AYGÜL KONAR

Saat 14.00 sıralarında, DSP Keşan İlçe Başkanlığı binasında başlayan programa; DSP Keşan İlçe Başkanı Taner Karatepe ile Yönetim Kurulu üyeleri, geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapanlar ve partililer katıldı. 

Programda, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Karatepe, Ecevit'in, “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” sözlerini hatırlatarak, bu sözün DSP'nin temel felsefesi olduğunu söyledi. 

"Demokratik Sol Parti'nin O'nun çizgisinde devam edeceğini ve asla onun ilkelerinden taviz vermeyeceğimizi belirtmek isterim"

Türkiye'de tek sol partinin olduğunu, bunun da DSP olduğunu belirten Taner Karatepe, “Liderimizin bu sözleri söylemesi için bir çok dayanağı vardır. Ulusalcı, milliyetçi, muhafazakâr, halkçı vesaire temel ilkeler ile kurulan partilerin kimlerden emir aldıkları kimlere boyun eğdikleri ve kimlere sırtlarını dayadıkları malumdur. Gücünü tamamen halktan, emekten işçiden çiftçiden alan bir partinin ölümsüz lideri Bülent Ecevit, birçok kitaba, belgesele konu olacak kadar çok sevilmiş halkı ile iç içe yaşamış onların üzüntülerine ağlamış, mutluluklarına sevinmiş içimizden biri olmayı başaran çok az liderden biridir. Bülent Ecevit’i diğer liderlerden farklı kılan özellikler; öncelikle şair gazeteci ve yazardı ince bir ruha, duygusal bir yapıya sahipti. Ancak söz konusu vatan ve memleket olunca en keskin kararları almaktan 1 saniye bile tereddüt etmezdi. Birçok liderin ekibi ile birlikte günlerce üzerinde düşüneceği tereddüt edeceği kararları müthiş siyaset zekası ve geleceği öngören hisleri ve duyguları ile süzgeçten geçirir ve doğru kararı en kısa sürede verebilirdi. Küllerinden doğmuş bir liderdi. Siyaset hayatında inişler, çıkışlar yaşamış olmasına rağmen her defasında daha da güçlenerek ayağa kalkmayı başardı ve yoluna devam etti. İlkeleri olan bir liderdi ve bundan asla taviz vermezdi örneğin 1970 yılında aynı zamanda kuzeni de olan Libya büyükelçisi Ayasofya'da namaz kılmak istediğini kendisine ilettiğinde bunu tereddütsüz reddetmiştir. Sorunları bizzat kendisi görür, yaşar, hisseder ve buna göre çözümler üretirdi. Örneğin bir maden kazası olmuştu. Evinde öğrendi bu kazayı ve hiç zaman geçirmeden sefer tası hazırladı. Yemeğini o tasa koydu ve kazanın olduğu madene doğru yola çıktı. Derhal talimat verip madenci kıyafeti istedi ve yerin yüzlerce metre altına inerek 4 gün boyunca kurtarma çalışmalarına eşlik etti ve o ayki 4 günü izinli sayılmasını isteyerek maaşından düşürülmesini söyledi. Bülent Ecevit, üzerinde günlerce konuşulacak okullarda ders olarak okutulması gereken zarafetin, inceliğin, dürüstlüğün, siyasette de var olabileceğini dosta düşmana ispatlamış ve her kesim tarafından saygı duyulan yegâne liderlerimizden biridir. Bu basın toplantımıza O'nun bir şiiri ile veda ederken, Demokratik Sol Parti'nin O'nun çizgisinde devam edeceğini ve asla onun ilkelerinden taviz vermeyeceğimizi belirtmek ister saygılar sunarız" dedi. 

Karatepe, açıklamasının sonunda Ecevit'in yazdığı şiirini okudu. 

Taner Karatepe'nin okuduğu şiir şu şekilde; "Bir şeyler olacak yarın, duruşundan belli, kırdaki atların, bulutların koşusundan belli, kazışından köstebeklerin toprağı, karıncaların telaşından belli, bir şeyler olacak yarın, belki bir tomurcuk, belki de bir ağacın düşen yaprağı, belki de bir çocuk, pek o kadar göremesek de uzağı, kuşların uçuşundan belli, bir şeyler olacak yarın, öbür günden önemsiz, yarından önemli." 

Sıvacı: "Rahmetle, saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz"

Programda, DSP Keşan İlçe eski Başkanlarından Fırat Sıvacı da, “Gücünü halktan, haktan alan Karaoğlan'ı rahmetle, saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz”  ifadelerine yer verdi.