Bülent Saylam

Bu çocuklar da okuyabilsin
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü tüm yurtta büyük umutlarla başladı. Veliler okul öncesi çocuklarının eksiklerini tamamlarken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı eğitim öğretim vereceği alan ile ilgili eksiklerini tamamladı. Veliler, ne kadar çocuklarının eksikliklerini tamamlarken özen gösterdiyse eğitim öğretim ile ilgili makamlar da öyle özen gösterdiler. Ben buna böyle inanmak istiyorum. Çünkü devletin memurlukla onurlandırdığı makam sahipleri bu ülkenin vatandaşları için çalışmaya yemin etmiş içimizden gelen insanlar. 
Yukarıda da belirttiğim gibi 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı ve o günden bugüne 1 ay geçti. Ve bugüne kadar muhakkak sorunlar oldu. Sorunlara da makamlar tarafından kanunlar çerçevesinde çözüm bulundu. 
Çözüm bulunamayan bir konu var. 1 ay geçmesine rağmen bazı yerleşim birimlerinden gelen taşımalı eğitim öğrencilerinin okullarına ulaşım sorunları devam ediyor. 
Bir veli olarak çocuğumun bulunduğu sınıfta bir arkadaşı da bu durumda. Velisi iki çocuğunu zorluklarla taşımalı eğitim yapılan köye getiriyor. Oradan da Keşan’a geliyorlar, haliyle devletin ücretsiz taşıma olanağından faydalanamıyorlar.  
Bu çocukların ulaşım sorunlarının kış gelmeden çözülmesini bir veli olarak ilgili makamlardan istiyorum. Anayasal hak olan eğitim hakkını kullanarak nasıl benim çocuğum okuyabiliyorsa, bu çocuklar da okuyabilsin. 
Devletin memurlukla onurlandırdığı makam sahipleri bu ülkenin vatandaşları için çalışmaya yemin etmiş içimizden gelen insanlar ben böyle biliyorum ve sorunun en kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum.