SONGÜL KONAR

Yiğit, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında fitre miktarını açıkladığını, fitre miktarını Diyanet İşleri Başkanlığının en üst kurulu olan Din İşleri Yüksek Kurulu belirlediğini kaydetti.

“BU YIL 23,00 TL OLARAK BELİRLENDİ”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yiğit, “Din İşleri Yüksek Kurulu piyasadaki araştırması neticesinde vatandaşlarımızın orta yollu bir harcaması nasıl oluyorsa onun ortalaması düşünülüyor ve her yıl piyasadaki duruma göre ortalama bir fiyat belirleniyor. Bu yıl 23,00 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki 5 Mayıs’ta ilk sahura kalkacağız. 6 Mayıs’ta Ramazan ayı başlamış oluyor. Ramazan ayı içerisinde bayram öncesi veya bayram günlerinde verilmesi gereken bir ibadet olan fitre miktarı bu sene inşallah 23 TL olarak gerçekleşecek. Bütün vatandaşlarımıza duyurmaya başladık.” dedi.

“ZEKÂTIN VERİLECEĞİ YERLERE FİTREDE VERİLİR”

Yiğit, zekât verecek olan kişilerin fitre de verebileceğini hatırlatarak şunları söyledi: “Fitre ile zekât arasında biraz fark var. Zekât bir malın üzerinden zenginlik seviyesine ulaştıktan sonra bir yıl geçme şartı aranıyor. Fitre ise ramazan ayına sağlıkla afiyetle kavuşan herkesin ramazan sonuna da yine hanedeki kişi sayısı kadar fitre şeklinde imkânı olan vatandaşlarımızın fakirlere, muhtaç olanlara verdikleri bir sadakadır. Zekâtın verileceği yerlere fitrede verilir. O da bellidir. Ancak anne ve babaya fitre verilmez. Çünkü onları bakmakla yükümlüyüz. Kardeşe verilebilir, dayıya, teyzeye, amcaya, onların çocuklarına da fitre verilebilir ama neneye ve dedeye verilemez. Öksüz ve yetimlere de fitre verilebilir.”

19 Nisan 2019 Cuma gecesi Berat Kandili olduğunu hatırlatan Müftü Yiğit, Keşan’daki bütün camilerde program yapacaklarını belirterek, “Özellikle yine müftülük olarak Keşan İki Minareli Çarşı Cami’imizde Berat Kandili Özel programı gerçekleştireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı şimdiden programlarımıza davet ediyoruz.” dedi.

“BU SENE RAMAZAN AYINDAKİ BİZİM ANA TEMAMIZ RAMAZAN VE İNFAK OLACAK”

Türkiye genelinde tüm ilçelerde ramazan ayı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiğini söyleyen Yiğit, “İlçe Müftülüğü olarak her ay yapmış olduğumuz aylık mutat toplantımızı Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda gerçekleştirdik. Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, Türkiye genelinde 81 il ve tüm ilçelerinde aynı anda canlı yayında bizlere Ramazan ayındaki hizmetlerimiz ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığımız bu ramazan ayı içerisinde zekât konusuna bu yıl biraz daha önem verecek. Bu sene ramazan ayındaki bizim ana temamız ramazan ve infak olacak. Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği bir konu var. Bu yılda ramazan ve infak konusu işlenerek daha çok zekât ile ilgili vatandaşlarımızın bu zekât ibadetiyle ilgili yapması gerekenler ve İlçe Müftülüklerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın aynı zamanda destekçisi olarak kurulan Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla bu programlar yapılacak.” şeklinde konuştu.