Hollanda'da, Bülent Türker, BT. Organize, Radyo Deniz ve Türkiye Hollanda Dostluk Vakfı tarafından düzenlenen ve halkın oylarıyla belirlenen Altın Lale Yarışması'nda Türkiye'de son 50 yılın en iyi sanatçısı seçilen Türkan Şoray'a ödülü 15 Ocak 2016 Cuma günü verildi.

Düzenlenen ödül törenine sağlık sorunları nedeniyle katılamayan Şoray'a ödülü, 15 Ocak 2016 Cuma günü Ataşehir'deki bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı "Türkan Şoray Söylüyor" adlı albümünün imza töreni öncesi Bülent Türker tarafından verildi.

Türker, Hollanda da düzenlenen ödül törenine katılamayan Şoray'a böyle mutlu bir gününde ödülünü vermekten mutlu olduğunu belirterek "Sayın Şoray Hollanda'da halkın oylarıyla Türkiye'de son 50 yılın en iyi sanatçısı seçildi. Biz de kendisine ödülünü vermek üzere imza gününe katıldık. Kendisini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Şoray da, bu ödül nedeniyle duygulanarak "Bana bu ödülü layık gören Hollan'dadaki vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Türker'e de bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.