Zeki Bulut dün, AK Parti’den İl Genel Meclisi aday adaylığını bir basın toplantısıyla açıkladı. 

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00 sıralarında başlayan toplantıya Bulut’un yanı sıra; AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Mercan ve çok sayıda partili katıldı.

ÇEVİKEL: AK PARTİ VE MERKEZ SAĞIN GÜCÜ, MİLLETİMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAK

Toplantının açış konuşması Çevikel tarafından yapıldı. Katılımcılara, “Hepiniz hoş geldiniz.” diyerek, açıklamasına başlayan Hakan Çevikel, şunları söyledi: “Bölgeye, millete ve Keşanlıya hizmet etmek bizim için şeref ve onurdur. Biz bu anlamda yola çıktık. AK Parti olarak, tek derdimiz hizmet etmektir. Siyaseti, menfaat ve rant için değil; milletin ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi için yapıyoruz. AK Parti bu düşünceyle hareket ettiğinden dolayı Türkiye’de her iki kişiden birinin oyunu aldı. Halkımızın AK Parti’ye teveccühü her geçen gün artıyor. Siyasette gençlik kolları görevinde bulunduğumuz dönemlerde Zeki Ağabeyim bize her zaman örnek oldu. Bugün itibariyle kendisini aramızda görmek bizleri mutlu etti. Kendisini yanımızda gördüğümüz için teşekkür ediyorum. AK Parti’nin ve merkez sağın gücü, milletimizi yeniden ayağa kaldıracaktır. Trakya halkının hak ettiği değeri ve itibarı, bu kadrolar insanlarımıza yeniden kazandıracaktır. Tecrübeli ağabeyimizin yerel seçimlerde önümüzü ve ufkumuzu açacağını düşünüyorum. Bizlere büyük güç katacağına inanıyorum. Özellikle çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Başkanlığı görevinde bulundu ve bölge insanına katkıları oldu. Bölgemizde yaklaşık 2 bin aile Zeki Bey sayesinde ekmeğini kazanıyor ve geleceğini güvence altına almış durumda. Bundan sonraki süreçte de, bölgemize daha fazla hizmet edecektir.” Çevikel, konuşmasının ardından yakasındaki AK Parti rozetini Zeki Bulut’a taktı.

BULUT: BÖLGE İNSANININ HİZMETE İHTİYACI VAR

Bulut’ta AK Parti ailesine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Siyasete girmeyi düşünmüyordum ancak, bölge insanının hizmete ihtiyacı olduğunu görüyorum. Tarım kesimi ve gençlerimiz, sanki biraz kenarda kalıyor gibi gördüm. Siyasete hareketlilik ve canlandırmak için bu işe girdim. AK Parti’de farklı hizmet yapmak için geldim. Ben geçmişte, çiftçilerimiz ve dostlarımız sayesinde Tarım Kredi Kooperatifi gibi bir yerde görev yaptım. Ben siyasette bölgem için bir şeyler yapmak istiyorum. Benim, İl Genel Meclisi Üyeliği için talebim yok. Partilerde terbiye alarak büyüdüm. Partilerde görev istenmez, verilir. Bana Keşan’da muhtar olacaksın ya da başka bir yerde görev yapacaksın denildiğinde, oraya da talibim. Ben, Türk çiftçisi ile hükümet arasında köprü olmaya geliyorum. Ben, Keşanlıların hizmetkarı olmak için bu göreve talip oluyorum.”

AK PARTİ, TÜRKİYE’NİN PARTİSİDİR

Zeki Bulut sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti olarak, Trakya’da biraz noksanız. Göreve geldiğimizde bunları gidereceğiz. AK Parti artık, Türkiye’nin partisidir. Bu partinin kapıları herkese açıktır. Partide tek söz sahibi Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunun dışındaki herkes partide eşit durumdadır.”

“HİZMETİ BELEDİYEDE YAPACAĞIZ”

AK Parti olarak, Keşan Belediyesi’ni alacaklarının altını çizen Bulut, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Siyaseti ve hizmeti eğlence yerlerinde değil; belediyede yapacağız. Keşan’ın hizmete ihtiyacı var. Keşan’dan utanıyorum. Çünkü yollar çukur içinde, her köşe başında bir şeyler satılıyor. Belediyeyi rant kapısı yapmayacağız. Belediye, Keşan’da yaşayan herkesin belediyesi olacak. Biz, Türkiye’de yaşayan her düşünceyi kucaklayacağız.”

Zeki Bulut konuşmasının ardından başvuru formunu İlçe Başkanı Hakan Çevikel’e teslim etti.