KEY (Konut Edindirme Yardımı) paralarını alamadıklarını ileri süren Keşanlı Karayolları işçileri, haklarını Edirne Bölge İdare Mahkemesi’nde aramaya karar verdi.

Dün bu konuda basına ortak bir açıklama yapan Mesut Başkaya, Ergin Serçiler ve Ahmet Aksu, KEY ödemelerinden yararlanmaya hak kazanmalarına rağmen 3 yıla yakın bir zamandır değişik nedenler ileri sürülerek bu paralarını alamadıklarını söylediler. Bu konudaki kurumlar arası her türlü girişimleri yaptıklarını ve hiçbir sonuç alamadıklarını da kaydeden Başkaya, Serçi ve Aksu, son çare olarak konuyu yargıya aksettirmeye karar verdiklerini ve en kısa süre içinde Edirne İdare Mahkemesi’nde dava açacaklarını söylediler.

BU PARALAR MAAŞLARIMIZDAN KESİLMİŞTİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Keşan’da bulunan şantiyesinde yıllarca çalışıp emekli olduklarını belirten Mesut Başkaya ve Ergin Serçiler, 1987 yılında o zamanki Özal Hükümeti zamanında başlayan Konut Edindirme Fonu’na uygulamanın sürdüğü 1995 yılına kadar maaşlarından para aktarıldığını ve KEY ödemelerinin de işçilerin fonda biriken bu paralarının geri verilmesi olduğunu belirttiler. Bu paraların 2011 yılından itibaren açıklanan listeler doğrultusunda işçilere dağıtıldığını ancak kendilerinin bu paraları bir türlü alamadıklarını ifade ettiler. Kendileri gibi aynı durumda olan Keşan’da en az daha 15-20 kişinin olduğunu bildiklerini de belirten Başkaya ve Serçiler, “Keşan’da çalıştığımız kurumda hazırlanan ilgili evraklarımız Çanakkale Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmiş ama nedense orada kayıtlara geçmemiş. Yaklaşık 5 yılı bulan yazışmalar nedeniyle her tarafımız evrak oldu ama bir türlü paramızı alamadık. Son çare olarak Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açmaya karar verdik” dedi.

AKSU: KEY’İMİ ÖDEMEYEN BENİ NASIL EMEKLİ EDECEK

Halen Karayolları Keşan Şantiyesi’nde çalıştığını ve kendisinin de bu KEY ödemesinden yararlanmak için başvurduğunu ancak bir sonuç alamadığını söyleyen Ahmet Aksu’da, ortada büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.  Bugün için kendisine çeşitli evrak eksiklikleri bahane edilerek KEY ödemesi yapılmamasını bir türlü anlayamadığını da ifade eden Aksu,Ben halen çalışmakta olan bir işçiyim. Bugün benim KEY ödememi çeşitli evrak eksiklikleri nedeniyle ödememek isteyen devlet, yarın öbür gün benim emekliliğim geldiğinde beni nasıl emekli edecek bunu çok merak ediyorum” dedi