Buğday üretiminde; Edirne Türkiye’de 12., Keşan Edirne’de 1. sırada

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2015 Yılı Bitkisel Üretim İstatistiklerinden yararlanarak “Edirne İli, Buğday Üretimi Göstergeleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

Buğday üretiminde; Edirne Türkiye’de 12., Keşan Edirne’de 1. sırada

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2015 Yılı Bitkisel Üretim İstatistiklerinden yararlanarak “Edirne İli, Buğday Üretimi Göstergeleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 09:16
Buğday üretiminde; Edirne Türkiye’de 12., Keşan Edirne’de 1. sırada

 Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2015 Yılı Bitkisel Üretim İstatistiklerinden yararlanarak  “Edirne İli, Buğday Üretimi Göstergeleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı.

Basın bülteninde şu bilgilere yer verildi:

EDİRNE İLİ BUĞDAY ÜRETİMİNDE 12. SIRADA

“Türkiye genelinde 2015 yılında buğday (durum) hasat edilen alan 12,7 milyon dekar olup, bu alandan üretilen buğday (durum) 4,1 milyon ton ve dekar başına alınan verim 322 kg, buğday (diğer) hasat edilen alan 65,7 milyon dekar olup bu alandan üretilen buğday (diğer) 18,5 milyon ton ve dekar başına alınan verim 281 kg; buğday (yeşil ot) hasat edilen alan 145,6 bin dekar olup bu alandan üretilen buğday (yeşil ot) ise 92,6 bin ton ve dekar başına alınan verim 636 kg.dır.

Edirne ilinde ise buğday (diğer) hasat edilen alan 1,4 milyon dekar olup, bu alandan üretilen buğday (diğer) 488 bin 125 ton ve dekar başına alınan verim 356 kg; buğday (yeşil ot) hasat edilen alan 7,6 bin dekar olup bu alandan üretilen buğday (yeşil ot) 6 bin ton ve dekar başına alınan verim 787 kg’dır.

2015 yılında Türkiye genelinde 81 ilden 79’unda buğday üretimi gerçekleşmiştir. Toplam buğday üretimi en çok 2,6 milyon ton ile Konya ilinde gerçekleşmiştir. Konya ilini 1,2 milyon ton ile Diyarbakır ve Ankara, 1,1 milyon ton ile Şanlıurfa, 830,9 bin ton ile Yozgat, 795,2 bin ton ile Mardin, 751,9 bin ton ile Sivas, 744,3 bin ton ile Tekirdağ, 730,9 bin ton ile Adana, 622,9 bin ton ile Çorum ve 498,2 bin ton ile Eskişehir illeri takip etmiştir.  En az üretim ise 185 ton ile Artvin ilinde gerçekleşmiştir. Artvin ilini 2,2 bin ton ile Düzce ve 2,6 bin ton ile Ordu illeri takip etmiştir. Rize ve Trabzon illerinde ise buğday üretimi gerçekleşmemiştir. Edirne ili 494,1 bin ton buğday üretimi ile 81 il arasında 12. sırada yer almıştır.

TÜRKİYE BUĞDAY ÜRETİMİNİN %7,3’ÜNÜ TRAKYA OLUŞTURDU

744 bin 257 tonu Tekirdağ’dan, 494 bin 105 tonu Edirne’den ve 419 bin 25 tonu Kırklareli’nden oluşan buğday üretimiyle Trakya Bölgesi toplam 1 milyon 657 bin 387 ton buğday üretimiyle Türkiye genelinde üretilen buğdayın %7,3’ünü oluşturmuştur.

KEŞAN, EDİRNE İLİNDE BUĞDAY ÜRETİMİNDE İLK SIRADA

Edirne ilinde buğday üretimi ilçelere göre incelendiğinde 103,1 bin ton üretimle Keşan ilk sırada yer aldı. Keşan’ı 95,6 bin ton ile Uzunköprü, 71,1 bin ton ile Merkez, 64,6 bin ton ile Havsa, 57,5 bin ton ile İpsala, 39,6 bin ton ile Lalapaşa, 25 bin ton ile Süloğlu, 19,9 bin ton ile Enez ve 17,8 bin ton üretimle Meriç takip etti. Keşan ilçesi 2014 yılında buğday üretiminde 3. sıradayken 2015 yılında 1. sıraya yükselmiştir.

 

Son Güncelleme: 27.08.2016 09:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol