yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulunurken, Keşan Belediyesi’ne de eleştirilerde bulundu.

Saat 11.00 sıralarında AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı binasında başlayan toplantıya yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural da katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Boyalık, açıklamasının başında, vefat eden Enez AK Parti İl Genel Meclisi eski Üyesi Coşkun Erkılıç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Muhtarların Ankara ziyaretinde bulunduğunun ifade eden Hüseyin Boyalık, “Mahalle ve köylerimizin cumhurbaşkanlarını Ankara’ya Cumhurbaşkanımıza gönderdik. Orada gerekli görüşmelerde bulunarak Keşan’a döndüler.” dedi.

HIZ KESMEDEN HİZMETLERE DEVAM EDECEĞİZ

Hizmetlerinin devam etmekte olduğunu belirten Boyalık, şöyle devam etti: “Köylerimizde bir çöp sorunumuz vardı. Yine bu konuyla ilgili Mecidiye muhtarımızın basında açıklaması var. Haklıdır. Çöp konteynerleri en kısa sürede dağıtılacak. Konteyner sayısı yetersiz olan köylerimize bunu paylaştıracağız. Ancak sahillerde maalesef barakaların, binaların ruhsatları yok. Buralara hizmet vermenin yolunu arıyoruz. Mecidiye belediyesi kapanana kadar kendi havzasındaki çöpleri topluyordu. Geçtiğimiz yıl da muhtarımız İl Özel İdaresi’nin bıraktığı araç ile çöpleri topladı. Bu yıl da çözüm bulunacaktır. Çöpler orada kalmaz. Sahil yollarının yapılması öncelikli. Beyköy-Erikli arasındaki yolun yama çalışmasını bitirdik. Yine Keşan-Erikli yolunun asfaltını sezon başlamadan bitirmeyi planlıyoruz. Şuanda askeri alana yaklaşmış durumda. 45 gün içerisinde Erikli’ye kadar yolumuz asfaltlanmış olacak. Yaz sezonunda tatilcilerimiz, halkımız düzgün bir yolda seyahat edecek. Yapıldak-Orhaniye yolunun yapım çalışmaları devam ediyor. Yağışlı havalarda çalışmalara ara veriyoruz. Bu yol ticaretin ara yollardan asfalta çıkmadan yapıldığından önem arz ediyordu. 1 hafta içerisinde yolu vatandaşımızın hizmetine teslim edeceğiz. Hastanemizde tahlisiz bir yangın çıkmıştı. Şuanda yaralar sarıldı. Hastanemiz planlanan süre içerisinde teslim edilecek. AK Parti’nin siyasi felsefesi hizmet üzerine kurulmuştur. Hız kesmeden hizmetlere devam edeceğiz. Yeni projelerimiz var. Ay sonunda imam hatip ortaokulumuz ve lise ile pansiyonunun ay sonunda ihalesinin yapılacağını umuyorum. En kısa sürede okulumuz bitirilerek, hizmete açılacak. Raşit Efendi İlkokulu %55 seviyesine geldi. Çatısı ve kaba inşattı tamamlanmış durumda. Bundan sonra da iç donatısı yapılacak. Okullar yönünden zengin bir konumdayız. Birkaç eski okulumuz var ve bunların yenilenmesi sağlanacak.”

BELEDİYE MÜTEAHHİT ZİHNİYETİNDEN HALKA HİZMET EDEN BİR ZİHNİYETE DÖNÜŞMELİ

Boyalık, şu şekilde devam etti: “Keşan Belediyesi kaldırımlara da yama yapmaya başladı. İnşallah AK Parti belediyesi geliyor. İnsanları fazla bekletmeyeceğiz. AK Parti belediyesi geldiğinde; düzgün kaldırımlar, engelli yürüyüş yolları, ışıklandırma sistemleri, bisiklet yolları, düzgün otobüs durakları olacaktır. Minibüs güzergâhlarında da bir düzenleme olmalı. Bunlar yerel yönetimin işleridir. Yerel yönetimin maalesef müteahhit havasında olması bizleri üzüyor. ‘Keşan’a bina yapıyorum, şuraya alışveriş merkezi yapacağım’ zihniyeti yanlıştır. Yerel yönetimin asli amacı yolların kaldırımların düzgün olmasını sağlamak. Engelliler haftasını kutluyoruz. Yaptığımız görüşmelerde; yürüyüş yolları, kaldırımların olmaması gibi şikâyetler var. Tekerlekli sandalye ile bir engelli vatandaşımız Keşan içerisinde her hangi bir yere gidemez. Bu sıkıntılardan ötürü belediyenin müteahhit zihniyetinden halka hizmet eden bir zihniyete dönüşmeli. En doğrusu budur. Engelli vatandaşlarımızı mutlaka toplumun içerisine katmalıyız. Bu anlamda hükümetimizin attığı adımlar var. Bu vatandaşlarımıza karşı pozitif ayrımcılık uyguluyoruz.”

BÖYLE BİR DÜŞÜNCENİN CHP’NİN BAŞINDA OLMASINDAN UTANIYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı polemiğin basın mensuplarınca hatırlatılmasından sonra Hüseyin Boyalık, şunları belirtti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; biz Kızılay’dan başka bir yere kan vermiyoruz. Keşan’da da aynısı geçerli. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları son derece talihsiz. Milli irade ne derse o olur. Bu söylem halkın seçtiği millet meclisini hiçe saymaktır. Böyle bir düşüncenin CHP’nin başında olmasından utanıyorum. Halkımızın verdiği karara Kılıçdaroğlu’nun saygılı olmaması sandıktan korkması anlamına gelir. Sandık her zaman doğruyu söyler. Milli iradedir. Cumhurbaşkanı halkın oyları ile seçtik, daha iyi olmadı mı? Her şeyin en iyisini millet bilir.”