SONGÜL KONAR

Son günlerde sıkça gündeme gelerek vatandaşa hatırlatma yapılan sokak hayvanlarının sıcak havalarda su ihtiyacının karşılanmasını bazı vatandaşlar kaile alırken bazı vatandaşlar umursamamış.

Hastane Caddesi üzerinde sokak hayvanları için bırakılan mama ve su kaplarının içini vatandaşın çöp ile doldurmuş olduğu görüldü.

Yapılan çağrının yerel medyada gündeme gelip, Belediye anonsundan da duyurulduğunu, fakat bazı vatandaşların çağrıyı umursamadıklarını belirten vatandaş, “Bu kadarına pes denir. Her yerde her şekilde yardım için çağrı yapıldı. Nasıl oluyor da hala anlamayan vatandaş çıkıyor hayret ediyorum. Bunu yapanlara soruyorum, hiç mi vicdan yok sizde? Çöp koyduğu kutuya su veya yiyecek koyabilirlerdi. Az ilerisinde direklere asılı halde küçük çöp kutuları ve daha ileride konteyner vardı, çöpü oraya atmak ya da atacağı çöp kutusuna taşımak çok mu zor geldi? Nasıl kendileri sıcak havalarda serinlemek için çeşitli içecekleri içiyorlarsa, hayvanları da düşünebilirler. İnsanları vicdanlı ve duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.