖRÜNTÜYE HÜKÜMETİMİZ EL ATTI

Keşan Deresi’nin düzenleneceği yönünde konuşan Boyalık, “Keşan merkezde daha önce size beyanat vermiştim. KİPA’nın önünden geçen derenin verdiği kötü görüntü yolu atlayıp yolun karşısına geçen Keşan’ın girişindeki berbat görüntüye de hükümetimiz el attı. Keşan Dörtyol kavşağının nasıl ki heybetli bir görüntüsü varsa yine aynı şekilde derenin de heybetli bir görüntüsü olacak. Eskişehir’in içinden geçen Porsuk Çayı gibi onun da içi taşla döşenecek ve Keşan’ı dışarıdan gören ilk girişteki intiba bu vesileyle değişmiş olacak.” dedi.

HİZMETLER BUNLARLA SINIRLI DEĞİL

DSİ ile yapılan projelerin yalnızca bunlar olmadığını aktaran Boyalık, “6 tane daha DSİ’de büyük projemiz var. Yeni gölet yapımlarımız var. Mahmutköy Kartaltepe göleti, biliyorsunuz daha önce orada bir taşkın yaşanmıştı biz de bir gölet talep etmiştik. Bunun ardından bu göletin proje safhası bitti, şu an ihale aşaması geldi yani işin sonuna geldik. Bu saydığım göletlerin hepsi ihale aşamasına gelen göletlerdir. Lalacık Göleti. Lalacık’ta biliyorsunuz su sıkıntısı var. Hem sulama açısından hem hayvan sulaması açısından hayvancılığın bol olduğu bir yer. Lalacık dediğimiz gibi bayır köyümüz olduğu için su açısından kıt olan bir köyümüz. Lalacık’ımız da bu göletin yapımı ile belli oranda çiftçi açısından rahatlama yaşayacak. Yeşilköy’de bir göletimiz var. Yeşilköy de biliyorsunuz oldukça tepede bu göletle önemli ölçüde de su sıkıntıları azalacak. Beyendik’te bir göleti inşatımız olacak. Beyendik’in bir talebi vardı. Beyendik hem çiftçilik açısından gelişmiş bir yer ve bir kasaba olması nedeniyle oraya da ihtimam gösteriyoruz. Yenimuhacir’imizin eski bir göleti vardı. Bunun da yine açık sulama sisteminin kapalı devreye getirilerek göletin ıslahını ve sulama açısından da iyileştirilmesini yapıyoruz. Altıntaş Köyümüzde hiç gölet yoktu. Bu köyümüzün de göletini kısa bir süre içerisinde yapacağız. Hizmetler bunlarla sınırlı değil.” dedi.

VATANDAŞ OTOBAN RAHATLIĞINDA SEYAHAT EDİYOR

Keşan’da karayollarının yaptığı hummalı bir çalışma olduğunu ifade eden Hüseyin Boyalık şunları aktardı: “Keşan-Çanakkale yolunda hiçbir eksik kalmadı. Edirne yolunda ufak tefek eksiklikleri kalmakla birlikte Edirne’ye kadar artık bir otoban rahatlığında bir yolda vatandaşlarımız seyahat ediyor. Yine aynı şekilde İpsala’daki çalışmalarımız çok azaldı. Uluslar arası bir kapı olan İpsala Sınır Kapısı’na kadar 2 gidiş 2 geliş şeklinde olmak üzere otoban kıymetinde bir yoldan bütün vatandaşlarımız seyahat ediyor. İstanbul yolunda bizim bölgemizde pek kalmadı ama Tekirdağ tarafında ufak tefek çalışmalar var. Çok kısa süre içerinde biteceğini inanıyorum ki bitiyor biliyorsunuz ki Keşan’daki kavşak bitme aşamasında eksiklikleri yine var. Malkara’dakinin altları oyuldu açılıyor. Buradan 120 km sabit hızla gittiğinizde İstanbul’un 200 km olduğunu düşünürseniz 1.5 saat içerisinde İstanbul’da olabiliyorsunuz.”  

AK PARTİ OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Boyalık: “Bunlar insanlarımız için lazım. İnsanlarımız en iyisine layıktır. Biz bu insanlarımızın rahatlığını düşünerek AK Parti hükümeti olarak çalışmaya devam ediyoruz. Biz de Keşan’da AK Parti hükümetinin temsilcileri olarak bu insanlarımızın sıkıntılarını dinleyip her zaman çözüm noktasında el birliği ile sayın kaymakamımızla sayın valimizle il başkanımızla milletvekilimizle bakanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz.  Bu çalışmalarımız son sürat devam edecek.” dedi.

İHALEYE GİREN OLMADI

Mesire Alanları ihalesi ile ilgili açıklama yapan Hüseyin Boyalık, şu ifadelere yer verdi: “Mesire alanlarının ihalesine giren olmadı. Devletin böyle yerleri bedava vermesi mümkün değil. İhaleye çıkartıyor zaten. Bunlarda gayri ciddi bir durum yok. Burada devletin mesire alanı olarak belirlediği bir yeri var. Bu yeri ihaleye çıkartması kadar doğal bir şey yok. İhale ilan edildi. İhaleye giren olmayınca bu yer milli parklara devroldu. Milli Parklar tekrar ihale yapar mı yapmaz mı bilemiyoruz. Milli parklar kendisi yapıp halkın hizmetine de açabilir. İhaleye de çıkarabilir.”

‘BEN BUNU KABUL ETMİYORUM’ DEMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Erdin Bircan ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, “Şehrin ağabeyi belediyedir.  Belediye bu işleri organize eder. Manavlar odası, tuhafiyeciler odası ve benzeri… El birliği ile. Maalesef bizim Keşan’ımızda belediyenin güttüğü siyaset kötü bir siyaset. İnsanları birbirinden ayrıştırmaya başladı. İnsanları bir araya getirmesi gerekirken, kutuplaştırmaya başladı. Erdin Bircan kendisi de söylemiş. Belediye burada yetersiz kaldı diye. Evet belediye bazı işlerde yetersiz. Kaymakam Bey şehrin mülki amiridir. Orada ‘Ben bunu kabul etmiyorum’ demesi mümkün değil.  Şölen vaziyetinde geçen Keşan’ın kurtuluşunu hepimiz arzu ediyoruz.  Olması gereken de budur. Keşan’ın kurtuluşu şölendir. Çocuk oyuncağı değil. Bu vatanı kurtaranların ruhunu şad ettik. Şehitlerimizi andık. Gazilerimizi andık. Sadece anmakla olmaz insanlara bir görsel lazım. Keşan’ın kurtuluşu daha gösterişli olarak kutlanabilirdi. Programda Keşan Kaymakamı ve Belediye Başkanı konuşma yaptı. Şehrin ağabeyi Belediye Başkanıdır ve Belediye Başkanı üzerine düşen görevi yapmamıştır.” şeklinde konuştu.