AYŞİN SEÇİL GEZER

“Türkiye zorlu bir süreçten geçiyor.” diyerek açıklamasına başlayan Boyalık, şunları söyledi: “Özellikle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik gerek muhalefet gerekse uluslar arası arenadaki muhalifler tarafından haksız saldırıların yapıldığını görmekteyiz. Biz, AK Parti teşkilatları olarak, her zaman savunmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız hiçbir zaman yalnız değildir. Bu ülke için yaptığı hizmetleri inkar ettirmiyoruz. Bu ülkeye ivme kazandırmış bir Cumhurbaşkanımızın arkasındayız.”

İŞÇİLERİMİZ BUNDAN SONRA KADROLU İŞÇİ OLARAK GÖREVLERİNİ YAPACAKLARDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında, taşeron ve mevsimlik işçiler hakkında önemli açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Boyalık, “Toplantıda, 900 bin kişiyi ilgilendiren taşeron işçi açıklaması son derece önemliydi. Bu durum ülkemizin kanayan yaralarından biriydi. Taşeron işçilerin 450 bini kamuda çalışırken; diğer 450 bini ise, belediyelerde çalışmaktadır. Bu işçilerimiz, bugün itibariyle kadroludur. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanımızın yaptığı açıklamada, bu yöndedir. Bu önemli bir handikabı ortadan kaldırdı. İnsanların sürekli olarak, iş kaygısıyla yaşaması çok zor bir durumdur. AK Parti hükümeti zamanında, bu kadrolar çıktı ve işçilerimiz bundan sonra kadrolu işçi olarak, görevlerini yapacaklardır. Gelecek kaygısı olmayan insanlar, daha iyi çalışırlar. 4-C’li işçilerde artık, 4-B kadrosuna alınıyor. Mevsimlik işçiler, daha önce 5 ay 29 günden fazla çalıştırılmıyordu ancak, bu süre 4 ay daha uzatıldı.” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER, TAŞERON İŞÇİLERLE KADROLARINI ŞİŞİRİYORLARDI

Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerde çalışan işçilere de kadro verilmesi büyük bir avantajdır. Çünkü belediyeler, taşeron işçilerle kadrolarını şişiriyorlardı. Keşan Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 630 çalışan var ve yüzlercesi ise, taşeron işçi olarak, çalıştırılıyor. Ama bu işçilerimizde artık, kadrolu oldu. Bundan sonraki süreçte, belediyelerin kadro şişirmesi de, olmayacaktır. Keşan gibi 80 bin nüfuslu bir ilçede, belediyede yaklaşık 630 kişi istihdam ediliyorsa, bu durum belediyenin kanayan yarasıdır. Durum böyle olunca da, 4-5 ay işçilerin maaşlarını ödeyemezler. Bunun yerine kadrolu işçilerle daha verimli bir çalışma sağlanacaktır. Bu işin mimarı olan Cumhurbaşkanımıza, işçilerimiz adına teşekkür ederiz.”

KEŞAN BELEDİYESİ YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİLDİR

“Keşan Belediyesi’ndeki taşeron işçi sayısında şişkinlik olduğundan bahsettiniz. Peki, bu işçiler ne olacak?” şeklindeki soruya cevap veren Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimsenin ekmeğiyle oynanmaz. Fazla işçi çalıştırılıyorsa, çiçeği ve diğer bitkileri başka yerden almayıp; belediye bir sera kurup, çalıştırdığı işçilere çiçeği ve bitkileri yetiştirmesini sağlayacak. Kaldırımların işçiliğini ihale edeceğine, belli bir ekiple bu sorunu çözeceksiniz. Önemli olan 630 işçiyi çalıştırmak gerekiyor. Belediyede işçi fazla olabilir ama bunları şehrin güzelleşmesi için çalıştırırsanız, bu sayı fazla gelmez. İşçileri çalıştırırsanız, yolların işçiliğini ihale etmezsiniz. Bizim Keşan Belediyesi’nde disiplinsizlik söz konusu olduğu için bu sıkıntılar yaşanıyor. Keşan Belediyesi yan gelip yatma yeri değildir.”