AYŞİN SEÇİL GEZER

Ülkenin son zamanlarda hem ekonomik, hem siyasi olayların tam ortasında olduğunu söyleyen Boyalık, “15 Temmuz darbe girişimi, ardından ekonomik darbe girişimi, ardından Ortadoğu’da patlayan Suriye olaylarının gitgide hızlanması ülkemizi ciddi anlamda tedirgin etmiştir. Ancak AK Parti hükümetinin ciddi ve dik duruşu sadece o bölgede değil, dünyada varlığımız hissettiriyor. Bir zamanlar müttefikimiz olan ABD’nin diğer tarafta bize karşı bir hareket içerisinde olduğunu da gözlemlemekteyiz. Ama bunlar hiçbir zaman bizi yıldıramaz. Hükümetimizin, özellikle cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla Ortadoğu’da, dünyada varlığımızı gösterdik. Bunun dışında şu anda Türkiye’de yaşayan yaklaşık 3 buçuk milyon Suriyelinin tekrar geri dönüşü için, ülkelerinde huzurlu bir yaşam sürmeleri için Afrin önemli bir konu. Ülkemize gelen mülteciler geri dönecek ve Afrin’de tampon olacaklar. O bölge de güvenli bir bölge haline gelecek. Ülkemizin silahlı kuvvetleri şu an orada gayet başarılı operasyonlar yürütmekte. Son zamanlarda Suriye birliklerinin oraya girdiği yönünde asparagas haberler de çıktı. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de şükranlarımızı sunuyoruz. Milliyetçi, onurlu duruşuyla her zaman AK Parti’nin yanında oldu. Hatta bir seçim birlikteliği konuşuyor, konuşuluyor değil artık biz ortak sayılırız. Bunlar bizim için güzel şeyler. Milliyetçi olan kimseyle bir sorunumuz yok. Biz tek yumruk olduk. Mesele devlet, vatan ve bayrak meseledir. Bu bayrak şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Hiçbir şekilde bunu siyasi oyunlara alet etmeyiz. Ülkede olduğu gibi Keşan’da da milliyetçi arkadaşlarımızla tek yumruğuz. MHP Keşan İlçe Başkanımız Erkan Gege de aynı şeyi ifade etti.” dedi.

DESTEKLERİN VERİLMESİ AK PARTİ HÜKÜMETİ ZAMANINDA SÜREKLİ DEVAM EDECEK

AK Parti iktidara geldikten sonra büyük kazanımlar elde etmiş bir Türkiye ekonomisi olduğunu dile getiren Hüseyin Boyalıkşunları kaydetti: “Alt gelir ve orta gelirde ciddi anlamda bir ivme kazanan ticaretiyle, her şeyiyle artan bir ekonomik durum var. Türkiye ekonomisinin dünya ekonomisinin en güçlü ilk 10 ekonomisi içine girme gibi bir hedefimiz vardı. Bu hedefimiz hala sürmekte. Özellikle inşaat sektöründeki ivmenin artırılmasıyla, yapılaşmanın artırılmasıyla ülke ekonomisinde ciddi anlamda bir kazanım sağlanmıştı. Türkiye’de 11 bin dolar civarında olan kişi başı milli gelir düzeyi şu anda yaklaşık 12-13 bin dolar seviyelerine çıkararak yüksek gelirli ekonomilere daha uyum sağlar hale geldi ülkemiz. Bu noktada hükümetimiz ortak akılla hareket ediyor. İhracatı, büyümeyi arttırıcı hamleleri ortak akılla yapıyoruz. Bu da ülkemizde sanayicilere ve KOBİ’lere çeşitli destekle verilerek sağlanıyor. Bu desteklerin de verilmesi AK Parti hükümeti zamanında sürekli devam edecek. Bunlarda büyümenin sürdürülebilir olması için gerekli olan hareketler. Ne savaş, ne ekonomik darbeler ne de 15 Temmuz darbesi ekonomimizi bozamıyor. Bu da güçlendirilmiş bir Türkiye ekonomisinin olduğunu göstermekte. Diri bir yapıya sahip ekonomimiz var. Tek başına iktidar her şeyi planlayarak, programlayarak devam etmekte. Özellikle sanayicilerin üretimde kullandığı ithal girdisi olan malları Türkiye’de üretmek amacıyla teşvikler verilmekte.”

2018’E UMUTLA BAKMAKTAYIZ

AK Parti hükümeti zamanında proje bazlı destekler getirildiğini vurgulayan Boyalık sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bunlarda sanayicilerimizin elini kolaylaştırmıştır. Büyümeyi destekleyen istihdam oranlarını yakalamak için çeşitli aktiviteler yapılıp, büyümenin topluma yayılması amaçlanmaktadır. Bu noktada Türkiye ekonomisinin 2017 yılında büyüme oranı yüzde 11.1 olarak gerçekleşmiştir. Maalesef ki ikinci yarıda da bu oran yaklaşık 7.4 gibi gerçekleşmiştir. Uluslararası krizin ve Ortadoğu’daki krizlerin etkileriyle birlikte ufak bir daralma olmasına rağmen yine 2018’e umutla bakmaktayız. 2018’de daha güçlü bir ekonomi olacağı inancındayız. AK Parti iktidarı her zaman büyüyen bir ekonomiye sahip Türkiye hedeflemektedir. Ekonomi olmazsa Türkiye olamaz, ekonomi olmazsa başarılı ve kuvvetli bir yönetim olamaz.”