“İl teşkilatımız talep ederse Edirne için çalışırım”
Edirne AK Parti 22. Ve 23. Dönem Milletvekili Necdet Budak AK Parti Keşan İlçe teşkilatını ziyaret etti. Budak, 19 Kasım Keşan’ın kurtuluşu sebebiyle törene katıldıktan sonra AK Parti Keşan İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Saat 11.00 sıralarında başlayan ziyarete AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyesi Özgür İnceoğlu ve AK Parti Keşan İlçe Kadın Kolları katılım gösterdi.
HEPİMİZİN KEŞAN’A BORCU VAR
İlk olarak söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, “Keşan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü ve bu vesile ile sabah tören çıkışında 22. Ve 23. Dönem milletvekilimiz Sayın Necdet Budak’ı bu törende görmemiz bizi mutlu etti bizi ihya etti kendisi. Kendisi ile sohbet içerisinde olduk. Kendisinin geçmiş siyasi tecrübelerinden faydalandık, istişare ettik, sohbet ettik. Bunların akabinde güzel fikirlerde ortaya çıktı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu fikirlerinden faydalandığımızda göreceksiniz. Biz her zaman söylüyoruz. Vekilimize yine söyledim daha fazla Keşan’a gelmesini daha fazla Keşan’da olmasını istiyoruz. Bunun neticesinde de Keşan’a daha fazla katkıda bulunmasını istiyoruz çünkü ne olursa olsun sayın vekilimizin Keşan’a bir borcu vardır. Hepimizin Keşan’a borcu var. Ama kendisini vekil yapan Keşan’dır. O yüzden bu borç bitmez. Dünya ahiret bitmez bir borç. Bu borcu daha fazlasıyla ödeyecek inşallah Edirne’ye yerleşecek haberini almamız bizi daha da mutlu etti. Edirne ye yerleşirse Keşan’a daha fazla gelir bize katkıda bulunur. Daha fazla siyasi teşviki mesaimiz olur inşallah.” dedi.
KEŞAN BİZİM KEŞAN
Keşan’daki iktidar hizmetlerinin giderek çoğaldığını aktaran Boyalık, “Bunun dışında Keşan bizim Keşan. Vatan sevgisi imandandır diye bir söz var. Biz Keşan’ımızı vatanımızı her yeri seviyoruz. Bu sevgimizi de Keşan’a hizmet ederek ödüyoruz. Ödemeye çalışıyoruz. Keşan’daki iktidar hizmetleri gitgide artmaktadır. Bunu hepimiz gözle görüyoruz kulakla işitiyoruz. Bu hizmetlerin artması anlamında biz çalışmalarımıza Keşan AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, il başkanımızla, milletvekilimizle, hükümetimizle çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızdan yana bir sıkıntımız yok. Ben sayın vekilimize tekrar hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.
BİZİM BURAYA BORCUMUZ BİTMEZ
AK Parti Keşan İlçe Başkanlığının yeni binasına ilk kez geldiğini söyleyen Necdet Budak şunları kaydetti: “Yeni parti binamıza ben ilk kez geliyorum onun için başta ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları ve bütün ilçe teşkilatına emek veren yönetimde olan olmayan bütün AK Partili arkadaşlarım bir araya gelip Keşan‘a böyle güzel bir parti binası kazandırmışlar gerçekten çok güzel öncelikle bunun için tebrik ediyorum. Bu gün burada bulunmamızın nedeni Keşan’ın kurtuluş bayramına katıldık dün Uzunköprü’nün kurtuluş bayramındaydık. Önümüzdeki hafta Edirne’nin kurtuluş bayramı var 25 Kasım’da. Tabi ilçe başkanımızda söyledi açıkçası bu topraklarda biz buradaki annemiz, babamız, akrabamız bu memleket bizi akademisyen yaptı profesör yaptı milletvekili yaptı sağcısı solcusu destek oldu bütün Edirnelilerden, Keşanlılardan Allah razı olsun. Bu yüzden bizim buraya borcumuz bitmez. Ben genç yaşta 2 dönem milletvekilliği yaptım. Şimdilerde biraz daha kemale ermeye başladık ama enerjimiz var zamanımız var. Yani Edirne ‘ye de son iki üç yıl içerisinde Keşan, İpsala, Enez bölgesi için Uzunköprü için ve Edirne merkez için ekonomik kalkınma anlamında projeler yaptık sivil toplum kuruluşlarımızla kalkınma ajansımız ile valiliğimiz ile bölgede 60’lı yıllardan bu güne kadar biriken projeleri biz hem milletvekilliğimiz döneminde, şu andaki çalışma bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun bakanlığı döneminde geçtiğimiz dönem milletvekilliği döneminde şimdide bu dönemde teşkilatımız milletvekilimiz ile icraatlara devam ediyor.”
YENİ İŞLER YAPMAMIZ LAZIM
Yaptıkları projeler hakkında konuşan Budak, “Fakat bunu söylememin nedeni çok birikmiş proje vardı. Tüm Edirne için Keşan için de aynı şekilde biz temel atılmış bırakılmıştı mesela başta Hamzadere Barajı olmak üzere şimdi bunun Keşan’daki kavşaktan geçerken onu gördüm aslında orda aslında eski fotoğraflarımız var yani tek şeritti. Kavşak problemi vardı o kavşakta fotoğraflarımız var. Dere ıslahı var şimdi. Sonra orda öyle bir şey oldu ki şimdi yeni kavşak var. Gidiş gelişler duble yollar…  Hamzadere Barajı 64 yılında planlanmış biz bunu yaptık kültür sarayı temeli atılmış bırakılmış biz bunu yaptık. Yüzme havuzu temeli atılmış bırakılmış yaptık. Hastane ek inşaatı yaptık yeni hastane inşaatının arsasını belirledik,  bakanımız geldi yaptı.
Şimdi bunlar yapıldı çok güzel ama yeni şeyler yapmamız lazım yani dün dündür bugün bugün ama yeni de birşeyler yapmamız lazım hani bir söz var ya ‘yeni işler yapmamız lazım’ bunu içinde parti teşkilatımızla bu konularla ilgili sohbet ediyoruz konuşuyoruz.” şeklinde konuştu.
PATİNAJ YAPIYORUZ
Budak, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye genelinde de AK Parti döneminde 2 bin dolardan 10 bin dolara çıktık ama patinaj yapıyoruz. Terörle mücadele, sınır komşularla problemler, uluslar arası ekonomik yaptırımlar ve bizim mevcut ilçelerde Türkiye’nin 900 küsür ilçesinde toprak, su, insan kaynaklarını optimize edecek alışmalara ihtiyacımız var. Bu da bir ilçedeki sivil toplum kuruluşları yerel yönetimleri eğer yapamıyorlarsa iktidar, muhalafet ilçe teşkilatlarının bu konulara kafa yorması lazım.”
BİZİM GİDECEK BAŞKA BİR YERİMİZ YOK
Keşan ile ilgili üzerine düşenleri yapmaya gönüllü olduğunu bildiren Budak, “Keşan, İpsala, Enez gibi projeler belli 30 tane proje var yeni projelerde ilave edilebilir. Biraz önce ilçe başkanımızda Gıda İhtisas OSB’yi söyledi bunları detaylı tartışmak lazım. Bütün kış sağda solda kahve köşelerinde duracağımıza Keşanlıların bunlara kafa yorması lazım, bunların organize edilmesi lazım parti teşkilatımızın bu konularla ilgili projeleri var. Ben de elimden gelen katkıyı sağlamaya çalışacağım. Bizim gidecek başka bir yerimiz yok. Başka bir Türkiye’de yok. Memleketimiz de burası bizim topluma bir şeyler vermemiz lazım. Âcizane beni bir yerlere getiren bu toplumsa ben zaten kendini buraya adamış birisiyim. Partililerimiz de aynı şekilde. Siz toplumdan bir şeyler beklemek yerine kedimiz bir şeyler sunmamız lazım. Trakya ile ilgili ne yapmamız gerekiyorsa Ankara’da güçlü bir iktidar da var. Elimizden geleni yapmamız lazım. Bu bilgi birikimine de sahibiz. Onun için de ben hem parti teşkilatımız anlamında hem de Keşan’daki STK’lar belediyesi, valiliği anlamında bana bir şey düşüyorsa elimden geleni her zaman yapmaya gönüllüyüm gücüm yettiğince, elimden geldiğince hayat boyu da bunu böyle yapmaya çalışacağım.” diye konuştu.
EDİRNE İÇİN ÇALIŞIRIM
Edirne’de Belediyecilik anlamında bir talep olursa çalışmaya hazır olabileceğini aktaran Budak, “Bana net bir tavırla görev verilirse elimden geleni yaparım. Şahsi olarak son milletvekili seçimlerinde başvurmadım. Şu anda da öyle bir düşüncem yok. Edirne Belediyesi için konuşacak olursam net olarak söyleyeyim. Bana parti genel merkezimiz, il teşkilatımız böyle bir talep ederse ben Edirne için çalışırım.” şeklinde konuştu.
ELEŞTİRMESİNİ DE BİLECEĞİZ
İnsanların yaşadığı kente oy verirken ideolojik semboller üzerinden değil de hizmete bakarak oy vermelerini bildiren Budak şunları söyledi: “İnsanların yaşadığı kente oy verirken ideolojik semboller üzerinden değil de gerçekten hizmete bakarak ona hizmet eden siyasi parti hangisi ise oraya oy vermesi lazım. Tabii ki insanların vicdanına ipotek koyacak halimiz yok. Ama ben hiçbir konuda peşin hükümlü değilim. Belediye Keşan’a hizmet ediyorsa biz teşekkür etmesini de bileceğiz. Eleştirmesini de bileceğiz. Şu anda yerelde muhalefet AK Parti olduğu için eleştirmesi gereken yerlerde eleştirecek. İyi bir şey yapılıyorsa da takdir edecek. Böyle bakarsak toplumda hem daha huzur ve güven ortamı olur. Hem de birlikte iletişim halinde çalışma imkânı olur.”