SONGÜL KONAR

Urgan, yaptığı açıklamada, Bulgaristan’a PCR testi yapılmadan ve 14 gün karantinaya girmeden geçişlerin yapıldığını duyurdu. 

“BULGARİSTAN VİZESİ, SCHENGEN VİZESİ VE YEŞİL PASAPORT İLE ESKİSİ GİBİ BULGARİSTAN’A GEÇİŞ YAPABİLİYOR”

1 Eylül itibari ile Bulgaristan Konsolosluğu’na vize geçişleri için başvuruları yaptıklarını ve sonuçlanmasını beklediklerini dile getiren Urgan, şunları söyledi: “Bulgaristan Gümrük Kapısı, yaklaşık 6 ay önce, 13 Martta TIR geçişleri hariç bütün geçişleri kapadı. Sadece Bulgaristan vatandaşı olanlar 14 gün karantina ve test yapma şartı ile geçiyordu. Türk vatandaşlar Bulgaristan’a kesinlikle geçiş yapamıyordu. Bu, 1 Eylül itibari ile kalktı. 1 Eylül itibari ile PCR testi yaptırmadan ve 14 gün karantinaya girmeden eskisi gibi Bulgaristan’a geçiş yapılabiliyor. Buna bağlı olarak Bulgaristan Konsolosluğu işlemlerini yapmaya başladı. Biz de 1 Eylül itibari ile Bulgaristan Konsolosluğu’na vize geçişleri için başvuruları yaptık, sonuçlanmasını bekliyoruz, birkaç gün içerisinde çıkacak. Buna istinaden insanlar, eğer devam ediyorsa Bulgaristan vizesi, Schengen vizesi ve yeşil pasaport ile eskisi gibi Bulgaristan’a geçiş yapabiliyor.”

“AVRUPA BİRLİĞİ UYGUN GÖRDÜĞÜ TAKDİRDE YUNANİSTAN KAPILARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAKTIR DİYE UMUT EDİYORUZ”

Yunanistan sınır kapılarının önümüzdeki günlerde açılmasını umut ettiklerini ifade eden Urgan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bilindiği üzere 13 Mart itibari ile Avrupa Birliği kara gümrük kapılarını Türkiye’ye kapatmıştı. Biz kapılarımızı yaklaşık 3 ay önce, sadece İran hariç tüm kara gümrük kapılarımızı açtık. Gürcistan olsun, Bulgaristan olsun, Yunanistan olsun onlar bize gelebiliyorlar. Onların da kendi ülkeleri vatandaşlarına gelirken test yaptırıyor, Bulgaristan bunu kaldırmış oldu. Fakat Avrupa Birliği bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Avrupa Birliği bilindiği üzere 15 günde bir toplanıyor, bununla ilgili toplantılar yapılıyor fakat olumsuz çıkıyor. Yunanistan gümrük kapıları ile ilgili olarak da, Türkiye’deki pandemi kontrol ediliyor. Buna bağlı olarak Avrupa Birliği uygun gördüğü takdirde Yunanistan kapıları önümüzdeki günlerde açılacaktır diye umut ediyoruz. Sektörümüz adına da inşallah hayırlı olur.”