AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural dün saat 12.30’da AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binasında düzenledikleri ortak basın toplantısında Edirne İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı’nın dünkü yerel basında yaptığı açıklamaya cevap verdi.
BİZ ONLARDAN DAHA FAZLA SORUMLUYUZ
Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Adbülaziz Çıkıkçı ve CHP’li meclis üyeleri Erdinç Can ve Mehmet Ali Yetim’in geçen Cumartesi günü yaptıkları ve bugünkü yerel basında yer alan açıklamalarına cevap vermek istediklerini belirten Boyalık, şöyle konuştu: “Onlara açıklamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz size bütçeyle ilgili evraklarla beraber net bir açıklama yapmıştık. Orada bizi eleştirecek bir durum olmadığını bilmeleri gerekiyor. Biz iktidar partisinin Keşan’ı temsil eden il genel meclisi üyeleriyiz. Biz hükümetimizin gönderdiği parayı bütçeleştiriyoruz. Tabi ki iktidar partisi olarak benim hükümetimin gönderdiği paranın takibini yapmak görevim ve bütçeleştirilmesinde payımız var. Biz bu işleri takip eden insanlarız. Köylerimizin dertlerini ve sıkıntılarını biliyoruz. Köylerimizde olan bitenden de, yapılacak hizmetlerden de Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinden daha fazla sorumluyuz. Niye derseniz eğer bir köyün yolu yapılmadığı zaman, içme suyu yapılmadığı zaman hükümet yapmadı, AK Parti yapmadı deniyor. Öyle değil! İl Özel İdaresi veya İl Genel Meclisi yapmadı deniyor mu? Hayır. Yaptığı zaman ne oluyor? Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri çıkıyor, biz burasını yaptık diyor.”

ONLARLA BİRLİKTE HAREKET ETME DURUMUMUZ YOK
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun son zamanda 10 milyon TL ek ödenek gönderdiğini kaydeden Boyalık, “Abdülaziz Çıkıkçı çıkıp teşekkür etti mi? Bir kere demiş olabilir ancak son defasında söylemedi. Hiçbir ile bu para gitmezken bize geldi. Bu parayla bir sıcak asfalt plenti kurulacak. Bunun adı hizmettir, bu parayı gönderen de hükümettir. Bizim yapılan bu hizmetleri sahiplenmemiz kadar doğal bir şey olamaz. Bunun için Abdülaziz Çıkıkçı ve CHP’li meclis üyeleri çıkıp ‘bunu biz yapıyoruz’ demesinler. Bunu yapan hükümettir. Parayı gönderen hükümettir, il genel meclisi sadece bu paranın nerelere nasıl harcanacağına karar veren organdır. Açıklamayı ben yapmışım o yapmış bunun bir önemi yok. Bu işin etiği yoktur. Çıkarsınız bu işleri yaptık dersiniz. Bizim hizmet noktasında CHP’lilerle beraber hareket etme gibi bir durum olamaz. Keşan için her şeyi beraber yaparız ancak hizmeti yapıyorsak da bunu konuşur plan projemizi anlatırız” diye konuştu.
BİZİM GÖREV SAHAMIZ BURASI
Boyalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Bence burada bir hazımsızlık söz konusudur. Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclisi üyelerinde bir hazımsızlık var. Çünkü biz iki AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri olarak köylerde sırt sırta çalışıyoruz. Bu hazımsızlığı bir an önce gidermeliler ve bizim gibi sahaya inip çalışmalılar. Sormazlar mı adama Uzunköprü’deki bütçeyi çıkıp Uzunköprü gazetelerine Abdülaziz Çıkıkçı mı açıklıyor diye. Böyle bir açıklama verdi mi, vermedi. Çünkü onun görev sahası Keşan’da Uzunköprü’de değil. Bizim görev sahamız da burası. Biz her zaman gazeteci arkadaşlarla iç içe olacağız ve yaptığımız hizmetleri anlatacağız. Bu böyleydi böyle de devam edecek. Bunu kimse engelleyemez.”
BAŞKAN BİLMEDEN KONUŞUYOR
Suluca Köyü ile Beyköy arasındaki yolu asfalt yapacağımızı söylemiş. Yaparsak da elinizi öperiz diye bir demeci var. Sayın başkan ilk önce Suluca Köyü’nün talebini öğrensin, ondan sonra o yolun ne olacağını bilsin. Suluca Köyü’nün bizden talebi o yolun stabilize yol olarak iyileştirilmesidir. Kesinlikle asfalt talebi yoktur olamaz da. Başkan bilmeden konuşuyor. Bilmeden Boyalık’la Vural bu yolu asfalt yapacakmış şeklinde konuşuyorlar ama bu doğru değil. Bu yolun stabilize olması için gerekeni yapacağız. Vali beyden de sözünü aldık. Bu yol çok kısa süre içerisinde olacaktır.
BİZ OLACAK İŞİN SÖZÜNÜ VERİYORUZAyrıca bize kir atanlar Kozköy yolunu sıcak asfalt yapacaklar. Mehmet Ali Yetim bir açıklamasında bu yolu sıcak asfalt yapacağım şeklinde konuştu. Bizim sıcak asfalt plentimiz yok. Doğmamış çocuğa don biçilmez. Onlar konuşuyorlar biz yapıyoruz. O yol mutlaka olacaktır. Bu iş için onlardan fazla çalışacağız. Daha sıcak asfalt plentimiz yok, ihalesi bile yapılmadı. Biz olabilecek işlerin sözünü veriyoruz. Onlar olmayacak işin sözünü veriyorlar. Biz yalanla dolanla siyaseti yürütmüyoruz. Gerçeklerle siyaset yapıyoruz. Hükümet partisinin il genel meclisi üyeleri olarak gerek milletvekilimiz Rafet Sezen ile gerek bakanımızla gerek il başkanımızla gerekse de ilçe başkanımızla bir top gibiyiz. Hepimizin birbirimizden haberi var. Sürekli istişare halindeyiz ve bunlar devam edecek. Gazetelerde çıkan saçma sapan açıklamalardan da hiç rahatsızlık duymuyoruz, yılmayacağız.”