Sonay CAN

Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, dün yaptıkları ortak açıklamada, Küçükdoğanca Köyü yolunun komple sıcak asfalt yapılacağını belirterek, bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Keşan’ın kanayan yarası haline gelen ve uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olan Küçükdoğanca Köyü’nde sonunda yol yapım çalışmaları başladığını kaydedilen ortak açıklamada, ağır tonajlı kamyonların sürekli olarak kullandığı ve her yağmur sonrası tarlayı aratmayan görüntüye sahip olan Küçükdoğanca yolunda Edirne İl Özel İdaresi tarafından asfalt çalışmaları son hızıyla sürdüğü kaydedildi.

BOYALIK: 11 KM YOL KOMPLE ASFALT OLUYOR

Küçükdoğanca köyü yolunun asfalt programında olmadığını ifade eden Hüseyin Boyalık; “Keşan Küçükdoğanca köyü yolu hiç programda olmamasına rağmen, Bakanımızın verdiği söz neticesinde; 11 km. yol komple asfalt oluyor. Dün (önceki gün) itibariyle filler malzemesi çekilmeye başladı. 11 km.’lik yol çok kısa bir sürede bitecek. Bakanımız Küçükdoğanca Köyü’ndeki cami temel atma töreninde verdiği sözü yerine getiriyor. Bu da, bakanımızın bölgemize ne kadar önem verdiği ve verdiği sözü tutmuş olduğunu gösteriyor.” dedi

“KÖY YOLLARI VE KÖY İÇİ YOLLAR ASFALT GİBİ OLACAK”

Boyalık; sözlerinin devamında ise Keşan’da yapılan yol yapım çalışmalarından çıkan asfalt kırıklarının köy yollarına gönderildiğini ifade ederek; “Bunun yanında köylere yaklaşık 300 kamyon asfalt kırığı taşıtarak, İl Genel Meclisi üyelerinin çalışması neticesinde 300 kamyon asfalt kırığı çekilerek köy içindeki yollara atıldı ve greyderlerle düzeltildi. Çok bozuk yerlere de asfalt kırığı malzemesi atılarak greyder ve silindirle de düzeltildi. Önümüzdeki ay içerisinde çalışmalar artarak devam edecek. Çünkü bölgemizdeki yol çalışmalarında çok fazla asfalt kırığı çıkıyor. Bu asfalt kırıklarını ziyan etmeden karayollarından alıyoruz. Kısacası köy yolları ve köy içi yollar asfalt gibi olacak.” şeklinde konuştu.

“KILIÇKÖY-TÜRKMEN ARASININ ASFALTI HAZİRAN AYINDA ATILACAK”

Kılıçköy - Türkmen arasındaki yolun da yapımının devam ettiğini vurgulayan Hüseyin Boyalık; yapılan diğer çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kılıçköy ve Türkmen arası yapılan yola yaklaşık 106 bin lira para harcayarak birinci kat temel malzemesini serdik. Asfaltı da Haziran ayı içerisinde yapılacak. Keşan Yerlisu köyü içme suyu, Yerlisu enerji nakil hattı, terfi binası ve depo onarımı yapıldı ve değeri 58 bin 900 lira. Keşan Mercan Köyü içme suyu için doğal sondaj açıldı. Ancak, su bulunamadı, başka bir kaynak suyu değerlendiriliyor şu anda. Yaklaşık 20 bin lira harcandı. Fakat çok başarılı olunmadı. İnşallah en kısa zamanda bu sorun çözülecek.”

“KAPANAN BELDELERİN 200 İCRA DOSYASI VAR”

Boyalık daha sonra ise kapanan beldelerin mahkemedeki dosyalarının çok fazla olduğunu, en çok dikkat çekenin ise icra dosyaları olduğunu ifade ederek; “Aynı zamanda kapanan belediyeler Edirne İl Genel Meclisi için büyük sorun. Şu anda 200 icra dosyası, 14 tane idari yargı dosyası var. 11 Hukuk Mahkemeleri dosyası var. Ceza dosyaları 5 tane. Bu da bizim beldelerimizin iyi yönetilmediklerini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte, bizim de katkımızla çok daha iyi şeyler olacaktır. Özellikle Çamlıca ve Mecidiye konusunda hassasız. Burası turizme yön veren 2 tane beldeydi. Biz buralardaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda genel hatlarla neler yapabileceğimizi kararlaştırıyoruz. Çöp konusunda ve oraların yolları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Gelen yerli turistlerin nasıl rahat edebileceğini, gerek yoluyla, gerek suyu ile neler yapabileceğimize bakıyoruz.” dedi.

KEŞAN İÇİN, BAKANIMIZDAN NE ALABİLİYORSAK ALMAMIZ LAZIM

Hüseyin Boyalık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da övgü dolu sözlerle bahsederek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Bakanımızı daha çok değerlendirmek, daha çok kullanmak istiyoruz. Ama bunun için hep bir olmamız lazım. Keşan için, bakanımızdan ne alabiliyorsak almamız lazım. Keşan’a hastane sözü, adalet sarayı, gençlik merkezi, kavşaklarla ilgili verdiği sözleri tuttu ve bunlar şu anda yapılıyor. Özellikle kavşaklarla ilgili çalışmalar çok önemli çalışmalar. Bu kavşaklar bitince kazalar oldukça azalacaktır.  O nedenle bakanımızdan elimizden geldiğince yararlanmalıyız ve ondan Keşan için bir şeyler istemeliyiz. Yeni valimiz çalışkan birine benziyor. Görev yaptığı yerlerde takdir kazandığı belli. Burada aynı hizmetlerin devam edeceğine eminiz. Böyle olunca da daha çok hizmet edeceğimiz anlamına geliyor.”

VURAL: “BEYENDİK’İN KHGB’YE OLAN BORCU YAPILANDIRILDI”

Daha sonra Beldelerin özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ciddi anlamda borçlarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise Adnan Vural, şunları söyledi: “Beyendik Belediyesi’nin ciddi anlamda bir su borcu olduğunu biliyoruz. Şu anda bu konuyla ilgili çalışma başlattık. Yasal anlamda ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Şu anda gerek Beyendik olsun gerekse diğer yerlerimizin borçları yapılandırıldı. Ödeme yapılmadığı takdirde gerekli yaptırımlar yapılacaktır.”

“TÜRK BAYRAĞI’NA YAPILAN SAYGISIZLIĞI NEFRETLE KINIYORUZ”

Adnan Vural, ayrıca Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri birlikten indirilen Türk Bayrağı ile ilgili olarak da; şunları söyleyerek sözlerini tamamladı: “Türk bayrağının indirilmesini şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şeyi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bunu yapan kim olursa olsun cezasını çekmeli. Yargı bunun cezasını verecektir. Bu olayı nefretle kınıyoruz.”

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER

Yapılan açıklamanın ardından Küçükdoğanca köyüne giden Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, buradaki yol yapım çalışmaları hakkında İl Özel İdaresi Keşan Bakım Evi ekiplerinden bilgi aldı.