AYŞİN SEÇİL GEZER

HAMZADERE BARAJI ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYA KALKMASINLAR

Bölge ekonomisine barajın büyük katkı sağlayacağına değinen Budak, "Hamzadere Barajı'nın hikayesi 60'lı yıllara dayanıyor. Temelini atan Evren Bulut'u rahmetle anıyorum. Ben Hamzadere Barajı için parti değiştirmiş birisiyim. Hamzadere Barajı, Necdet Budak ile simgeleşmiş bir eserdir. Bölgenin ekonomisini değiştirecek bir eserdir. Samimi duygular ile bunları söylüyorum ve bunları söylerken tüylerim diken diken oluyor. Cumhurbaşkanımız benden bir istediğin var mı dediğinde 2004 yılında, benim tek isteğim Hamzadere ve Çakmak Barajı dedim. Bunlar olursa siyaset yaparım, olmaz ise siyaset yapmam dedim. Cumhurbaşkanımız bu bir hizmettir dedi ve Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan'a talimat verdi. İşin iç yüzü budur. Söyleme ihtiyacı hissetmemin nedeni, bizim bölge insanımız, siyaset yapanlar; a veya b partisi fark etmez, bölgenin ekonomisini değiştirecek yeni projelerin üzerinden siyaset yapsınlar. Tarihe not düştüğüm Hamzadere Barajı üzerinden siyaset yapmaya kalkmasınlar." şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİ GELİR GEÇER DEVLET DAİMİ

Budak sözlerine şöyle devam etti: "Projenin sahibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Necdet Budak'tır.  Ben siyaset yapmayı bu hizmetler üzerinden çok doğru bulmuyorum. Bölge halkı da biliyor, Hamzadere Barajı bölge için önemli. Milletvekilleri gelir geçer devlet daimi. Bu hizmetlerin olması lazım. Milletvekilleri, Belediye Başkanı ya da herhangi bir görevde olursa olsun, bölgenin ekonomisini değiştirecek eserleri tartışsınlar, imza atsınlar. Ben kendi bölgemde, milletvekilliği döneminde Mahmutköy'deki barajdan, Çamlıca'daki göletin yükseltilmesinden, Beyendik, Karlıköy, Suluca göletine kadar projesi, planlanması ve yapımı safhasında, sayamadığım bir çok gölet projesinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Bakanımızla, otobüsler ile insanlarımızı hep Ankara'ya taşıdık. Toplumun desteği, Hükümetimizin desteği, Cumhurbaşkanımızın desteği ile bu projeleri hayata geçirdim. Ben 6 yıldır Milletvekili değilim. Ben isterim ki benden sonra gelenler de benzer performansı göstersinler."

SOSYAL MEDYADAKİ KISIR ÇEKİŞMELERİ GÖRÜNCE BÖLGEM ADINA ÜZÜLÜYORUM

Siyasi çekişmeler yerine bölgenin ekonomisini değiştirecek projelerin ortaya konmasının önemli olduğuna dikkat çeken Budak, "Bölgenin ekonomisini değiştirecek projeler yapılsın. Bunu söylemekteki kastım da şu; kesinlikle siyasi bir kredi çıkartmak değil, devlet okul ihtiyacı var ise zaten yapar, devlet hastane ihtiyacı var ise zaten yapar, yol ihtiyacı var ise yine bir şekilde yapar. Eskiden bunlar olmuyordu, AK Parti döneminde bunlar çok daha hükümetin ekonomiyi yönetmesi ile çok güzel bir şekilde yürüdü. Fakat bölgenin ekonomisini değiştirmek dediğiniz zaman, bu farklı bir konsept. Siyaset yapmak isteyenler, arkadan gelen gençler için de söylüyorum ya da mevcut konum ve koşullarda siyaset yapmak isteyenlerin, siyasete kafa yorarken sadece reklam değil, sadece sosyal medya üzerinden fotoğraf çekmek değil, bölgenin ekonomisini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için kendi projelerini koymaları ve anlatmaları gerekir. Onun içinde şunu söylemek istiyorum, 6 yıldır vekil değilim dedim, 6 yıldır gözlemlediğim biz çok fazla ekonomi projelerine odaklanmıyoruz. Genel olarak siyasi kısır çekişmeler yada reklamlar üzerinden bölgemdeki sosyal medya ve yerel basındaki kısır çekişmeleri görünce bölgem adına üzülüyorum." dedi.

SUYUN KEŞAN HALKINA GELMESİ, ARAZİLERİN DEĞERİNİ 5 KATINA ÇIKARTIYOR

Keşan, İpsala, Enez bölgelerinde suyun her yere gideceğini söyleyen Budak sözlerine şöyle devam etti: "Hamzadere Barajı yüzde yüz faaliyete geçmemesine rağmen, önümüzdeki 3 yıl içerisinde yüzde yüz faaliyete geçmiş olacak. Şu anda yüzde 60- 70 seviyelerinde. Keşan, İpsala, Enez arasında görebileceğiniz her yere, İzzetiye Köyü'nün altına kadar, Şabanmera'ya kadar, Enez'deki yamaç arazi sulamalarının olduğu Yenice Köyü'nün altlarına kadar her tarafa suyun taşınabileceği bir baraj. Suyun sadece Keşan halkına gelmesi bile oradaki arazilerin değerini 2-3 belki 5 katına çıkartıyor. Dönümü 5 bin TL ise, 10- 15 bin TL'ye çıkıyor."

HAMZADERE BARAJI, BÖLGE EKONOMİSİNİ ÇOK DAHA FARKLI NOKTALARA GETİRECEK

Budak, bölge için daha fazla projenin ortaya konmasının altını çizerek, "Ben bunlarla da kalmayarak, şahsi anlamda mütevazi davranmayacağım. Oda ve borsalarımıza, Hamzadere sulama birliğimize, Kalkınma Ajansı ile birlikte 30 tane somut proje ortaya koyduk. Bu projelerden bir tanesi de Gıda OSB. Suyun gelmesi ile birlikte hayvansal üretim anlamında su var, ot var, et olacak bunların katma değer sağlanıp, balkanlara, İstanbul'a ve ülke ekonomisine daha fazla nasıl katkıda bulunabiliriz, bunların projelerini de yazmamız lazım. Burada siyaset yapmak isteyenlere de parti fark etmez, TEPAV olarak hazırladığımız bu projeleri yol haritası olarak değerlendirmelerini öneririm. Eğer bu 30 proje dışında yeni projeleri var ise siyasilerin onları ortaya koysunlar. Artık siyaset yapmak için ciddi bir projeye ihtiyaç var. Ülkemizi seviyorsak, inancımız buysa çok çalışmamız gerekiyor. Çalışmaktan kasıt, tiyatro yaparak değil gerçek anlamda somut şeyleri ortaya koyarak olur. Bunun içinde siyasette kalitenin daha iyi noktalara gelmesi lazım. Siyaset yapacakların eğitim altyapısının iyi olması gerekiyor. Ben bu duygular ile Hamzadere Barajı'nın 3 yıl içerisinde, bölge ekonomisini çok daha farklı noktalara getireceğini düşünüyorum. Projenin ne kadar önemli olduğunu bölge halkı o zaman daha iyi anlayacaktır. Bölge çok daha farklı konuma gelecek, istihdam artacak, bölge ekonomisi çok daha farklı noktalara gelecektir." dedi.  

BÖLGE HALKI, YENİ PROJELERİN KONUŞULMASINI BEKLİYOR

Bölge halkının siyasetçilerden beklentisi olduğunu dile getiren Budak, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Ben geçtiğimiz Çarşamba akşamından itibaren, Pazar gününe kadar Keşan, İpsala, Enez bölgesindeydim. Çiftçilerimiz ile sohbet ettim. Köylerde sohbet ettim. Keşan'da vatandaşlar ile sohbet ettim. Şöyle bir gözlem içerisindeyim; Türkiye 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da genel anlamda ekonomi ile ilgili bir geçiş süreci, son göstergeler iyi olmakla beraber bu bölgede edindiğim izlenimler; su parası veremeyen insanlarla da sohbet ettim, yerel yönetimlerden hizmet bekleyen, alamayan, şikayet eden vatandaşlar ile konuştum. Çiftçilerimiz ile sıkıntıları konuştuk. Esnaf ile ekonomiden söz ederek konuştuk. Ben kendi bölgemin insanında şöyle bir şey gözlemledim; siyaset yapanlardan, yerel yönetimler dahil, insanların bölgemizdeki siyasetçilerden bir beklentisi var. Siyasetçilerden umut olmalarını istiyorlar. İnsanlar bölgenin ekonomisini değiştirecek projeleri, siyaset yapanlardan ve yapmak isteyenlerden bekliyor. Yeni projelere ihtiyaç var. Bölgenin yeni bir yol haritasına ihtiyacı var. Bunun içinde biz 30 tane proje yaptık. Bölge halkı kısır siyasi çekişmelerden sıyrılıp, yeni projelerin konuşulmasını bekliyor."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ