Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkan Adayı Bülent Altın, odaya kaydı olan esnaflardan “Basit Usul”e geçecek olanların 31 Ocak 2014 Cuma gününe kadar, bağlı oldukları vergi dairesine müracaat etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Oda Başkanı Hüseyin Erkan’ın, kendilerini yeterince aydınlatmadığını söyleyen ve bu nedenle bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettiğini dile getiren Altın, şunları söyledi:

Odamıza kayıtlı esnafımızdan Basit Usule geçecek olanların 31 Ocak 2014 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairesine müracaat ederek Basit Usule tabi şartları taşıyanlar, 2014 yılı için Basit Usule tabi olabilirler. İşyeri kendine ait olanlar, emsal kira bedeli 2012'de yıllık 3 bin 500 TL’yi, 2013 yılı için de yıllık 3 bin 700 TL’yi aşmaması, kiracı ise de bu tutarları aşmaması halinde ve 2012-2013 yılı için alım satım tutarları, belirlenen tutarları geçmediği takdirde Basit Usule tabi olurlar. Önemli bir konu da; Basit Usule geçmenin şartlarını taşıyanlar bundan sonra önümüzdeki yıllarda da Basit Usule tabi olmanın şartlarını taşımaları halinde Basit Usule geçebilirler.

Yukarıdaki açıklamaları, oda üyelerine yeterli şekilde ulaştırılmadığı için yapmak zorunda kaldım. Oda üyelerimiz kalan son 2 günde 2014 yılı için müracaatlarını ilgili kurumlara yaparak bu haklarından yararlanabilirler.”