Bulgar Heyeti, “Geleceği Olan Gelenekler”

Projesi kapsamında İpsala’ya geldi


İpsala Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile İpsala Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ortak olduğu “Geleceği Olan Gelenekler” isimli proje kapsamında 10 kişilik Bulgaristan heyeti, geçen pazartesi günü İpsala’ya geldi.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “IPA Türkiye-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hazırlanan proje için Bulgaristan’dan gelen heyeti makamında kabul etti.

Bulgaristan proje yöneticisi Dicho Dichev, bu proje kapsamında Bulgaristan ve Türk zanaatkârların biribirlerini ziyaret edeceklerini, tanışacaklarını, kültürlerini tanıyacaklarını, deneyim ve paylaşım fırsatının yanısıra ürünlerini pazarlama piyasası oluşturacaklarını kaydetti.

Bulgaristan’dan gelen zanaatkârların Türk zanaatkârları işyerlerinde ziyaret ederek çalışmalarını yerinde göreceği ve 3 gün süren bu uygulamaların bugün sona ereceği ifade edildi.

İpsala Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde bulunan eski yıllara ait elbiseleri inceleyen Bulgaristan heyeti, ebru sanat kursunu da ziyaret ederek ebru sanatı konusunda kurs öğretmeni İrfan Özkaynak’tan bilgi aldı.