GÖRÜŞMELER TAVİZ VERİLMEDEN YÜRÜTÜLMELİ

 Taviz verilmediği müddetçe barıştan yana olduklarını belirten Kumkale, “Verilecek tavizlerin ölçüsü çok önemli. Terör 1987 yılından beri var. ANAVATAN Partisi döneminde de Turgut Özal bir takım çalışmalar yaptı ama esas Tansu Çiller döneminde hükümeti sıfır terör ile devretmiştik. Sonradan yine azdı.

ÇOK ŞEHİT VERDİK, ÇOK KANLAR AKTI

 

Çok şehitler verdik, çok kanlar aktı. İnşallah biter. Artık analarımızın gözyaşları dinsin. Ben Kürt-Türk ayrımını telaffuz etmek istemiyorum. Keşan’da hepimiz kardeş gibi geçinmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda verilen dil özgürlüğü var. Böyle bir kısıtlama yok. Televizyonu radyosu var. Hatta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı bir açıklamasında Kürtçe hutbe okutulsun dedi.”

BARIŞI KİM İSTEMEZ

 Sürdürülen görüşmelerde siyasilerin farklı beklentilerinin olduğunu kaydeden Kumkale “İnşallah İmralı görüşmeleri hayırlı olur ve daha kötü sonuçlar doğurmaz. Daha kötü sonuçlar doğurmayacaksa silahlar bırakılacaksa güzel bir şey. O bölgeye giden evlatlarımız korkarak gitmesin. AK Parti de kan dökülmemesi için mücadele ediyor. Bir sürü can gitti ve bir de ülkenin ekonomisi yönünden de büyük zarar var. Ekonomik anlamda da zararı var. Barışı kim istemez? Yeter ki her iki tarafda samimi olsun ve PKK ülkeyi terk etsin. Doğudaki vatandaşlar da bu işin bitmesinden yana” dedi.