ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şube Başkanı Rami Uluz, dün dernek binasında yaptığı açıklamada,  burs başvurularının 1-30 Eylül tarihlerinde alındığını, bu tarihler arasında 102 kişinin evraklarını teslim ettiğini söyledi. Uluz, şunları kaydetti: “Bugüne kadar 1300 öğrenciye karşılıksız olarak burs verdik. 16 yıldır burs veren derneğimizin burs verme geleneğinin yıllarca devam etmesi için derneğimizden burs alıp hatırı sayılır mesleklerde görev alan öğrencilerimiz ‘Bir öğrenci de ben okutayım’ düşüncesiyle derneğimize güçleri oranında katkı verirlerse şimdiye kadar derneğimize destek olan hayırseverlerin yükünü hafifletirler ve onları mutlu ederler. ADD’nin burs kaynağı; hayırsever vatandaşların, üyelerin, gönüllü olarak makbuz karşılığı yaptığı bağışlardır.”

ADD’nin üniversiteyi kazanan her öğrenciye burs veren bir yardım kurumu olmadığını belirten Uluz, sözlerini şöyle tamamladı: “İyi bir üniversiteyi yüksek puanla kazanmış, maddi yetersizliği olup desteğe ihtiyacı olanlar ve bunu belge ile ispatlayanlara, bu kıstaslar ile havuzda toplanan paraya göre belli sayıda öğrenciye burs veriyoruz. Bu yıl derneğimize 160 öğrenci burs başvurusunda bulundu. Başvuran öğrencilerin 102 tanesi evraklarını hazırlayıp derneğe teslim etti. Kalan 58 kişi ise evrak eksikliğinden ya da şartlara uymadığından evraklarını teslim edemedi”

Uluz, Türk Halk Müziği  koro çalışmalarının 10 gün içerisinde başlayacağını belirterek  geçen sene katkıda bulunan kişilerin tekrar katkıda bulunacaklarını söyledi.