İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, dün CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri adına yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Av. Hakan Çevikel’in, yerel basın aracılığı ile yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Uybaş, önümüzdeki yerel seçimlerde Keşan’da daha farklı bir seçim yaşanacağına inandıklarını ifade ederek, “Bu sefer biz çok daha iddialıyız, Keşan’da 5-0 yapacağız” dedi.

SEÇİMLER YAKLAŞTIKÇA KORKULARI ARTIYOR

Keşan Otopedik Engelliler Parkı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te  başlayan açıklamaya, CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Sabahattin Karaman, Abdülaziz Çıkıkçı ve Fethi Dayan da katıldı.

Çevikel’in yerel seçimler yaklaştıkça korkularının arttığını gördüklerini ifade eden Uybaş, şunları söyledi: “Biz, İl Genel Meclisi üyeleri olarak, ilimizde Keşan için gereken bütün mücadeleyi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kendisi de söylüyor. Uzunköprü’de köy sayısı çok. Normal olarak tahsis edilen paralardan Uzunköprü’ye daha fazla aktarılıyor. Biz bütün ili düşünmek zorundayız. Keşan’dan seçiliyoruz ama biz, Edirne İl Özel İdaresi’nin İl Genel Meclisi üyeleriyiz. Edirne’yi bir bütün olarak düşünmek zorundayız.

TÜRKMEN YOLUNUN YAPIMINI TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ENGELLİYOR

Eksik kalmış ve bugüne kadar ihmal edilmiş yerleri, göz önünde bulundurarak ortak kararlar alıyoruz. Yine ilçe başkanının açıkladığı gibi Türkmen Köyü yoluyla ilgili, bölgede toplulaştırma çalışmaları bitmediği için bunun asfaltıyla ilgili bir çalışma yapmıyoruz. İnşallah bu sezonda toplulaştırma çalışmaları biter ve bu yolu yaparız. Ama bunu arkadaşlarımız bir türlü anlamak istemiyor.

ÇEVİKEL ACABA BU YOLDAN HİÇ GEÇTİ Mİ?

Ondan sonra Pırnar-Çeltik Köyü yolundan söz ediyor. Ben soruyorum Hakan Çevikel’e: Eskiden veya bu sıralar o yoldan hiç geçti mi? Ben defalarca geçtim o yoldan, hatta kaldım o yolda. Bu yol haritalarda çizilmiş bile değildi. Köy yolları kapsamına alınması için gerekli girişimlerde bulunduk. Toplantılarda bunu dile getirdik, bütün arkadaşlarımız mücadele etti. Sayın valimiz, bu yolun Saros Körfezi için önemine ikna oldu. Kendisinin müdahalesiyle yolun yapımı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde o yolu biraz daha iyileştirip, asfaltını da yapacağız.

BÜTÇEYİ DENKLEŞTİRDİK

Geçen ay yapılan olağanüstü il genel meclisi toplantısının gündemini Hakan Çevikel’e soran Uybaş, şöyle devam etti: “Ondan bu toplantıyı araştırmasını ve neden yapıldığını öğrenmesini istiyorum. Bize, 2 milyon TL gelmiş. Bunun 6 milyon TL olarak gelmesi gerekiyordu. Bize öyle söylenmişti. Biz, o paraya engel olmamak için meclisi olağanüstü topladık, ilgili kararları aldık, Haziran ayına göre bütçeyi denkleştirdik, aktarma yaptık. Bunun sayesinde o para geldi. Bizim hatamız değil, bazı bürokratların hatasıydı bu. Bu paranın önünü açan biziz. İsteseydik devam ederdi bu daha. Haziran ayı mizanı verilmeseydi, bu paranın da çıkması mümkün değildi.

6 MİLYON GELİRSE KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ama biz devamını da istiyoruz. 6 milyon dediler ve bu paranın gelmesi lazım. Biz geçen senelerde de Haziran ayında verilen mizanlara göre yaptığımız işler bitirildiği için bakanlık da ek ödenek tahsisi yapıyordu. Ama 6 milyon TL gelirse, kendilerine teşekkür ederiz. Gelsin, gerekli hizmetlere harcayalım.

BİZ DAHA ÇOK İDDİALIYIZ, KEŞAN’DA 5-0 YAPACAĞIZ

Çevikel’in, açıklamasında seçimlerde farklı sonuçlar çıkacağını söylediğini de hatırlatan Uybaş, “Biz de farklı sonuçlar çıkacağını söylüyoruz. Bu sefer biz çok daha iddialıyız, Keşan’da 5-0 yapacağız. Milletimizin çektiği çile ortada, hükümetin baskıları ortada, esnafımızın sıkıntıları ortada. Biz, önümüzdeki seçimlerde 5-0’ı hedefliyoruz ve bunu da yapacağız. Bizim sınıfta kalıp kalmadığımızı, il ve ilçe düzeyinde, vatandaşlarımızın takdirine bırakıyoruz. Biz Keşan ile ilgili her sorunda bugüne kadar yaptığımız komisyon çalışmalarıyla, arkadaşlarımızın çalışmalarıyla çok iyi not aldığımızı umuyoruz. Tabiî ki bunun sonucu da sandıkta belirlenecek” diye konuştu.

İL GENEL MECLİSİ MASAYA YUMRUK VURMA YERİ DEĞİL, HİZMET ETME YERİDİR

Hakan Çevikel’in siyasette yeni olduğunu ve yaptığı açıklamalarda acemiliğini belli ettiğini belirten Uybaş, şunları söyledi: “İl Genel Meclisi, masaya yumruk vurma yeri değildir, hizmet yeridir. Hizmet de bütün il çapında değerlendirilir. Onun için masaya yumruk vurma devri geçti, doğru dürüst, hukuki, yerli yerine oturan sistemli talepler yerine getirilmelidir. Ayrıca bizim iktidar partili İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla bir sıkıntımız yok. Birçok önemli kararı oy birliği ile aldık.”

ESKİ ARAÇLARIMIZI YENİLEDİK

Çevikel’in, İl Genel Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararlarla bir şeylerin yolunda olduğunun farkına varması gerektiğine de değinen Uybaş açıklamasını şöyle tamamladı: “Biz, bu yıl içerisinde eski araçlarımızın hepsini tasfiye ettik ve bunun yanında Edirne’deki lojmanlardan tutun, bazı arsalarımızı sattık. Böylece de araç filomuzu yeniledik. Bu kararlar meclisin yaptığı çalışmalar sonucunda, ortak akılla alındı, eski araçlarımızı yeniledik, daha modern hale getirdik. Bu sayede hizmet hızlandı. Gelecek parayı da köylerimiz için gerektiği şekilde harcayacağız. Tabii biz karar organıyız, icra organı değiliz.”