Keşan Belediyesi’nin davetlisi olarak Keşan’a gelen Bulgaristan Dimitrovgrad Dobriç Köyü Yeni Yol 2011 Halk Toplum Merkezi Ekibi, dün saat 13.30 sıralarında Keşan’a gelerek, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.

Dimitrovgrad Meclis Üyesi Kalina Moneva, Dernek Başkanı Zhaneta Dineva, Eğitmen Stefka İvanova, Dernek Genel Sekreteri Temenushka Lateva ve yaklaşık 45 kişilik Bulgar ekibinden oluşan misafirleri Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda ağırlayan Başkan Özcan, konukları Keşan’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

Kültürlerarası kaynaşmanın çok önemli olduğunu aktaran ve ekip üyelerine Türkiye, Edirne ve Keşan’a dair bilgiler veren Özcan, Bulgaristan’a da gelmek istediklerini kaydetti.

Dimitrovgrad Meclis Üyesi Kalina Moneva, belediye başkanlarının, Keşan’daki gibi kültürel değerlere önem veren kişiler olması gerektiğine vurgu yaptı.

Dernek Başkanı Zhaneta Dineva da Keşan’da olmaktan ötürü mutlu olduklarını, güzel ve yetenekli bir ekiple Keşan’da olduklarını, Keşanlılar’a güzel bir gösteri hazırladıklarını aktardı.

Bulgar yetkililer daha sonra Özcan’a hediye takdim etti. Özcan da Bulgar ekibe Keşan’ı, Keşan Belediyesi’ni ve bölgeyi anlatan materyaller hediye etti.

Ziyaret karşılıklı görüş alışverişi ile sürdü.