Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan sahillerinde yaz aylarında nüfusun birçok şehrin nüfusundan fazla olduğunu hatırlatarak, bu yoğunlukta sıkıntılar çıkmasının doğal olduğunu, ancak sorunların farkında ve takipçisi olduklarını kaydetti. Kaymakam Dınkırcı, Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da çok aktif bir çalışma içerisinde olduklarını, bayram yardımları haricinde de sürekli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çaba gösterdiklerini kaydetti.

Dün gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Dınkırcı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan “Saros Körfezi Turizm Anketi”nde tatilcilerin %80’inin kamusal altyapı hizmetlerini yetersiz bulmasını önemsediklerini kaydederek, bu tip konuları her platformda dile getirdiğini ifade etti. Bu sonuçtan her kurum ve kuruluşun pay çıkarması gerektiğini kaydeden Bekir Dınkırcı, “Herkes ortak akılla süreç içerisinde sorunların çözümünü değerlendirecek.” dedi.

VATANDAŞIN DÜŞÜNCESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Keşan’ın Saros Körfezi’nde 64 kilometreyi bulan sahil şeridinin bulunduğunu ve yaz mevsiminde buralarda birçok ilin nüfusundan fazla yaşayan insan olduğunu hatırlatan Dınkırcı, şöyle konuştu:

“Bu tip konuları gerek koordinasyon kurulu toplantılarında gerekse diğer kurum ve kuruluşlar ile olan diyaloglarımızda dile getiriyoruz. Öncelikle vatandaşın düşüncesini önemsiyoruz. Her kurum ve kuruluşun bu orandan pay çıkarması lazım.

GENELGE YAYINLADIM

Turizm tedbirlerine yönelik toplantılar yaptık. Sahil bölgelerine yönelik olarak başta yol olmak üzere yansıyan sıkıntılar var. 15 Temmuz 2013 tarihinde kurum ve kuruluşlara bir genelge çıkardık. Bu genelgede bahsedilen sorunlara değindim. Bunların takipçisi olacağız. Herkes ortak akılla süreç içerisinde sorunların çözümünü değerlendirecek. Sahillerimizi ilgilendirecek hangi tür kurum ve kuruluşlar var ise kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için böyle bir genelgeyi gönderdim.”

HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR

Konuşmasının devamında Yayla Sahili Balıkçı Barınağı ile ilgili de yazışmalar yaptıklarını belirten Bekir Dınkırcı, şunları söyledi: “Yayla Sahilinde olumsuz etkilenmeler var. Bununla ilgili olarak İstanbul Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü’ne yazımızı yazdık. Orada ÇED ve imar çalışmalarının devam ettiğini öğrendik. Yine o bölgeye yönelik KÖYDES programında Şabanmera’dan başlayarak Erikli Sahili’ne kadar ikinci kat B tipi yol yapıldı. Oraya blok yapıldı. 2 veya 3 kilometre diye bölmedik. O bölgeye verdiğimiz değeri anlatmak bakımından isabetli bir iş. Ayrıca sahillerimizde yapılması gereken birtakım çalışmalara yönelik, Jandarma, Keşan, Çamlıca ve Mecidiye belediyeleri ile Malmüdürlüğümüz işbirliğinde birtakım denetim mekanizmalarının kurulması için bir genelge yayınladık. Bize de yansıyan sorunlar var. Yoğun bir nüfus var. Sahillerde sorunları minimize edebilmemiz için hepimize iş düşüyor. Kamunun ve kamu dışındaki birimlerin yapacağı iş ve işlemler var. Herkes sorumluluk alanında ortak akılda, bütüncül bir yaklaşım sergilediği takdirde sorunlarımızı minimize ederiz.”

SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

Önümüzdeki Ramazan Bayramı ile birlikte sahillerde 70 bini aşan bir nüfusun olacağının altını çizen Dınkırcı, “Bu çok ciddi bir rakam. Nüfusu 70 bin olmayan iller var. Kamu çalışanları olarak kendi üzerimize düşeni yapacağız. Asıl olan vatandaş memnuniyetidir. Kamu hizmetlerini test eden asıl unsur vatandaştır. Onun görüşüne saygı duyarız. Biz sorunların takipçiyiz. Bu kadar yoğunluğun olduğu yerde elbette sıkıntılar olacaktır.” dedi.

VAKIF OLARAK ÇOK AKTİF ÇALIŞIYORUZ

Kaymakam Dınkırcı, “Geçtiğimiz yıllarda bayram yardımlarının köylere yeterince yapılmadığı şeklinde eleştiriler geliyordu. Bu yıl bir önlem alındı mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Konuyla ilgili olarak topyekün bir çalışma içerisindeyiz. Keşan’da bu yardımlarla ilgili olarak yıllardır gelen bir kural oluşturulmuş. Yardımlar Ramazan Bayramı’nda şehir merkezine, Kurban Bayramı’nda ise köylere dağıtılıyor. Biz Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak çok aktif çalışıyoruz. Vatandaşı mağdur etmemek esastır. Ramazan ve Kurban Bayramları diye böyle bir bölünme yapılmış. Biz de bu sene bu kurala uyduk.”

Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın her hafta toplanarak yardıma muhtaç vatandaşlar için kararlar aldığını da kaydeden Dınkırcı, “Bayram yardımlarının haricinde ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza her zaman ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.