GİZEM GÖRÜR

Bölgemizde ayçiçeği ve buğdaydan sonra en fazla ekilen ürünün çeltik olduğunu belirten Boyalık, Çeltik üretiminin yüzde 40’lık kısmı İpsala bölgesinden çıkıyor. Çok ciddi bir üretim. Bu ekilen ürünlerin hasadına başlanıyor. 15 gün sonra ise son sürat bir çeltik hasadı göreceğiz. Bununla ilgili olarak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) her zaman çiftçinin kara gün dostudur. Alım yapacağı haberlerini aldık. İnşallah bölgemizde hasadımız, rekoltemiz iyi olur, TMO’da alım yapar. Piyasa şartları geçen yıl çok iyi kapanmıştı. 2 lira gibi fiyatlarla piyasa kapandı. Şu anda çeltik anlamında hem fabrikaların elinde hem de üreticilerin elinde çok fazla stoklu bir mal yok. Yine aynı şekilde toptancının elinde de bir mal yok. Çeltiğe bir rağbet olacağını düşünüyoruz. Arz talep dengesine göre çok hızlı bir satışta fiyatlar düşebilir. O yüzden üreticilerimizin de daha temkinli satış yapması gerekiyor. Yani herkes bir anda satmaya kalkarsa buna alıcı bulunması mümkün değil. Ama düzenli bir şekilde satışla çeltik fiyatlarının çok fazla düşmeyeceğini ortalamayı koruyacağını düşünüyoruz. TMO mutlaka bir alım yapacaktır. Bu konuda bölgemizdeki çalışmaları da devam etmektedir. Bizim bölgemizde TMO çalışıyor. Buğday harmanını geçirdik bir sıkıntı yaşamadık, yağlık bitkiler konusunda Trakya Birlik’ten Allah razı olsun. Açıkladığı fiyatla da, alım politikasıyla da çiftçimizin yüzünü güldürüyor. Çiftçi üreten kesimdir. Çiftçi her şeye layıktır. En iyi şekilde malını pazarlamalıdır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

90 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE PLANLANAN DEVLET HASTANESİNDE HİÇBİR SIKINTI YOK

Öte yandan bazı yerel gazetelerde yer alan yeni hastanenin yapımının geciktiğine ilişkin haberlere de değinen Hüseyin Boyalık hastanedeki çalışmaların son sürat devam ettiğini vurguladı. Boyalık konu ile ilgili şunları kaydetti: Yapımı devam eden yeni devlet hastanesindeki çalışmaların durduğu ile ilgili haberler külliyen yalan. Önümüzde bayram vardı. Bayram dönüşünde de çalışmalar başladı. Devlet hastanesinin yapımı 90 günlük süre ile ihale edildi. Bu 90 iş günüdür. 90 iş günü içerisinde planlanan devlet hastanesinde hiçbir sıkıntı yok. 90 gün iş günü içerisinde hastanenin yapımı bitecek ve akabinde de Keşan’ın ve bölge halkının hizmetine açılacak. Keşan Devlet Hastanesi temizlik çalışanları tarafından hastanenin etrafı temizlendi. Orada bir temizlik yapıldı. Hastane personelimizi, müdürümüzü ve başhekimimizi tebrik ediyorum. Çevreye özen gösterip temizlediler. Bu devlet hastanesi personeli eliyle yapılmış bir temizliktir. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’ de hastanenin etrafını dozerle düzledi. Molozları ve pislikleri kırdı. Orman müdürümüze de ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu, devlet kurumlarının birbiriyle iyi çalışması neticesinde ortaya çıkan bir şeydir. Şu anda müteahhit hastanenin iç kısmından başladı, ısıtma ve soğutma grubunu bitirdi, asansörleri bitirdi. Aşağıya doğru iniyor. En son da zemin kattaki çalışmaları da bitirip çevre düzenlemesine çıkacak. Çevre düzenlemesini de bitirdikten sonra hastanemizin eksik bir iş kalmıyor.”

YEKTA BAYDAR’A 8 DERSLİK DAHA EKLENECEK

Son olarak Yekta Baydar İlköğretim Okulu’na 8 tane derslik ekleneceğini dile getiren Boyalık

“Yekta Baydar İlköğretim Okulu Keşan’da en fazla talebin olduğu okuldur. Okul şu anda öğrenci kabul edemez hale gelmiştir. Bununla ilgili hem İl Genel Meclisinde hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde bir çalışmamız oldu. Herkesin bu konuda katkısı var. 8 tane derslik ilavesi projesi onaylandı. İhale aşamasında. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Keşan Yekta Baydar İlköğretim Okulunun derslik sıkıntısı kalmıyor. Şu anda 35- 40 kişiye ulaşan derslik sayıları 25 seviyelerine düşecek. Akabinde öğrenci kabul etmeye başlayacak.”  şeklinde konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ