HABER MERKEZİ

Saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, yönetim kurulu üyeleri ve Burgas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Boryana Zheleva ile Burgas Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Tercüman Nazife Ahmedova, Erol Şerifov katıldı. 

YENİ BİR PROJE BAŞLATABİLMEK İÇİN UYGUN ZAMAN OLDUĞU KANAATİNDEYİZ

Ziyarette konuşan Zheleva, şunları söyledi: “Bugünkü ziyaretimizin amacı Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile müşterek bir proje üzerine ön görüşmede bulunmak. Artık beraber gerçekleştirdiğimiz bir deneyimimiz söz konusu, bugünkü görüşmemizin amacı yeni iş fikirlerini geliştirmektir. Daha önce çok başarılı bir proje gerçekleştirmiştik. Buraya getirdiğimiz Bulgar şirketlerinin görüşmeli faydalı geçti ve Türk tarafındaki meslektaşlarıyla iletişim kanalı oluşturdular. Bu projenin sonucunda bir çok yeni destinasyon gerçekleştirmiş olduk. Bunun da somut bir etkisi olduğu kanaatindeyiz. Biz aynı şekilde Keşan Ticaret ve Sanayi odasındaki meslektaşlarımız ile yaptığımız iş birliğinden son derece memnunuz. Bilindiği gibi sınır ötesi projeler kapsamında 2. aşama programlar açıklandığı için bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Şu anda yeni bir proje başlatabilmek için uygun zaman olduğu kanaatindeyiz.”

BUNDAN SONRAKİ PROJELERDE BİZLER BİRBİRİMİZİN NE İSTEDİĞİNİ BİLEREK YOLA ÇIKACAĞIZ

Zheleva’nın ardından konuşan İşçimen de proje ile ilgili şu detayları verdi: “Dost ve kardeş bir odanın tekrar buraya gelmesinden mutlu ve onurluyuz. İki oda daha önce başarılı bir projeden dolayı zaten var olan bir birlikteliği dostluk üzerine pekiştirdiler. Projelerin geliştiği takdirde başarılı olacağımıza her zaman inancımız tam. Projeleri düzenlerken, projeleri devam ettirirken sağladığımız uyum, bizce çok güzel bir uyum. Şuna inanıyorum ki bundan sonraki projelerde bizler birbirimizin ne istediğini bilerek yola çıkacağız.” 

PLANLANAN PROJE ALTERNATİF TURİZM ÜZERİNE

Son olarak söz alan Ahmedova, “Yapılması planlanan proje alternatif turizm üzerine duruyor. Alternatif turizm ile ilgili iki ülke arasında güzergahlar oluşturmak ve Burgas bölgesindeki farklı turizm çeşitlerini incelemek. Ayrıca diğer bir alanı da deniz mutfağını tanıtmak. Her iki ülkede de yapılan farklı yemeklerin tanıtımı olacak.” şeklinde konuştu.