SONGÜL KONAR

Eğitim Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Vedat Bulut yaptığı açıklamada; koronavirüs vaka sayıları günden güne artarken sınavların yapılmasının doğru bulunmadığını söyledi.

“TOPLUM SAĞLIĞI, ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI, OKULDA ÇALIŞANLARIN SAĞLIĞI NİYE BU KADAR HİÇE SAYILIYOR?”

Alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarının düşmediğini ve sınavların yapılmasındaki ısrarı da anlamakta güçlük çektiklerini vurgulayan Vedat Bulut, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Vaka sayılarının bu kadar arttığı dönemde bu sınavların ısrarla yapılmaya çalışılmasını, 8 ve 12. sınıfların eğitime devam ediyor olması son derece yanlış. Bakanlık bu konuda neden bu kadar ısrar ediyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Toplum sağlığı, çocuklarımızın sağlığı, okulda çalışanların sağlığı niye bu kadar hiçe sayılıyor? 8 ve 12. sınıfların öğretmenlerimizin aşıları yapılmıyor. Okullarda test yapılmıyor. Ama 3 Mayısta bu sınavları yapmak için 8 ve 12. sınıfları açık tutuyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Neden bu kadar ısrar ediyorlar anlamakta güçlük çekiyoruz. Görüyorlar, alınan tedbirler vaka sayılarını düşürmedi, vaka sayıları sürekli artıyor. Biz tam kapanmanın yapılmasını söylüyoruz. En azından 15 gün tam kapanma yaşanmalı ki süreci ondan sonra takip edelim. Bu gerçekten çok acı bir şey. Vefat eden hasta sayısı 354’tü. Daha ne kadar can kaybedeceğiz?”

“DAHA KAÇ CAN KAYBEDECEĞİZ?”

Koronavirüs bulaş yaşının düştüğünü, ülkede birçok can kaybı yaşandığını ve Keşan’da da genç yaşta öğretmenlerin koronavirüs nedeni ile yaşamını yitirdiğini ifade eden Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan’da geçen yıl Özgür Karagöz hocamızı kaybettik. Özgür hocamız genç yaştaydı. Geçtiğimiz hafta Sadiye Hocamızı da genç yaşta kaybettik. Bu ölümler yeter artık. Israr etmesinler artık, sınavlar iptal edilsin. Daha kaç can kaybedeceğiz? Koronavirüsün bulaşma yaşı daha çok düşmeye başladı. Öğrencilerimize de kolayca bulaşıyor artık. 60 yaş üzeri aşılandı, şimdi 55 yaş üzeri aşılanmaya başladı. Elbette ki aşağılara düşecek. Pandemi devam ediyor, tatile çıkmadı. Pandemi canımızı yakmaya devam ederken onlar ısrarla sınavları yapmaya çalışıyor. 8 ve 12. sınıflar devam edecek, hafta sonu kurslar devam edecek, 3 Mayısta sınavları yapacağız, bu olmamalı. Biz diyoruz ki, önce çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve okul çalışanlarımızın sağlığı önemli. Bu zaten toplum sağlığı ile çok yakından ilgili. En az 2 buçuk milyon öğrenci şu anda sokaklarda. Bu toplumu çok yakından ilgilendiren bir şey.”