Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik ve beraberindeki Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali ile Beyendik Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Hikmet Kirez’in TÜV TÜRK Ergene Araç Muayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Ömer Başbuğa ile yaptığı görüşme sonuç verdi.

BİR KOLAYLIK YAPILDI

Kemik ve beraberindeki bazı muhtarların yaptığı görüşmede, 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun düzenlemesi ile birlikte, özellikle uzun zamandır muayenesini yaptırmamış traktör sahiplerine; muayene, trafik, otoyol, köprü geçiş cezası gecikme borcu olan tüm traktör sahiplerinin gecikme tutarları indirimli oranlarda hesaplanacağı ve araç muayene gecikme ücretinin oluştuğu dönem ve süreye göre borç tutarının yaklaşık yedide biri (1/7) oranında indirimlerle ödenebileceği dile getirilerek, bu nedenle, istasyona uzak kalan çiftçiler için bir kolaylık yapılıp-yapılamayacağı hatırlatılmış ve bu nedenle traktör muayenelerinin, belirlenen 3 noktada yapılması talep edilmişti.

BUGÜN VE YARIN ÇAMLICA’DA YAPILACAK

Gerek trafik güvenliği, gerekse çiftçilere kolaylık imkanı olarak sunulan bu talep kabul edildi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren Abdullah Kemik, “5-6 Aralık 2014 tarihlerinde Çamlıca, 15-16 Aralık 2014 tarihleri arasında Beyendik, 17-18 Aralık 2014 tarihleri arasında ise Mecidiye’de muayene yapılması talebimiz kabul edildi. Buna göre ilk noktadaki muayene yarın (bugün) başlayacak. Çiftçilerimiz bu fırsatı kaçırmamalıdır.” dedi.

MUAYENE İÇİN GEREKLİ BELGELER

Traktörlerine muayene yaptırmak isteyen çiftçilerden istenen evraklar ve traktördeki teknik özellikle hakkında şu bilgiler verildi; “Aydınlatma sistemleri (far, fren lambası, sinyal, dörtlü lambası), frenler tutacak, 2001 yılından sonraki traktörlerde kabin veya emniyet ropsu olmak zorunda. Kabininde e onaylı etiket olması gerekiyor. Bütün traktörlerde dönerli tepe lambası olması gerekiyor. 2005 model yılından sonra traktör kabin ön camlarında e onayı olacak. Tüm traktörlerde trafik sigortası zorunlu. Kuyruk mili muhafazası hafif kusur. Traktör lastiklerindeki diş derinliği önemli değil.”