Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, dün yaptığı açıklamada, son zamanlarda mahallelerinde çok güzel gelişmeler olmaya başladığını belirterek,TOKİ Fatih Sultan Süleyman İlkokulu’nun eğitim öğretim döneminde hizmet verecek olmasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

BU OKULU TOKİ KONUTLARINA BORÇLUYUZ

Yeni Mahalle’de bir ilkokul açılmasını yıllardır büyük bir hasretle beklediklerini ve istediklerini kaydeden Bayır, “Mahallemize bir ilkokulun açılması hem beni hem de tüm mahalle halkını çok mutlu ediyor. Okulumuzda şuanda ilkokul öğrencileri eğitim görecek. İnşallah en kısa zamanda ortaokul da mahallemize kazandırılır. Çünkü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun derslik sayısı ortaokul için de yeterli diyen düşünüyorum. Ben 5 yıldır muhtar olarak görev yapıyorum ve bu okulun kazandırılması için hep çabaladım. TOKİ konutları olmasaydı bu okul olacak mıydı bilemiyorum. TOKİ yönetmelik gereği 500 konut yaptığı yere okul da yapmak zorunda. Bu okulu biraz da TOKİ konutlarına borçluyuz. Öte yandan ayrı bir ortaokul binası için projenin hazır olduğu yönünde bilgiler aldım. 2014-2015 yılında okulun yapılması konusunun ele alınacağı belirtildi. İnşallah bu okulumuza da kavuşuruz mahallemizde ve çevremizde bu konuda bir sorun kalmaz” diye konuştu.

EV SAHİPLERİ İNSAFLI DAVRANMALI

Keşan’da okuyan yüksekokul öğrencilerin Keşan’a gelerek ev tutmaya başladıklarına da değinen Bayır, ev sahiplerini insaflı olmaya davet ederek şöyle konuştu:“Uygulamalı bilimler kontenjanlarının neredeyse tamamına doldu. Mevcut öğrenci sayısına ek olarak yaklaşık 300 öğrenci gelecek. Öğrencilerin barınmalı için Atakent ve Belkoop’ta birçok kiralık konut var. Ayrıca konut inşaatları da sürüyor. Umarım kiralar yükselmez. Ev sahiplerinin biraz insaflı olmalarını bekliyorum. Biz Keşanlılar da üniversite öğrencisi okutuyoruz. Bu konuda ne olur biraz insaflı davranalım. Ama ev sahipleri <4 öğrenciye ayda 150’şer lira çok gelmiyor> mantığı ile hareket ederler ise kiralar artar. Üniversite öğrencilerimiz de hem barındıkları mekanlara hem de çevrede bulunan kimseyi rahatsız etmemeye çalışsınlar.”